Günün trendlerini kaçırmak istemeyenler 2023 saç modellerini incelemeye başladılar bile. Peki ya sen?

2023 saç modelleri şimdiden kişisel bakım alanındaki popüler araştırma konularından biri hâline geldi. Yeni yılı keyifli bir şekilde karşılarken hayatında da değişiklikler yapmayı düşünüyorsan buna yepyeni saç modelini belirleyerek başlayabilirsin. Kısalık / uzunluktan renge kadar 2023 saç modellerinde keşfedebileceğin sayısız detay var. Hemen incelemelere başlayarak favori kuaförüne yepyeni saç stilini tarif etmek için kolları sıvayabilirsin!
 

1. Pixie


Yılların vazgeçilmez saç modelleri arasındaki Pixie 2023’ün de gözdeleri arasında. Popüler kısa saçlar arasında yer alan Pixie stili, bu özelliği gereği radikal saç stilleri içerisinde de öne çıkıyor. Aynı zamanda kullanışlı olması ve kolayca şekilde alabilmesi açısından da Pixie 2023 kısa saç modelleri arasında zirveye oynuyor. Bu stil de kendi içerisinde farklı seçeneklere sahip. Örneğin, saçların yandan ayrılması ile yapılan dağınık stil, yan kısımların daha kısa olduğu kâküllü Pixie ya da geriye doğru fön çekerek yapılan geriye doğru Pixie stili bunlar arasında son derece popüler.
 

2. Küt Kısa Saçlar


2023 saç modelleri kadın stilleri içerisinde kısa saçlar geri dönüyor. Pixie gibi küt kısa saçlar da bunun bir kanıtı. Kulak hizasına doğru bitmeye başlayan bu stilde, saçlara da yoğunluk kazandıran bir püf nokta var: Küt saçlarda uçlar yoğun ve düz görünebiliyor. Farklı pek çok yüz tipinin seçebildiği küt kısa saçlar, özellikle oval yüz hatlarına büyük avantaj sağlıyor. Farklı birden fazla renk ile uyumlu olması da bu modelleri 2023’teki renk yelpazesi geniş saç stilleri arasına sokuyor. Kâküllü, üçgen, köşeli gibi birçok kısa küt saç seçeneği de yüz hattına en uygun olanı bulmanı kolaylaştırabilir.
 
Dilersen, farklı pek çok saç bakım ürününü indirim fırsatıyla satın almak için buraya tıklayabilir, kampanyamızdan yararlanabilirsin!
 

3. Hacimli Saçlar


En az kısa saçlar kadar hacimli saç stilleri de yeni saç modelleri arasında. Aslında zamansız stiller arasında da yer alan hacimli saçlar, dolgun bir görünüme ulaşmak isteyenlerin favorilerinden biri. Günlük hayattan özel davet ve etkinliklere kadar da tercih ediliyor olması hacimli saçları hem geniş bir kesime yönelik kılıyor hem de 2023’e de taşıyor.
 

4. At Kuyruğu


2023 uzun saç modelleri arasında ise derli toplu olmanın sembolü at kuyruğu öne çıkıyor. Hem özenli olman gereken etkinlikler hem de günlük giyim kuşam içerisinde tercih edebileceğin ay kuyruğu pratik oluşu ile de değer kazanıyor. Farklı pek çok yüz hattı için ideal olan at kuyruğunun özellikle oval yüz hatları için ideal olduğunu söylemek de mümkün. Geniş bir alına, yuvarlak bir yüz formuna sahipsen daha aşağıdan da at kuyruğu yapabilirsin. Kısa saçların varsa da yarım at kuyruğunu tercih edebilirsin.
 
Dilersen, tüm ürünlerde geçerli kampanyamıza buradan ulaşabilir, pek çok kişisel bakım ürününe Paracık kazanarak sahip olabilirsin.
 

5. Örgülü Saçlar


Yeni saç modelleri kadın stilleri içerisinde zahmeti kadar gösterişi ile de öne çıkan örgü detaylar var. Bu stilin en güzel yanlarından biri ise farklı pek çok örgü modeli sunması. Mesela önden, her iki taraftan birer örgü şirin mi şirin bir görünüm sağlarken tepeden arkaya doğru boylu boyunca örgüler de son derece göz alıcı. 2023 sezonunda sık sık göreceğin örgülü saçlar derli toplu bir görünümün yanı sıra zarif saç stili sevenleri de kendisine çekiyor. Bunların arasında Fransız saç örgüsü de popüler. Diplerden uçlara kadar gelen bu örgü stili her bir aşamada her parçaya bir tutam saç eklemekten meydana geliyor. Balık kılçığı örgü stili ise 2 parçaya ayrılarak yapılıyor. İşin püf noktası ise küçük ve ince saçlar ile kılçık stilin kolayca yapılabilmesi. Son olarak iddialı stillerden biri ise Afrika örgüsü. Çekici bir görünüme kavuşturan bu stilin uygulaması ise saatler sürebiliyor. Saçların ince ince ve tek tek örülmesi ile meydana geldiği için biraz sabır da gerekiyor. 1 – 4 ay kadar kullanılabilmesi de çektiğin zahmete değiyor.
 

