Herkesin bayılacağı ev yapımı limonatanın nasıl yapılacağını merak mı ediyorsun, o zaman doğru yerdesin. Haydi gel ev yapımı limonata tariflerine birlikte bakalım.



Yaz aylarının sevilen içeceklerinden olan limonatalar, serinletici, ferahlatıcı ve kolay yapımı ile vazgeçilmezler arasında yer alıyor. Marketlerde satılan hazır limonatalar yerine doğal malzemeler ile evde hazırlanan limonataların tadı bir başka oluyor. Üstüne bir de özelleştirebileceğiniz bir alanın da olması kendi harika limonata tarifini oluşturabilirsin. Klasik limonatanın dışında sıra dışı limonata tarifleri de bulunuyor olup kendi mutfağında taptaze bir limonata yapabilirsin. Peki ev yapımı limonata tarifleri nelerdir? Haydi gel herkesin lezzetine bayılacağı o limonata tariflerine birlikte bakalım.




Klasik Limonata Tarifi




Limonata denildiğinde akıllara ilk gelen tariflerden biri olan klasik limonata, pek çok kişinin de en sevdiği lezzetlerden biri. Ferahlatıcı tadı ve kolay yapımıyla da pek çok kişinin limonata yaparken tercih ettiği tariflerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki bu klasik limonata tarifi nasıl yapılır? Haydi gel tarifin detaylarına bakalım.

Malzemeler




  • 6 adet büyük boy limon

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 litre su

  • Buz

  • Taze nane yaprakları (isteğe bağlı)



Yapılışı




  • İlk olarak işe limonları hazırlayarak başlamalısın. Bunun için limonları güzelce yıka ve bir rende yardımıyla kabuklarını rendele. Yalnızca 2 limonun kabuğunu rendelemen yeterli olacaktır. Rendelediğin kabukları bir kâse içerisinde kenara alabilirsin.

  • Rendelediğin kabukların üstüne 1 bardak şekeri ekleyerek elinle bir güzel limon kabuklarını ve şekeri harmanla.

  • Şekeri iyice eritebilmek için bu aşamada 1 bardak sıcak su ekleyebilirsin. Şekerler iyice eriyene kadar karıştırmalısın.

  • Ardından limonları sıkmaya başlayabilirsin. Her bir limonu iyice tüm suyu çıkıncaya kadar sık ve kenara al.

  • Sonra dilersen bir sürahi dilersen de limonları sıktığın kase içerisine şekerli limon kabuklarını al ve iyice karıştır. Sonra da 30 dk. kadar iyice tatları harmanlanabilmesi için beklet.

  • Süre sonunda sürahiye süzgeç yardımıyla süzerek limonatayı ayırmalısın. Bunu yapmamızdaki sebep posasından ayırmak. Eğer posayı seviyorsan süzmeden de tüketebilirsin.

  • Bu aşamada buzları ve naneyi de sürahi içine ekleyebilir, dilersen de servis aşamasında bardaklara koyabilirsin. Afiyet olsun!






 Portakallı Limonata Tarifi




Limonata yapımında biraz farklı tatlar arıyor ama limonata lezzetini de kaybetmek istemiyorsan bu limonata tarifi tam sana göre. Portakallı limonata, çoğunlukla limonata tariflerinde sıkça rastlanan lezzetlerden biri. Peki nasıl yapılıyor? Haydi tarifin detaylarına bakalım.

Malzemeler




  • 2 adet portakal

  • 1 adet limon

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 1 litre su

  • Nane (isteğe bağlı)



Yapılışı




  • Klasik limonata yapılışında farklı bir tarif olan portakallı limonata için portakalları ve limonu küp küp doğrayarak buzdolabı poşetine koy ve buzluğa atarak 1 saat bekle.

  • 1 saat buzlukta bekledikten sonra meyveleri çıkartarak çözünmesini beklemeden blendera yerleştir ve üstüne şekeri de ekleyerek blenderden geçir.

  • Ardından 1 litre suyun içerisine portakal ve limon karışımını ekle. Güzelce karıştır ve yarım saat kadar su ile iyice karışana kadar bekle.

  • Yarım saat sonra bir süzgeç ya da tülbent yardımıyla karışımı sürahiye süz.

  • Ardından isteğe bağlı nane ile portakallı limonata servisi yapabilirsin. Afiyet olsun!






Çilekli Limonata Tarifi




Ev limonatası yapmak istiyor ama klasik limonatadan sıkıldıysan çilekli limonata tarifini mutlaka denemelisin. Alışılmışın dışında bir limonata olan çilekli limonata tatlı ve ekşi tatları bir araya getirerek harika bir tat sunuyor. Özellikle çocukların favori limonatalarından olmaya aday çilekli limonata tarifine haydi gel birlikte bakalım.

