Telefonunu Daha Hızlı Şarj Etmen İçin 7 Öneri
Akıllı telefonunu mümkün olan en hızlı ve verimli şarj edebilmek için hangi hızlı şarj doldurma taktiklerini kullanabileceğini listeledim. :)
Tıpkı fonksiyonları gibi akıllı telefonların batarya boyutları, şarj olma özellikleri ve şarj tüketimi de çeşit çeşit. Bazı telefonlar çok hızlı şarj olurken bazılarının bataryasının yüzde 100 dolması için sanki asırlarca bekleniyor. Bazıları tüketim konusunda oldukça cimriyken bazıları şarjı bir filin su içişi gibi bitirebiliyor.
Hızlı Şarj Nedir?
Sene 2019; teknoloji öyle ilerledi ki yakında telefonlarla bir yerden bir yere ışınlansak kimse şaşırmayacak. Yine de şarj konusunda hâlâ birçok problem yaşanıyor. Sanki teknolojinin ilerlemediği tek alan şarj! Başta telefonlar olmak üzere akıllı cihazların işlem gücü ve fonksiyonları her geçen gün gelişirken tasarımı ilgilendiren estetik kaygılardan ve başka birçok sebepten bataryalarda aynı gelişimi görülmüyor.
7 Hızlı Şarj Doldurma Taktiği
Peki teknolojiyi en iyi şekilde kullanmak, akıllı telefonları mümkün olan en hızlı ve verimli şarj etmek için nelere dikkat edilebilir? İşte hemen kullanmaya başlayabileceğin 7 hızlı şarj doldurma taktiği:
1. Orjinal Şarj Aleti Kullan
Telefonunu daima orijinal şarj aleti ya da en azından kalitesinden emin olduğun, bildiğin bir markaya ait şarj aletleri ile şarj et. Böylece şarj süren kısalırken şarj verimliliğin de artacaktır. Niteliksiz kablolar telefonunu hızlı şarj etse bile güç alışverişinde problem yaşatarak bataryanın ömrünü kısaltabilir, telefonuna zarar verebilir. Vakitten tasarruf ederken nakitten olma. Ne de olsa vakit de nakit.
2. "Kullanmıyorsan Söndür"
Eğer önemli bir arama, mesaj ya da bildirim beklemiyorsan telefonunu şarj ederken kapatabilirsin. Telefonun kapalıyken güç tüketimini en aza indirecek, böylece açık olduğu duruma göre daha hızlı şarj olacaktır. İşte tasarruf!
3. Uçak Modu da Bir Çözüm
Dilersen telefonunu şarj ederken kapatmak yerine uçak moduna da alabilirsin. Telefonun uçak modunda iken ağ sinyallerini kullanmayarak enerji tüketimini minimuma çekecek ve daha hızlı şarj olarak sana zaman kazandıracaktır. Uçak modu ile telefonunu neredeyse yüzde 25 daha hızlı şarj edebilirsin.
4. Veya Uygulamalarını Kapat
Eğer telefonunu kapatamıyor ya da uçak moduna alamıyorsan en azından arka planda çalışan uygulamaları kapatabilirsin. Böylece telefonun uyku moduna yakın bir durumda çalışır ve daha az enerji tüketerek daha hızlı şarj olur.
5. Ekran Işığını Kıs
Eğer telefonunu şarj olurken mutlaka kullanman gerekiyorsa ekran ışığını ve parlaklığını ekranı görmene yetecek makul bir seviyeye kadar kısabilirsin. Böylece şarj süren de kısalır. Eğer yapman gerekenleri çevrimdışı yapabiliyorsan internet bağlantını kapatmayı da düşünebilirsin.
6. Prizden Şarj Et
Telefonunu USB kablosu ile bilgisayardan ya da otomobilden şarj etmek şarj süresini uzatır. Eğer mümkünse şarjını daima şarj kablosu ve şarj adaptörü ile prizden yap. Çünkü adaptör telefonunun daha yüksek güçle şarj olmasını sağlar. Son olarak; kablosuz şarj teknolojileri çok pratik ve hayat kurtarıcı ancak hızlı şarj için henüz ilk tercih olacak kadar gelişmediler. Dolayısıyla hızlı bir şarj için hâlâ kablolu şarj aletlerini tercih edebilirsin.
7. Powerbank Kullan
Eğer bir seyahatteysen, herhangi bir nedenle dışardaysan ya da bulunduğun iç mekanda şarj aletin yanında değilse bir powerbank kullanarak telefonunu hızlı şekilde şarj edebilirsin. Güçlü ve kaliteli bir powerbank ile yolun her zaman açık. Powerbank'ini bir sonraki kullanımın için daima dolu tutmanı tavsiye ederim.
3 Süper Powerbank Önerisi
Dışarıda ya da ofisteyken yanında şarj aletin olmadığında ne yapıyorsun? Eş dosttan powerbank mi istiyorsun? Ah, onu bir de kullandıktan sonra adab-ı muaşeret gereği doldurup geri vermek gerek; komşudan gelen tabağı boş göndermeyen nesilden olmak bunu gerektirir. Belki de tamamen sana ait bir powerbank alma vaktin gelmiştir, ne dersin? O zaman sana 3 şahane powerbank önereceğim:
1. Trust Urban 2200 mAh Powerbank
Tüm akıllı telefonlarla sorunsuz çalışan Trust Urban! Üstelik kutusunda mikro USB şarj kablosu da bulunuyor.
2. SDL 10000 mAH Slim Powerbank
Eğer varlığını hissetmeyeceğin kadar hafif bir alternatif arıyorsan SDL Slim Powerbank tam sana göre. Yalnızca 180 gram olan SDL ile telefonunu güvenle ve maksimum hızda şarj edebilirsin.
3. Key 2600 mAH Powerbank
Key, minicik boyutlarına karşın çok iş görüyor. Hızlı ve verimli bir şarj için mikro USB kablosuyla birlikte gelen Key'i güvenle tercih edebilirsin.