Evdeki tüm temizliği artık robot süpürgelere bırakma vakti mi diyorsun? O zaman senin için hazırladığımız bu listeyi mutlaka görmelisin!

En iyi robot süpürge tavsiyesi uzunca bir listeden oluşuyor ve günün sonunda kullanıcıların beklentilerine en iyi şekilde cevap veren modeller başı çekiyor. Peki ama kullanıcıların beklentileri neler? Bir robot süpürgeden en çok hangi performans ve özelliği bekliyorsun? Senin için robot süpürgelerin en iyisi hangisi olabilir? Gelişen akıllı teknolojiler ile beraber ev temizliğinde de ciddi ölçüde insan yükünü azaltan robot süpürgeler nokta atışı bir seçim yapmanı kolaylaştırıyor. A mı B mi C mi? Senin için derlediğimiz listede robot süpürgede en iyisi hangisi soruna yanıt verebileceğin envaiçeşit seçenek var!

 



Robot Süpürgeler Nasıl Çalışır?


En iyi robot süpürge hangisi karar vermeden önce bu ürünlerin çalışma prensiplerini, nasıl temizlendiğini öğrenmen de avantajına olacaktır. Aslında akıllı / robot süpürgelerin çalışma prensibi oldukça basit. Her şeyden önce bu akıllı cihazlar görsel lokalizasyon adı verilen bir özellik ile donatılıyor. Bu sayede ev ortamında ve benzeri yaşam alanlarında temizlenmesi gereken kirli yerler kolayca tespit ediliyor. Şarj dolumunun ardından kablosuz ve otomatik bir şekilde çalışması da iş yükünü hafifletiyor. Robot süpürgeler, genellikle şarjı bitmeye yaklaştığında otomatik olarak kendi şarj istasyonuna gidiyor. Böylece kendini şarj eden robot süpürgelerin piyasaya bakıldığında yaklaşık 2 saat pil ömrü olduğunu söylemek mümkün. Genellikle akıllı telefonlar aracılığıyla kontrol edilen robot süpürgeler, hemen her tür zeminde kullanılabiliyor. Haritalandırma sistemi sayesinde içinde bulunduğu evi de kaydeden robot süpürgeleri komut vererek de kontrol edebilirsin. Bu cihazların en ayırt edici özelliklerinden biri de tabii ki kendi kendine yön bulma sistemine sahip olması. Tüm bunlar cihaza "akıllı" özelliğini katan belli başlı özellikler.



Robot Süpürgeler Nasıl Temizlenir?


Robot süpürgelerin de belirli aralıklarla temizlenmesi gerekiyor. Ayda iki kez temizleme, robot süpürgelerin geneli için ideal. Cihazın haznesinde biriken kir ve tozları da belirli aralıklarla çıkarman ve cihazı temizlemen önemli. Fırça başlıklarını da tek tek çıkarıp yıkayabilirsin. Yıkadığın parçaları da kuruttuktan sonra tekrar cihaza takabilirsin. Robot süpürgelerin tekerlek kısmının da kontrolü elzem. Şayet tekerleğe bir nesne sıkıştıysa onu çıkarman gerekiyor. Tüm bu kontroller ve temizlik işlemleri sayesinde robot süpürgeni uzun ömürlü ve verimli olarak kullanabilirsin. Bunların haricinde kendi kendini temizleyebilen modeller de yok değil.



Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop Essential


En iyi robot süpürgeler listesinin popüler modellerinden biri tabii ki Mi Robot Vacuum-Mop Essential. 110 dakika boyunca çalışabilen bu modeller tam 16 farklı özellik ile donatılıyor. 2200 Pa emiş gücü ile tozları mükemmelen çekebilen Mi Robot Vacuum-Mop Essential, akıllı özellikleri ile de övgüleri topluyor. Mi akıllı bağlantı sistemi, navigasyon sistemi, uygulama aracılığıyla uzaktan kontrol edebilme, Mi yapay zeka sesli kontrol sistemi bunlardan bazıları. Mi Robot Vacuum-Mop Essential çalışırken 4 farklı emiş gücü seçeneği sunuyor. Bu sayede farklı boyutlardaki, formdaki tüm kir ve tozlara göre en doğru seviyeyi seçebilirsin. 200 ml'lik su deposuna sahip olan Mi Robot Vacuum-Mop Essential, bu alanı dijital olarak kontrol edebilmeni sağlıyor. Düşük, orta ve yüksek seçeneklerinden birini kullanarak ahşap yüzeyleri de koruyabilirsin. Cihazda naylon filtre, pamuk filtresi ve HEPA filtresi olmak üzere 3 katmanlı filtre sistemi var. Akıllı telefonundan Mi Home uygulamasını açarak yönetebileceğin Mi Robot Vacuum-Mop Essential, bu sayede evde değilken dahi kontrol edilebiliyor. 17 mm'ye kadar olan tüm engelleri aşabilen Mi Robot Vacuum-Mop Essential, uzun pil ömrü ile de kesintisiz temizlik vadediyor.



Roidmi Eve Plus Vacuum MOP


Robot süpürge önerileri listemizin bir diğer durağında 150 dakikalık çalışma süresi ile Roidmi Eve Plus Vacuum MOP var. Yeni nesil toz toplama teknolojisi ile donatılan model, akıllı bir dizi özelliği ile güç durumlara karşı çözüm üretiyor. Ürünün en önemli özelliklerinden biri, toz haznesi dolduğu zaman kendiliğinden şarj istasyonuna gidebilmesi. Burada toz haznesini otomatik olarak istasyona boşaltan Roidmi Eve Plus Vacuum MOP, temizliğe de kaldığı yerden devam ediyor. Bu, sık sık hazne kontrolü yapmak istemeyenlerin seveceği bir özellik. Üründe bulunan 4. nesil lazer tarama sistemi ise üst düzey algılama ve haritalama fonksiyonu sağlıyor. Böylece hassas tarama yaparak temizliği mükemmelen gerçekleştirebiliyor. 2700 Pa emiş gücü ile bu alanda zirveye oynayan Roidmi Eve Plus Vacuum MOP, derinliği algılayarak merdiven, masa gibi yüksek yerlerden düşmeyi önlüyor. Üründeki 2 cm'lik engel tanıma fonksiyonu da temizliğin kesintisiz yapılabilmesine ön ayak oluyor. Cihazın dâhil olduğu uygulamayı akıllı telefon üzerinden kullanarak da Roidmi Eve Plus Vacuum MOP süpürgesini kontrol edebilirsin.



Roborock S6 MaxV Vacuum Cleaner


En iyi robot süpürge yorumları ve listelerinde adını çokça görebileceğin bir diğer model Roborock S6 MaxV Vacuum Cleaner. 0,46 litrelik toz kapasitesine sahip olan model, 5 saatlik şarj süresine ve 180 dakikalık çalışma süresine sahip. 20 mm'ye kadar engelleri aşabilen Roborock S6 MaxV Vacuum Cleaner, düz zeminde, halıda, sert zeminde rahatça kullanılabiliyor. Cihazdaki akıllı navigasyon sistemi de hassas tarama ve haritalama özelliğini kolaylaştırıyor. Bu robot süpürgeler çift kamera ile donatılıyor ve bu sayede yolundaki tüm engelleri tespit edip ona göre tekrar konumlanabiliyor. Derin öğrenme teknolojisi olan Tensorflow sayesinde Roborock S6 MaxV gerçek dünya görüntüleri üzerinde oldukça eğitimli. Bu sayede kablo, evcil hayvan atığı, ayakkabı gibi yaygın engelleri algılayabilir. Ürün, 66 Watt güç ile donatılıyor ve ev dizaynında çokça tercih edilen siyah renge de sahip.



