Bitkisel protein kaynaklarının en başında gelen baklagiller, lifli yapılarıyla sindirim sisteminin de dostu. Demir, çinko, magnezyum gibi mineraller açısından da hayli zengin olan baklagillerle hazırlayabileceğin dört tarifle sofrana farklı tatlar katabilirsin.

Pilakiye Rakip Var: Barbunya Çorbası


Barbunyayı çok seviyor ve pilakiye bir alternatif arıyorsan iç ısıtan bu çorba tarifi ile sofrana farklı bir tat katabilirsin.
 
Malzemeler:


  • 2 su bardağı haşlanmış barbunya

  • 1 soğan

  • 2 domates

  • 3 diş sarımsak

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 4 su bardağı su

  • İsteğe göre tuz, karabiber, kimyon ve kekik


Hazırlanışı:


  • Soğanı ve sarımsakları ince ince doğra.

  • Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıt. Soğan ve sarımsağı 1-2 dakika sotele.

  • Domatesi ekle ve 1 dakika daha sotelemeye devam et.

  • Su ekle ve 5 dakika kaynat.

  • Haşlanmış barbunyayı tencereye ekle ve 4-5 dakika daha pişmeye bırak. Çorban hazır, afiyet olsun!





Avokadosuz Yapamayanlara: Avokadolu Humus


Avokado ve humusun birlikteliği, çok besleyici ve enfes bir lezzet doğuruyor. Dilersen yanına fırında tortilla cipsleri hazırlayarak avokadolu humusu dip sos olarak kullanabilirsin.
 
Malzemeler:


  • Üç su bardağı haşlanmış nohut

  • 2 olgun avokado

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1/4 su bardağı tahin

  • 1/4 su bardağı limon suyu

  • 2 diş sarımsak

  • İsteğe göre tuz ve kimyon

  • 1 yemek kaşığı kişniş yaprağı


Hazırlanışı:


  • Haşlanmış nohutu, zeytinyağını, tahini, limon suyunu ve sarımsağı mutfak robotunda yaklaşık 2 dakika, pürüzsüz bir kıvam alana kadar çek.

  • Avokadoları temizledikten sonra küp küp doğra ve mutfak robotundaki karışıma ekle. Pürüzsüz kıvam elde edene kadar 1-2 dakika daha çek.

  • Humusun içine istediğin kadar tuz ve kimyon ekleyerek tekrar karıştır.

  • Servis tabağına aldığın humusu kişniş yaprakları ve zeytinyağı ile süsleyerek servis edebilirsin.


 

Sosu Bile Yeter: Hardallı Portakal Sulu Yeşil Mercimek Salatası


Protein, demir ve potasyum kaynağı yeşil mercimeği salatalarda kullanmayı seviyorsan enfes sosuyla fark yaratan bu tarife mutlaka bir şans ver!

Malzemeler:


  • 1 su bardağı yeşil mercimek

  • 3 dal taze soğan

  • Yarım demet maydanoz

  • 1 portakalın suyu

  • 1/4 su bardağı zeytinyağı

  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi

  • 1 yemek kaşığı Dijon hardalı

  • Tuz


Hazırlanışı:


  • Suda bekletip süzdüğün yeşil mercimekleri tuzlu suda, orta ateşte 20 dakika haşla ve süz.

  • Taze soğanı ve maydanozu ince ince kıy ve geniş bir kasede haşlanmış mercimekle birleştir.

  • Salatanın sosunu hazırlamak için portakal suyunu, zeytinyağını, sirkeyi, hardalı ve tuzu kapaklı bir cam kavanoza al. Kavanozu iyice sallayarak sosu karıştır.

  • Sosu salatanın üzerine dökerek servis et, afiyet olsun!


 

Vejetaryen Hamburger Köftesi


Siyah fasulye ile hazırlanan vejetaryen hamburger köftesini istersen tek başına servis et, istersen kendi sosların ve ekstra malzemelerinle nefis hamburgerler hazırla.
 
Malzemeler:


  • 4 su bardağı haşlanmış siyah fasulye

  • 1 yumurta

  • 1 soğan

  • 1 su bardağı galeta unu

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Tuz


Hazırlanışı: 


  • Haşlanmış siyah fasulyeyi, yumurtayı, ince kıyılmış soğanı ve isteğine göre tuzu mutfak robotunda hafif pütürlü kalacak şekilde çek.

  • Hazırladığın siyah fasulyeli karışımı geniş bir kaba al, içine galeta ununu kat ve yoğur.

  • Karışıma hamburger köftesi şekli ver.

  • Yapışmaz tavada zeytinyağını iyice kızdır, hamburger köftelerini yaklaşık 4 dakika önlü arkalı kızart. İster hamburger ekmeği içinde, ister buharda haşlanmış sebzelerle servis et.


Leziz baklagil tariflerimi yapmak için evde yeterince malzemen yoksa üzülme! istegelsin üzerinden siparişini ver, satın aldıkların kapına gelsin. Üstelik 250 TL ve üzeri istegelsin alışverişlerinde 25 TL indirim kazan.