6. Perde Kâkül


“Curtain Bangs” olarak da bilinen perde kâkülde genellikle saç ortadan ayrılıyor ve yüzün orta kısmından başlayarak kulaklara doğru iniliyor. Romantik bir görünüme sahip perde kâküller, sinematografik bir hava da sunuyor. Hem şık hem de retro bir görünüm sağlaması da, doksanlara, retro yaşam tarzına duyulan merakın bir parçası olabilir. Şayet sen de giyim kuşamında retro esintileri deneyimlemek istiyorsan, film karesinden fırlayıp çıkmış gibi görünen perde kâküle şans verebilirsin.
 

7. 1970’lerin Uzun Kesimleri


Retro ve vintage stile dönüş bildiğin gibi son birkaç yıldır revaçta. Giyim kuşam, ev dekorasyonu, müzik, saç stili… Bu da 1970’li yıllara dönmek demek aslında. Özellikle bandana ile beraber taçlandırılan böylesi modeller retro kıyafetler ile de buluşunca tüm potansiyelini ortaya çıkarabiliyor. Sözün özü eskiye merakın artması ile beraber yetmişlerin saç stilleri de 2023 saç modelleri arasında son derece güçlü bir yere sahip.
 

8. Lob


Bob saç kesimine benzese de lob kesimde saçların enseye ulaşan bölümü daha kısa kesiliyor ve ön taraf da daha uzun bırakılabiliyor. Bu açıdan bob stilinin biraz daha uzunu denebilir. Öne doğru uzayıp boyun hizasında, bir çizgi gibi biten bu stil de saçları daha dolgun gösterebiliyor.
 

9. Islak Saç


“Wet look” olarak da global olarak bilinen bu ıslak saç stili de her yerde… Öyle ki meşhur model Bella Hadid dahi trend olan kıyafeti ve ıslak saçları ile Victoria Beckham defilesinde boy göstermiş ve herkesin dikkatini çekmişti. Dalgalı ya da düz gibi farklı seçenekler sunan ıslak saç trendi, çekicilik noktasında da büyük pay sahibi. Özellikle de davetler, geceler, özel etkinliklerde elbisen ile beraber boy gösterirken ıslak saç trendinin sana nasıl yakıştığını da gözler önüne serebilirsin.
 

10. Topuz


2023’te sık sık karşına çıkacak saç stillerinden biri de topuz. Toplu bir saç stili olduğu için de tüm dikkatleri yüz hatlarına çeken topuz saç stili de kendi içerisinde farklı seçenekler sunanlar arasında. Fransız topuzu bunlar arasında son derece popüler. Göz kamaştıran Fransız topuzu burgulu ve kalın saç tutamı ile yapılıyor. Orta ve uzun boydaki saçlar için uygun olan Fransız topuzunu ise tepeden topuz takip ediyor. Tepeden yapılan topuzlar, boynu da uzun gösterebiliyor. Tepeden ve örgülü topuzlar da oldukça hoş ve zarif bir görünüme ulaştırıyor. Gelin adaylarının da sık tercih ettiği bu stil özel davet ve geceler için de biçilmiş kaftan. Hafif dağınık olanları ise günlük giyim ile beraber de gayet eşleşebiliyor.
 

2023 Trend Saç Renkleri Hangileri?


Son olarak 2023 hangi saç rengi moda diye bakıldığında ise doğal tonların hakimiyeti ele geçireceğini söylemek mümkün. Doğallığa geri dönüş bir saç renklerinde de bir trend hâline geliyor. Burada da natürel tonlar olarak bilinen bej ve kumral renkleri iş başında. 2023 saç renkleri içerisinde bakır tonlara da söz düşüyor. Özellikle ünlü film yıldızlarının başlattığı bakır tonlar da özelleştirilmeye açık. Sarı tonlarında bir saç rengi isteyenler içinse küllü sarı 2023’ün yükselen rengi olmaya aday.
 
İçeriğimizi beğendiysen Saç Renkleri: Cilt Tonuna En Uygun Saçı Bul yazımızı da bir an önce okuyabilirsin.