Sevilen yiyeceklerden biri olan Hindistan cevizi, kalın kabuğu ile zor yenilen meyveler arasında yer alır. Peki Hindistan cevizinin nasıl yenildiğini biliyor musun? Cevabın hayırsa doğru yerdesin. İşte Hindistan cevizinin nasıl yenileceğine dair ipuçları!


Tropikal meyveler arasında birçok kişi tarafından en sevilen meyvelerden olan Hindistan cevizi, sağlıklı bir yaşamın da anahtarı olarak hayatımızın içinde yer alır.  Tropikal bölgelerin vazgeçilmez bir lezzeti olan bu meyve taze tüketilmesidir.  Sağlık açısından da oldukça faydalı olan Hindistan cevizinin hem eti hem de suyu tüketilebilir formda olup çeşitli şekillerde kullanılır. Sert bir kabuğa sahip olan bu meyve akıllara en çok Hindistan cevizi nasıl yenir, sorusunu getirmektedir. Bu lezzetli meyvenin tadını çıkarmak için doğru bir şekilde içini açmalısın. Bunun için birden farklı yöntem bulunuyor olup nasıl tüketeceğine bağlı olarak bu yöntem ve usullerden birini tercih edebilirsin. Bu yazımızda senin için Hindistan cevizinin nasıl kırıldığına ve yenildiğine değindik. İşte Hindistan cevizinin nasıl yenileceği hakkında merak edilenler!




Hindistan Cevizi Nasıl Tüketilir?



Hindistan cevizi tüketimi, çeşitli şekillerde yapılır. Lezzetli olduğu kadar faydalı bir meyve de olması açısından öğünlerinde gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Hindistan cevizini ister suyunu istersen de beyaz etini çiğ olarak tüketebilirsin. Dışı sert olsa da kırıldıktan sonra kolayca yenilebilen Hindistan cevizi, un ve süt haline getirilerek de tüketimi mümkündür. Bir mutfak robotu yardımıyla Hindistan cevizinin içini çekebilirsin. Ardından tatlı ve tuzlu yiyecekler yaparken kullanabilir, sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilir hamur işlerini zenginleştirebilirsin. Hindistan cevizi vegan beslenme tarzını benimseyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen bir besin kaynağı. Özellikle Hindistan cevizi sütü içecek ve yiyecekleri tatlandıracak bitkisel bir alternatif olarak bulunur. Bu besin kaynağı yemeklerde de kullanılabilir özelliğe sahip.




Hindistan Cevizi Nasıl Açılır?




Tropikal meyve çeşitleri arasından sert kabuğu ile ön plana çıkan Hindistan cevizi, lezzetli ve sağlıklı meyvelerden biri. Hindistan cevizinin sert kabuğu seni açamayacağın endişesine sokabilir. Fakat bu konuda rahat olmasın. Çünkü doğru taktik ile Hindistan cevizi açma işlemini başarılı bir şekilde yapabilirsin. Hindistan cevizi nasıl açılır diye merak ediyorsan aşağıdaki adımları takip edebilirsin.


  • İlk olarak Hindistan cevizini daha rahat kırabilmek için üzerinde yer alan kabul ve lifleri temizlemelisin. Lifler kırma işlemi sırasında kullanacağın aletin kayabilmesine sebep olacağından temizlenmen önemli.

  • Lifler temizlendikten sonra keskin bir bıçak yardımıyla Hindistan cevizinin üst kısmında bulunan diğer yerlerine nazaran yumuşak olan gözünü del. Buradaki ilk amaç önce Hindistan cevizinin suyunu çıkarmak.

  • Ardından deldiğin yer üzerinden Hindistan cevizi suyunu bir kabın içerisine boşalt. İçerisindeki suyu boşalttıktan sonra ters çevirerek diğer kısmından da delik açarak kes. Bu aşamada biraz kuvvet uygulamalısın.

  • Hindistan cevizinin sert kısmı birbirinden ayrıldıktan sonra sıra geldi içerisinde beyaz ete. Bu aşamada bir kaşık kullanarak etini rahat bir şekilde çıkarabilirsin.


Dilersen tüm bu işlemi daha basit bir şekilde halletmek istiyorsan, Hindistan cevizi çıkarıcı olarak bilenen mutfak gereci de bulunmaktadır. Bu gereçlerden bir tane edinerek hem Hindistan cevizini daha rahat bir şekilde açabilir hem de içerisindeki etini pratik bir şekilde çıkartabilirsin.




Hindistan Cevizi Kırmanın Yolları




Hindistan cevizi kırma için deneyebileceğin birden farklı yollar vardır. Senin için bunlar araştırdık ve Hindistan cevizini açarken tercih edebileceğim 5 farklı yolu anlattık.



  1. Tornavida ve Çekiç Yöntemi




Hindistan cevizi kabuğu nasıl açılır, ilk defa Hindistan cevizi alanlar tarafından oldukça sık sorulan sorulardan biri olarak yer alır. Bu meyve sert kabuğu ile biraz uğraştırıcı bir özelliğe sahip. Fakat tornavida yöntemi ile bu zorluğun üstesinden kolay bir şekilde gelebilirsin. Bunun için şu adımları takip etmen önemli:


  • Hindistan cevizinin altında üç adet delik bulunur. Bu delikler biri diğerlerine oranla daha yumuşak bir yapıya sahiptir. