Pastaneden almış kadar lezzetli kurabiye tarifleri bu yazıda seni bekliyor! Birbirinden lezzetli tarifler için hemen tıkla!

Çay servislerine eşlik edecek ve misafirlerinin ağzını tatlandıracak en leziz bayram kurabiyeleri tarifleri bu yazımızda seni bekliyor. Baklavalar ve börekler ne kadar sevilse de misafirlik için gidilen evlerin sayısı arttıkça bu yiyecekler de bünyeye ağırlık yapmaya başlıyor. Her tür misafirin rahatlıkla yiyebileceği kurabiyeler ise hafif bir tatlı alternatifi olarak son derece seviliyor. Bayramlarda, misafir ağırlarken, beş çayında ve ev buluşmalarında kolayca yapabileceğiniz birbirinden lezzetli kurabiye tariflerini senin için sıraladık. İşte bayramlık kurabiye tarifleri arasından derlediklerimiz.

 



5 Dakikalık Kolay Bayram Kurabiyesi Tarifi


Bayram telaşı arasında herkesin uygulayabileceği pratik bir kurabiye tarifi ile başlangıç yapmak istedik. Yediden yetmişe herkesin seveceği ve kolayca yapabileceği bir tarif olması açısından bu kurabiyeyi bayram için tercih etmek oldukça avantajlı.



Tarif için ihtiyacın olan malzemeler;




  • 250 gram tereyağı

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 1 yumurta

  • 1 paket kabartma tozu

  • Ortalama 4 su bardağı un

  • 1 çay bardağı kadar kırılmış fındık

  • 1 yemek kaşığı toz şeker



Malzemeleri son derece az olan bu tarifte lezzeti doğru yakalamak için adımları dikkatli bir şekilde uygulaman önemli. İlk olarak pudra şekeri ve yumurtanın sarısını bir kapta karıştırman gerekiyor. Yumurtanın beyazını bir kenara ayırmayı unutma, kurabiyenin üstünde kullanmak için ihtiyacın olacak. Daha sonra bu karışıma oda sıcaklığında beklettiğin ve gayet yumuşak olan tereyağını da eklemen gerekiyor. Tüm karışımı homojen bir şekilde karıştırdıktan sonra un ve kabartma tozunu da ekleyip o meşhur kulak memesi kıvamını yakalayana kadar yoğurmalısın. Diğer yandan ayrı bir kapta kırılmış fındıklar ile şekeri karıştırman gerekiyor. Şekillendirme adımında ise hamurdan küçük parçalar kopararak bir ceviz büyüklüğünde yuvarlayabilirsin. Bu yuvarlak bezelerin üst kısmını önce yumurta akına batırıp sonra fındık ve şeker karışımına bulaman yeterli. Kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğin bir tepsiye dizerek önceden ısıttığın fırında ortalama 25 dakika pişirmelisin. Pişirme uzunluğu fırından fırına değiştiği için kurabiyelerin üzeri kızardığında pişirme işlemini sonlandırıp tepsiyi fırından çıkarabilirsin. İşte 5 dakika kurabiye tarifleri arasında oldukça beğenilen bu tarif ile ortalama yarım saatte pratik bir çay yanı lezzeti ortaya çıkarabilirsin.



Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi


İhtiyacın olan malzemeler;




  • 250 gr margarin veya tereyağı

  • 1 çay bardağı pudra şekeri

  • 1 adet yumurta akı

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilya

  • 1 çay kaşığı tarçın

  • 1 çay bardağı öğütülmüş ceviz

  • 4,5-5 su bardağı un



Üzeri için;




  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri

  • 2 tatlı kaşığı tarçın



Ceviz ve tarçının uyumunu sevenler için mükemmel bir seçenek olan tarçınlı kurabiye tarifi bayrama çok yakışacak. Sen de hangi tarifi yapacağın konusunda kararsız kalıyorsan her tür damak tadına hitap edebilecek bu şekerli bayram kurabiyesini tercih edebilirsin. Tarifin yapılışına gelecek olursak ilk olarak tereyağını bir kaba alman gerekiyor. Üzerine pudra şekeri ve yumurta akını döküp bir süre karıştırmalısın. Daha sonra un haricindeki malzemeleri de karışıma ekleyerek yoğurmaya devam edebilirsin. Unu eklerken kontrollü olmanda fayda var. Eline yapışmayacak kıvama gelene kadar ortalama 4,5-5 su bardağı oranında un dökebilirsin. Oluşan hamur kıvama geldikten sonra içerisine cevizi de ekleyip kısaca bir yoğurman yeterli. Şekillendirme aşamasına geçtiğinde küçük parçalar koparıp yuvarlamalı ve daha sonra üzerine hafifçe bastırarak hamuru genişletmelisin. Şekil verdiğin tüm hamurları yağlı kağıt serdiğin tepsiye dizdikten sonra önceden ısıttığın 160 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirebilirsin. Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra ise üzeri için hazırladığın tarçın ve pudra şekeri karışımına bulayarak servis tabağına dizebilirsin.



