Anneler Günü Pastası Tarifleri
Birbirinden lezzetli ve benzersiz Anneler Günü pastası tariflerini denemeye ve bu Anneler Günü'nde kolları sıvayarak mutfağa giriş yapmaya hazır mısın?
Annenin bugüne kadar senin için kaç tane kek, pasta, börek, çörek ve türevi pişirdiğini hiç düşündün mü? Bu Anneler Günü'nde onun bu emeklerine karşılık vermeye ne dersin? Eğer bu sene Anneler Günü'nde annene geleneksel bir Anneler Günü hediyesi yerine daha özel ve kişisel bir armağan vermek istiyorsan, senin için hazırladığımız Anneler Günü pastası tariflerini değerlendirebilir ve anneni hiç olmadığı kadar şaşırtabilirsin. Annelerin damak zevklerine hitap edecek birbirinden lezzetli ve benzersiz Anneler Günü pastası tarifi burada seni bekliyor. Kolları sıvamaya ve mutfağa giriş yapmaya hazır mısın? Tüm annelerimizin Anneler Günü şimdiden kutlu, mutlu ve bu pastalar kadar tatlı olsun!
Anneler Günü Pastası Tarifi 1: Kuru Üzümlü, Cevizli, Tarçınlı Pasta
Bu muhteşem üçlünün buluşmasına hangi anne hayır diyebilir ki? Adeta bir enerji patlaması niteliğinde olan bu pasta ile bu yıl Anneler Günü'nde ne senin ne de annenin enerjisi bitecek!
Malzemeler:
- Oda sıcaklığında 1 bardak tuzsuz tereyağı
- 2,5 bardak tam buğday unu
- 2 yemek kaşığı hamur kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı karbonat
- 1/2 yemek kaşığı tuz
- 1,5 bardak ufalanmış ceviz
- 3/4 bardak esmer toz şeker
- 1/2 yemek kaşığı toz tarçın
- 1/2 bardak kuru üzüm
- 3 büyük boy yumurta
- 2 yemek kaşığı vanilya özü
- 1 bardak ekşi krema
Yapılışı:
- Fırınını 190 dereceye ısıt ve kek tavanı yağla. Orta boy bir kapta un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştır. Daha küçük bir kapta ise ceviz, esmer şeker ve tarçını bir araya getirerek yarısını ikinci bir kaba aktar ve kuru üzümle karıştır.
- Elektrikli mikser kullanarak orta hızda toz şeker ve tereyağını bir araya getirerek 2 dakika boyunca aralıksız çırp. Yumurtaları ise teker teker ekle, vanilyayı ekle ve çırpmaya devam et. Mikserin hızını düşük seviyeye ayarla ve unlu karışımı da bu karışımla birleştir.
- Hazırlamış olduğun tavaya hamurun yarısını eşit şekilde yay ve üzerine ayırdığın kuru üzüm - ceviz karışımını serp. Kalan hamurla da üzerine kapatarak cevizli karışımı iyice yay. Bu halde 30 dakika boyunca fırında pişir.
- Ardından fırının sıcaklığını 150 dereceye düşür ve kekin içine yerleştirdiğin tahta çubuk tamamen temiz ve kuru çıkana kadar, yani yaklaşık 20-25 dakika kadar daha pişirmeye devam et. Pişirme işlemi tamamlandığında kekini tel ızgara üzerinde soğutabilirsin.
Anneler Günü Pastası Tarifi 2: Pişmeyen Çikolatalı Fındıklı Cheesecake
Anneler Günü pastası yapmak istiyorsun ancak pişirme yeteneklerine güvenmiyorsun, değil mi? O zaman pişmek zorunda olmayan bir cheesecake yapmaya ne dersin? "Evet!" der dediğini duyar gibiyiz. İşte ihtiyacın olan malzemeler ve talimatlar:
Malzemeler:
- 1 bardak fındık
- 1/2 yemek kaşığı tuz
- 90 ml. parçalanmış bitter çikolata
- 1 bardak süt reçeli
- 2 yemek kaşığı mısır şurubu
- 225 ml. oda sıcaklığında krem peynir
- 3/4 bardak çikolatalı fındık ezmesi
- 1/4 bardak pudra şekeri
- 1 bardak kremşanti
- Mısır unu krakeri
- Göz kararı rendelenmiş çikolata (süsleme için)
Yapılışı:
- Fırını 190 dereceye ısıt. Fındıkları kenarlı bir fırın tavaya al ve 1-2 kez sallayarak 10 dakika boyunca kızart. Sıcak fındıkları bir mutfak havlusuna sar ve kabuklarının çıkmasını sağlamak için kuvvetlice havlu içerisinde yuvarla.
- Bir mutfak robotu kullanarak fındıkları ve tuzu pürüzsüz ve akıcı bir kıvam alana kadar, yani yaklaşık 8 dakika kadar karıştır. Ara ara durdurup kasenin kenarlarını kazımayı ihmal etme.
- Orta boy bir kaba çikolatayı alarak 20 saniyelik artışlarla mikrodalgada erit. İçerisine süt ve mısır şurubunu, ardından da fındıkları ekle ve püre haline gelene kadar karıştırmaya devam et. Bu karışımı hava geçirmez bir kapta oda sıcaklığında 2 haftaya kadar saklayabilirsin.