Malzemeler




  • 3-4 adet büyük boy limon

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 litre su

  • 1 kg çilek

  • Taze nane yaprakları (isteğe bağlı)

  • Buz



Yapılışı




  • İşe ilk olarak limon ve çilekleri hazırlamakla başlayabilirsin. 1-2 adet limonun kabuklarını rendeleyerek rondo içine doğrayarak koy.

  • Ardından çilekleri saplarından ayırıp güzelce yıkadıktan sonra limonların üzerine ekleyebilirsin. Bu ikisini rondadan çektikten sonra derin bir kâsenin içine alabilirsin.

  • Diğer limonların suyunu sıkarak bir kenara alabilirsin.

  • Ardından kase içine şekeri ekle ve çilek - limon karışımıyla güzelce harmanla. Üstüne sıkmış olduğun limonların suyunu ekle. Tatların iyice karışması için 1 su bardağı suyu ekleyerek daha iyi bir şekilde karışmasını sağlayabilirsin. Karışımı 1 saat bekletmelisin.

  • 1 saatin ardından karışımı süzgeçten geçirerek posasını ayrı bir yere ayırabilirsin. Ardından üstüne suyu da ekleyerek güzelce karıştırmalısın.

  • Hazırladığın karışımı dolaba koyarak soğumasını bekleyebilirsin. Ardından nane ile de süsleyerek servis edebilirsin. Afiyet olsun!


Yapacağın limonata için taze ürün kullanmak istiyorsan Happy Center’ın kazandıran fırsatlarından yararlanabilirsin.




Zencefilli Limonata Tarifi




Limonata çeşitleri arasında dikkatlerine en çok üzerine çeken tarif, zencefilli limonata oluyor. Limonataya hafif baharatlı bir tat katan zencefil, ferahlatıcı olduğu kadar bağışıklık sistemini de koruyucu bir etkisi bulunuyor. Hem lezzeti hem de sağlığa faydası ile öne çıkan zencefilli limonata tarifine bakalım şimdi de.

Malzemeler




  • 6 adet büyük limon

  • 4 yemek kaşığı bal

  • 1 litre su

  • 1 litre sıcak su

  • 1 adet taze zencefil kökü

  • Taze nane yaprağı (isteğe bağlı)

  • Buz



Yapılışı




  • İlk olarak limonları yıkayarak rende yardımıyla kabuklarını rendeleyin. Limonun beyaz kısmı görünene kadar rendeleme işleminde devam edebilirsin. Ardından zencefili de soyarak rendele.

  • Rendelediğin limonların suyunu sık ve limon suyu, zencefil, su ve limon rendeleri ve balı derin bir kap içerisinde bal tamamen içinde eriyip çözünene kadar karıştır.

  • Ardından hazırladığın bu karışımı buzdolabında 20 dk. kadar beklet.

  • 20 dk. boyunca dolapta dinlenen limonata karışımını bir süzgeç ya da tülbent yardımıyla posasından ayırarak bir sürahi içerisine süz.

  • Ardından bardaklara taze nane eşliğinde servis edebilirsin. Dilersen bardaklara dilersen de sürahi içerisine buz ekleyebilirsin. Afiyet olsun.






Lavantalı Limonata Tarifi           




Farklı limonata tariflerinden bir diğeri de lavantalı limonata oluyor. Lavanta, tüketimi konusunda pek alışkın olmadığımız bir lezzet olmasından dolayı ön yargıyla yaklaşılabilecek bir lezzet olabiliyor. Fakat hem görünümü hem de lezzeti ile tadına bakanları kendine hayran bırakıyor. Sen de farklı bir tarif denemek istiyorsan işte lavantalı limonata tarifi.

Malzemeler




  • 6 adet büyük boy limon

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 litre su

  • 2 yemek kaşığı kuru lavanta çiçeği



Yapılışı




  • İlk olarak 1 litre suyu kaynatarak kuru lavantaları içine atıp 5 dakika kadar kaynat.

  • Kaynamış olan bu lavantalı suya şekeri ekle ve erip suyla karışana kadar karıştır. Ardından lavantalı ve şekerli suyu soğuması için kenara koy.

  • Su soğurken bu sırada sen de limonları kabuğunu rendele ve suyunu sık. Ardından ılıyan lavantalı su içerisinde limon kabukları ve suyunu ekle. Hepsi bir güzel karışana kadar karıştır.

  • Ardından süzgeç yardımıyla karışımı bir sürahiye süz. Süzdüğün karışıma istersen biraz daha su ekleyebilirsin. Bu tamamen senin damak zevkine kalmış durumda.

  • Ardından ister ılık bir şekilde istersen de soğumasını bekleyerek servis edebilir. Limonatanı süslemek için kuru lavanta sapları kullanabilirsin. Afiyet olsun.


Dilersen Yaza Özel Detoks Tarifleri yazımıza da göz atabilirsin.