İncir Dolgulu Kurabiye Tarifi


İç harcı malzemeleri;




  • 10 adet kuru incir

  • 6 adet kuru kayısı

  • Yarım su bardağı kuru üzüm

  • 10 adet ceviz

  • 3 adet orta boy elma

  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker

  • 1 tatlı kaşığı tarçın



Hamuru için ihtiyacın olan malzemeler;




  • 250 gr margarin veya tereyağı

  • 1 yumurta

  • 1 çay bardağı yoğurt

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

  • 4,5 su bardağı un

  • 1 kase pekmez

  • 1 kase fındık



Bayramda yoğun ve doyurucu bir kurabiye tarifi arıyorsan doğru yerdesin. Lezzetini tadan herkesin tarif soracağı incirli kurabiye tarifine iç harcından başlaman gerekiyor. Rendelediğin elmaları şekerle kavururken bir kenarda da incir ve kayısıyı küçük küpler halinde doğramaya başlayabilirsin. Daha sonra elmaların arasına inciri, çekirdeksiz üzüm kurusunu, kurutulmuş kayısıyı ve dişe gelecek şekilde öğüttüğün cevizi ekleyebilirsin. Bu malzemeleri ekledikten sonra ocağın altını kapatıp harcı soğumaya bırakman gerekiyor. Hamur içinse ilk olarak tereyağı ile yumurtanın sarısını karıştırıp daha sonra içerisine yoğurt, sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmalısın. Daha sonra bir hamur parçasını yuvarlak bir şekilde açarak incirli harçtan içerisine koyabilirsin. Daha sonra bu hamuru harcın etrafına kapatıp yuvarlaman gerekiyor. En son adımda ise kurabiyenin üst bölümünü yumurta akına bulayıp öğütülmüş fındığa bulaman yeterli. Hazırladığın kurabiyeleri 180 dereceye ısıttığın fırına atıp üzeri kızarana kadar pişirebilirsin. Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra ise üzerlerine pekmez gezdirerek bayram kurabiye tarifine son dokunuşu yapabilirsin. Sunumunu renklendirmek için farklı tabaklar ve servis ürünlerinden de yerdım alabilirsin. Bu tür ürünleri Hopi anlaşmalı markalardan satın alarak da Paracık kazanma imkanını yakalayabilirsin.



Un Kurabiyesi Tarifi


Tarif için ihtiyacın olan malzemeler;




  • 250 gr tereyağı veya margarin

  • 1 kahve fincanı sıvı yağ

  • 4 çorba kaşığı buğday nişastası

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • Aldığı kadar un

  • Üzeri için yarım su bardağı pudra şekeri



Küçüklerin bayıla bayıla yediği un kurabiyesi, yaşlıları da nostaljik bir havaya sürüklüyor. Bayrama mükemmel bir şekilde uyum sağlayacak olan bu tat hem az malzemeyle hazırlayabileceğin hem de lezzetiyle tam not alacak kurabiyelerden. Pastanelerden alınmışçasına ağızda dağılan bir un kurabiyesi tarifi için ilk adımda margarin, sıvı yağ ve 1 su bardağı kadar pudra şekerini birlikte yoğurman gerekiyor. Ortalama 5 dakika yoğurduktan sonra nişasta ve unu ilave ederek yoğurmaya devam edebilirsin. Hamur kıvam aldığında iki büyük parçaya ayırıp bu parçaları yuvarlayarak ince ve uzun rulolar haline getirmelisin. Daha sonra bir rulonun sağını, solunu ve üst bölümünü çatal yardımıyla boydan boya çizmelisin. Küçük parçalara ayırmak içinse hafif verev şekilde kesmen gerekiyor. Sonrasında tepsiye pişirme kağıdı sererek kurabiyeleri üzerine dizebilirsin. Fakat pişirme kağıdı kullanmayacaksan harici olarak tepsiyi yağmalana gerek yok. Hamur zaten yağlı olduğu için kurabiyelerin güzelce pişecektir. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kurabiyeleri yalnızca 15 dakika pişirmelisin. Bu süreyi uzatırsan kurabiyeler sertleşip nemini kaybedebilir. Tepsi fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyip pudra şekerine bulayabilirsin. Bayram için kurabiye tarifleri arasında herkesin seveceği bu çeşidi artık çayların yanında servis etmeye hazırsın.



Kavala Kurabiyesi Tarifi


Malzeme listesi;




  • 125 gram margarin

  • 125 gram tereyağı

  • 1 su bardağı un

  • 1 su bardağı çiğ badem

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • Yarım paket kabartma tozu

  • 3 su bardağı un

  • Üzeri için pudra şekeri



Un kurabiyesine benzeyen fakat içerisindeki bademlerle damakta bambaşka bir tat bırakan kavala kurabiyesi tarifi oldukça pratik. Bu kıyır kıyır kurabiyeyi hazırlamak için ilk adımda bademleri iri taneli olacak şekilde öğütmen gerekiyor. Daha sonra bademleri bir tavaya alıp üzerine 1 su bardağı kadar un döktükten sonra rengi dönene kadar kavurmalısın. Daha sonra kenara alıp tamamen soğuyana kadar bekletmelisin. Farklı bir kap içerisine tereyağını ve margarini aldıktan sonra tamamen soğumuş olan bademler ve un da dahil olmak üzere tüm malzemeleri ekleyip karıştırmaya başlayabilirsin. Hamur kıvam aldıktan sonra ay şeklindeki kalıplarla şekil verebilir veya çay bardağının kenarıyla yarım yarım keserek ay şeklinde kurabiyeler oluşturabilirsin. Sonraki adımda 180 dereceye ısıttığın fırında üzeri kızarana kadar pişirmen yeterli. Fırından çıkardığın kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra pudra şekerine bulayarak servis tabağına alabilirsin. Fazla miktarda yapacağın kurabiyeleri ise kavanozdan muhafaza ederek bütün bayram boyunca tazeliğini koruyabilmen mümkün. Eğer daha fazla tatlı tarifi öğrenmek istiyorsan bayramda deneyebileceğin birbirinden lezzetli pasta tariflerine de buradan göz atabilirsin.