Viomi Robot Vacuum S9


En iyi robot süpürge öneri listemizde Viomi Robot Vacuum S9 modeline de göz atmak isteyebilirsin. 150 dakikalık çalışma süresi sunan Viomi Robot Vacuum S9, 3 ila 5 saat arasında şarj olabiliyor. 20 mm'ye kadar olan tüm engelleri aşabilen bu robot süpürgeler, 0,6 litrelik toz kapasitesi ile de tek seferde uzun bir temizliği mümkün kılıyor. Islak ve kuru emiş türleri ile donatılması da çok yönlülüğünü gözler önüne seriyor. Düz zeminde, halıda ya da sert zeminde kullanabileceğin Viomi Robot Vacuum S9, 950 Watt toz toplama gücü ile de çıtayı ayrı bir seviyeye çıkarıyor. Mi Home uygulaması üzerinden de akıllı telefonun ile kontrol edebileceğin Viomi Robot Vacuum S9, iki yan sensörü ve 4 uçurum sensörü sayesinde güvenli bir şekilde çalışmayı sürdürüyor. Üstelik, tamamen alerjisi olanlar düşünülerek tasarlanan bu modellerde, tümüyle kapalı toz torbası özelliği var. Tek bir şarj ile 220 dakikaya kadar çalıştırabileceğin Viomi Robot Vacuum S9, bir kerede 320 metrekareye kadar temizlik yapabiliyor.



Tefal RG7447 X-Plorer


Tefal RG7447 X-Plorer modeli de senin için en iyi robot süpürge olabilir. Düz zeminlerde kullanabileceğin bu modeller, ıslak emiş türü ile donatılıyor. 90 dakikalık çalışma süresi ile 1 saati aşan performans sergiliyor. 4 saatlik şarj süresi sunan Tefal RG7447 X-Plorer 0,4 litrelik toz kapasitesine sahip. Aşılması gereken engeller söz konusu olduğunda ise Tefal RG7447 X-Plorer 10 mm'lik yüksekliklere kadar başarı sağlıyor. Akıllı navigasyon, gelişmiş kızılötesi teknolojisi, ileri teknoloji anlık haritası, sesli asistan uyumluluğu ve akıllı telefon uygulaması cihazın kolaylıkla temizlik yapabilmesini sağlıyor. 6 cm yüksekliğe sahip olması sayesinde de kısıtlı alan sunan mobilya altlarına rahatlıkla girebiliyor. Ayrıca evde uyuyan bir bebek varsa Eko Modu'nu devreye sokabilir ve cihazın sessiz çalışmasını sağlayabilirsin. Akıllı, noktasal ve duvar takibi adındaki 3 farklı temizlik modu da özelleştirmeyi kolaylaştırıyor. Böylece Tefal RG7447 X-Plorer ile evin farklı noktaları için yüksek performansı yakalayabilirsin.



iRobot Roomba i7+


Markanın i serisinin önde gelen modellerinden biri iRobot Roomba i7+. 2 saat gibi kısa bir sürede şarj olabilen iRobot Roomba i7+, bu açıdan rakiplerini geride bırakmasını biliyor. 75 dakikalık çalışma süresine sahip olan model, kuru emiş türüne sahip. Halılarda ve sert zeminlerde iRobot Roomba i7+ modelini rahatlıkla kullanabilirsin. Akıllı navigasyon, otomatik kir boşaltma sistemi ürünün öne çıkan akıllı fonksiyonları arasında. Cihaz, iAdapt 3.0 navigasyon sistemi ile eşsiz haritalama işlevi sunuyor. Pili zayıfladığında ise şarj istasyonuna giden iRobot Roomba i7+, pilini doldurup temizliğe kaldığı yerden devam edebiliyor. Ürünün işleri kolaylaştıran haritalama özelliği ise şunları sunuyor: Bir odayı algılayıp uygulamada kaydettikten sonra, odaları bölgelere göre bölebilir ve adlandırabilir. iRobot HOME uygulamasında seçtiğin odaları temizledikten sonra da cihaz Braava robot paspasına bir mesaj iletebiliyor. Bu da otomatik olarak paspas işleminin uygulanmasını sağlıyor.



