Konu akıllı hoparlörlerse Amazon'un Echo serisinin bu işin kompetanı olduğunu biliyorsun. Amazon Echo Dot da tıpkı kuzeni Echo Plus gibi sevgili Alexa sayesinde sesinle kontrol edebildiğin bir hoparlör. Keskin tizleri ve derin basları ile 360° kristal berraklığında ses kalitesi sunan Echo Dot, minik boyutları sayesinde fazla yer de kaplamıyor. Bu küçümene dilersen havayı, son havadisleri, gideceğin yerin yol tarifini ve aklına gelen herhangi bir “nasıl” sorusunu da sorabilirsin. Müzik dinlemeye başlamak için Echo Dot'u kullandığın müzik servisiyle (Spotify, Apple Music, vb.) eşleştirmen ve istediğin şarkının ya da şarkıcının adını söylemen yeterli. Echo Dot'un bir güzelliği de onu akıllı evinin ana kontrol kumandası ('hub' da diyorlar) olarak kullanabilmen. İşleri büyütürsen Echo ile entegre çalışabilecek kapı kilitleri, lambalar vb. aygıtlar da alabilir, hepsini Alexa ile kontrol edebilirsin. Nasıl mı? Bakınız: Bir sonraki madde!
Eve yorgun argın, elin kolun dolu gelmişsin, ışıkları kim açacak? Tabii ki sesin! Alexa ile entegre çalışan Philips Hue Go White and Color ile her zaman ışıl ışıl bir eve geleceksin. Dilersen ışığı henüz yoldayken telefonundaki uygulamasından açabilir, dilersen daha evden çıkmadan zaman ayarlayıcıyı kullanabilirsin.
İşte Alexa ile konuşabilen bir başka cihaz: Somfy Akıllı Termostat. Coğrafi konumlandırma özelliği sayesinde sıcaklığı sen evden uzaktayken düşük tutup eve yaklaşırken artıran bir akıllı termostat kulağa nasıl geliyor? Sıcaklık ve nem sensörü olan Somfy ile hissedilen sıcaklığı evindeki sıcaklık ve nem seviyesini de hesaba katarak mümkün olan en yakın seviyeye getirebilir ve böylece maksimum konfora ulaşabilirsin. Evinin enerji performansını, yakıt tüketim durumunu, yaşadığın bölgenin iklim koşullarını ve alışkanlıklarını analiz eden Somfy ile faturalarını daha ekonomik hâle getirebilirsin.