Hindistan Cevizli Tarifler
Hindistan cevizinin hangi tariflerde kullanıldığını merak mı ediyorsun? O halde doğru yerdesin. Senin için Hindistan cevizli tarifleri bu yazıda ele aldık. İşte onlar!
Tropikal bir yiyecek olan Hindistan cevizi, güzel kokusu ve lezzetli tadı ile mutfaklarda fark yaratabilmene yardımcı oluyor. Sade bir şekilde tüketilebildiği gibi farklı lezzetler içerisinde de kullanılabiliyor. Geniş bir kullanım alanına sahip olan Hindistan cevizi pek çok açıdan faydası olan yiyeceklerden biri. Özellikle yemeklere ve tatlılara egzotik bir lezzet katan bu besin kaynağı, yemeklere ve tatlılara aromatik bir tat katıyor. Yüksek lif oranına sahip olan Hindistan cevizi, sağlıklı yağları ve vitaminleri sayesinde damak zevkine hitap ederken aynı zamanda sağlık açısından da fayda sunuyor. Farklı formlarda kullanabileceğin bu besin kaynağı farklı tarifler yapabilmene de imkân sunuyor. Rendelenmiş haliyle kullanabileceğin gibi Hindistan cevizi sütünü ve yağını da kullanabilirsin. Mutfağında farklı hissedebileceğin bu lezzet sana harika tatlar yaratabilmene yardımcı olacak. Peki bu lezzeti kullanabileceğin Hindistan cevizi tarifleri nelerdir? Senin için Hindistan cevizini kullanabileceğin tarifler araştırdık ve bu yazımızda onlara yer verdik. İşte merak edilen Hindistan cevizli o harika tarifler!
1.Hindistan Cevizli Kurabiye
Hindistan cevizli kurabiye tarifi, Hindistan cevizini kullanabileceğin eşsiz tarifler arasında bulunuyor. Peki bu harika lezzet nasıl yapılır? Haydi gel şimdi de Hindistan cevizli kurabiye tarifinin detaylarına bakalım.
Malzemeler
- 2 yumurta (birinin beyazı ayrılacak)
- 250 g paket margarin/tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 50 g kakao
- 2 kahve fincanı pudra şekeri
- Aldığı kadar un
- 2 su bardağı Hindistan cevizi
- 1 yumurta akı
- 2 çay bardağı pudra şekeri (içi için)
Yapılışı
- Kullanacağın tereyağı ya da margarini oda sıcaklığında yumuşamaya bırak. Ardından derin bir karıştırma kabı alarak yumuşayan tereyağı/margarini ekle. Üstüne kakao, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ekleyerek yoğurmaya başlayabilirsin.
- Kıvam almaya başlayınca yavaş yavaş un ekleyerek hamurunu elde edebilirsin. Hamurun kıvamı eline yapışmayacak şekilde olmasına dikkat etmelisin.
- Hamuru hazırladıktan sonra iç dolgunu hazırlayabilirsin. Bunun için de ayrı bir kapta yumurta akı, Hindistan cevizi, pudra şekerini bir kapta karıştır.
- Ardından hazırladığın hamuru, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinde aç. İçine iç malzemesini koyarak kapat, yuvarlak haline getir.
- Tüm hamuru iç malzemeyle birleştirerek kurabiye topları haline getirdikten sonra 180 dere ısıtılmış fırına kurabiyeleri at.
- Üzeri çatlayana kadar pişirdikten fırından çıkararak servis edebilirsin. Afiyet Olsun!
2.Hindistan Cevizli Cheesecake
Hindistan cevizli tatlı tarifleri arasında cheesecake de bulunuyor. Farklı bir lezzet olan Hindistan cevizli cheesecake tarifinin nasıl yapıldığını öğrenmek için okumaya devam edebilirsin.
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 3 kutu labne peyniri
- 1 paket krema
- 150 g pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- 1,5 paket bisküvi
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 350 g üzeri içim çikolata (Nutella)
Yapılışı
- Tarifi yapmaya başlarken ilk cheesecake’in tabanını yapmakla başlayabilirsin. Öncelikte tereyağını erit. Tereyağı erirken bisküvileri de rondoda çekebilirsin. Ardından tereyağı ve bisküvileri derin bir kabın içerisinde karıştır. Ardında kelepçeli biri kek kalıbını yağlayarak elde ettiğin taban hamurunu orantılı bir şekilde kalına yerleştir ve buzluğa koy. Burada 15-20 dk. bekletmen yeterli olacaktır.
- Tabanını hazırladıktan sonra üst katmanını hazırlamaya başlayabilirsin. Bir kap içerisine labne peyniri ve kremayı ilave ederek mikser yardımıyla çırp. Daha sonra pudra şekeri vanilin ve Hindistan cevizi de karışımın içine ekleyerek güzelce karıştır. Ardından yumurta ve unu da ekleyerek güzel bir kıvam alıncaya dek karıştırmaya devam et.
- Hazırladığın iç malzemeyi tabanın üzerine dökerek eşit miktarda dağıt.
- Hazırladığın karışımı fırına atman gerek. Bunun için fırın tabanına bir kap su koyarak çatlamayı önleyebilirsin. Hazırladığın karışımı 160 derece ısıttığın fırına at ve 55 dk pişir. Kenarları sabit, ortası az jöle kıvamında olduğunu görünce fırından çıkarabilirsin.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine çikolata sosu sürerek yemeğe hazır hale getirebilirsin. Üzerine Hindistan cevizi de dökerek süsleyebilirsin. Afiyet olsun.
3.Hindistan Cevizli Kek
Hindistan cevizinin sevilen bir diğer tarifi ise Hindistan cevizli kek tarifi oluyor. Haydi gel nasıl yapıldığına bakalım.
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı Hindistan cevizi
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı nişasta
- 2,5 su bardağı un
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı
- Derin bir kap içerisinde yumurtaları kır, üzerine şekeri ilave ederek güzel bir şekilde çırp.
- Şeker ve yumurtalar beyaz bir kıvam alınca süt, sıvı yağ, Hindistan cevizi ve vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam et.
- Ardından un, nişasta ve kabartma tozunu da ekledikten sonra spatula yardımıyla tüm malzemeleri birbirine güzelce yedir.
- Tüm malzemeler iyi bir şekilde karıştıktan sonra kek kalıbı ya da borcamı yağla.
- Yağladığın kalıbın içerisine hazırladığın karışımı ekleyerek önceden 180 derecede ısıttığın fırına at.
- 30-40 dk. fırında pişirdikten sonra Hindistan cevizli keki afiyetle yiyebilirsin.
Dilersen Bayram Kurabiyeleri Tarifleri yazımıza da göz atabilir, özel günlerde yapabileceğin farklı lezzetlerin ne olduğunu öğrenebilirsin.