Dyson 360 Heurist


Gelelim en iyi robot süpürge listemizin son halkasına. Bu 2,5 saatte şarj olup 75 dakika boyunca çalışabilen Dyson 360 Heurist modeli, 0,3 litrelik toz kapasitesi sunuyor. Düz zeminde kullanabileceğin Dyson 360 Heurist, herhangi bir aşılabilir engel sistemi ile donatılmıyor. Dolayısıyla engel aşılması gerekmeyen noktalarda Dyson 360 Heurist robot süpürgesini kullanabilirsin. Cihazda bulunan dört çekirdekli işlemci, Dyson 360 Heurist modelinin haritalama yapabilmesini sağlıyor. 8 GB flash belleği ile Dyson 360 Heurist bir önceki modelinin 32 katı ilerisinde. 360 derece görüş sistemi ile kör nokta nedir bilmeyen Dyson 360 Heurist, hafızasını kullanarak bir sonraki temizliğin nasıl olması gerektiğini de öğrenebiliyor. Bu açıdan zamanla en ideal temizlik planını kendi kendine öğrenebiliyor. Dyson Link uygulamasını kullanarak da evinde özel bölgeler oluşturabilir ve makineye yardımcı olabilirsin. Robot süpürgenin ne zaman, nasıl temizleyeceğini bu şekilde bildirebilirsin. Güçlü bir emiş için "Yüksek", daha derinlemesine temizlik için "Maksimum" ve sessiz bir çalışma için "Sessiz" modunu kullanabilirsin.



Robot Süpürge Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Evin için en iyi robot süpürge araştırmana farklı kriterleri de eklemeyi unutma. Mesela stüdyo daire gibi daha küçük bir evde yaşıyorsan, uzun çalışma ya da şarj sürelerine o kadar da ihtiyacın olmayabilir. Bunun için daha düşük çalışma ve şarj süresi olan modelleri inceleyebilirsin. Robot süpürgeler sistemlerine göre de üçe ayrılıyor. Bunlar arasında da bir karara varman önemli. Bu sistemler şöyle:




  • Lazer sistemli robot süpürgeler: Bu robot süpürgelerin üzerinde lazer ışını ileten ve yansıyan ışını algılayan bir nokta var. Böylece cihaz, evinin haritasını gayet başarılı bir şekilde çıkarabilir. Bu modellerdeki söz konusu nokta, süpürgenin daha uzun olmasına yol açtığı için mobilyaların alt boşluklarının 10 cm ve üzeri olmasına da dikkat edebilirsin. Bu modeller, haritalandırmayı en başarılı şekilde yapabilen modeller olarak da biliniyor.

  • Kameralı robot süpürgeler: Bu modellerin üstünde bir kamera bulunur. Böylece cihaz ev ortamında gördükleri doğrultusunda bir haritalandırma yapar. Bir alanın haritasını başarılı şekilde çıkarması için birkaç kez o alanda çalışmaya ihtiyaç duyuyor.

  • Lazersiz, kamerasız robot süpürgeler: Bunlar ise ön tarafında bulunan hassas tamponu sayesinde duvar, mobilya gibi alan ve nesnelere çarparak temizlik yapıyor. Özellikle küçük evler için daha idealdir.



İşin gereği sık sık evden gidiyorsan ve yalnız yaşıyorsan Wi - Fi bağlantısı olan bir robot süpürge senin için en iyisi olabilir. Bu sayede ilgili uygulamayı akıllı telefonuna indirebilir ve robot süpürgeni uzaktan da kontrol edebilirsin. Cihazların desibel (dB) seviyesini de kontrol edebilir ve sessiz çalışan modelleri tercih edebilirsin. Örneğin, bu alanda 65 dB ideal bir ses seviyesi olarak kabul görüyor. Mobilyalarının alt kısmındaki boşluk yeterli değilse mutlaka yüksekliği fazla olmayan bir robot süpürge seç. Aksi takdirde cihaz mobilyalarının altına giremez ve bu zor bölgelerde temizlik yapamaz.



Hemen GittiGidiyor'dan yapacağın alışverişler sayesinde Paracık kazanmaya başlayabilirsin! Kazandığı Paracıkları sonraki alışverişlerinde de kat kat kullanabileceğini unutma.