- Büyük bir kapta ise yüksek devirli mikser kullanarak krem peynir, çikolata fındık ezmesi ve pudra şekerini pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştır. Bu dolguyu hazırlamış olduğun taban karışımının üzerine yayarak en az 4 saat, en fazla da 1 gün olacak şekilde soğut.
- Servis esnasında kremşanti ve rendelenmiş çikolata kullanabilirsin.
Anneler Günü Pastası Tarifi 3: Vegan Elmalı Pasta
Eğer annen sıkı bir diyet uyguluyorsa ya da vegan veya vejetaryen bir yaşam tarzını benimsiyorsa, onun tercihlerine uygun bir pasta da yapabilmen mümkün. Geleneksel elmalı pastanın tadını aratmayacak lezzette vegan pastamızın tarifi şu şekilde:
Malzemeler:
- 7,5 bardak badem unu
- 1,5 bardak patates nişastası
- Yarım bardak mısır nişastası
- 2 bardak granül şeker
- 3 yemek kaşığı toz tarçın
- 2 yemek kaşığı hamur kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı karbonat
- 1,5 yemek kaşığı toz zencefil
- 1,5 yemek kaşığı toz yenibahar
- 3/4 yemek kaşığı muskat
- 1/2 yemek kaşığı tuz
- 2,5 bardak yulaf sütü
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
- 1,5 yemek kaşığı vanilya özü
- 1/2 bardak şekersiz elma suyu
- 3 bardak elma şırası
- 500 gr. vegan tereyağı
- 500 gr. pudra şekeri
Yapılışı:
- Öncelikle keki hazırlamak için fırınını 190 derecede önceden ısıt ve 3 adet 20 santimetrelik kek kalıbını yapışmak pişirme spreyi ile hafifçe spreyle. Büyükçe bir kapta badem unu, patates nişastası, mısır nişastası, toz şeker, tarçın, kabartma tozu, karbonat, yenibahar, zencefil, muskat ve tuzu bir araya getirerek karıştırmaya başla.
- İkinci bir kapta ise yulaf sütü, sirke, pekmez ve vanilyayı birleştir.
- Bu iki karışımı bir araya getir.
- Hamuru hazırladığın kek kalıpları arasında eşit olarak böl, eşit bir şekilde yay ve ortasına batırdığın kürdan temiz çıkana kadar, yaklaşık 30-35 dakika kadar pişir.
- Kekin pişerken sen de pastanın üstünü hazırlayabilirsin: Küçük bir tencerede elma suyunu yaklaşık 2 yemek kaşığı kalana kadar, 30-35 dakika arası pişir ve soğumaya bırak. Elma şurubu soğurken vegan tereyağını buzdolabından çıkar ve oda sıcaklığında 20 dakika beklet, çok da yumuşamasına izin vermeden tereyağını, pudra şekeri ve elma suyunu kabarana kadar çırp. Bu işlem, yaklaşık 4 dakika sürecektir.
- Bir kek tabakasını alt tarafı yukarı gelecek şekilde servis tabağına yerleştir ve üzerine pasta kremasını eşit şekilde yay. Alt tarafı yukarı bakacak şekilde başka bir kek ekle ve bu işlemi tekrarla. Kalan kremayı ise kekin üzerine ve yanlarına yayabilirsin.
Anneler Günü Pastası Tarifi 4: Unsuz Çikolatalı Kek
Çikolatanın sıcaklığını "unsuzluğun" hafifliği ile buluşturmaya ve bu eşsiz kombinasyonu annene bu Anneler Günü'nde hediye etmeye ne dersin? Anneler Günü için pasta tariflerimizin son sırasında son zamanların en popüler tariflerinden unsuz kek yer alıyor.
Malzemeler:
- 1 bardak tuzsuz tereyağı
- 225 ml. dilimlenmiş siyah çikolata
- 1 bardak toz şeker
- 6 büyük boy yumurta
- 1 yemek kaşığı saf badem özü
- 1 bardak şekersiz kakao tozu
- Kremşanti (süsleme için)
Yapılışı:
- Fırınını önceden 180 dereceye ısıt. Hafifçe yağlanmış 22 cm'lik yaylı tepsini hazırla. Orta büyüklükte bir tencerede tereyağı ve çikolatayı bir araya getir ve karıştırarak erit.
- Ateşten aldığın karışımı 5 dakika boyunca soğut.
- Ardından karışıma şekeri, tek tek yumurtaları, badem özünü ve kakao tozunu ekle, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam et.
- Hamuru önceden hazırlamış olduğun tavaya dök ve 25-28 dakika arası pişir. Keki tavada tel ızgara üzerinde 10 dakika kadar soğuttuktan sonra kalıptan çıkar ve tamamen soğumaya bırak.
- Üzerine kakao serptikten sonra dilersen kremşanti ile birlikte servis edebilirsin.
Anneler Günü'ne özel pasta yaparken en taze, en lezzetli ve en uygun fiyatlı ürünler için kampanyamızı ziyaret edebilir ve Paracık kazanabilirsin!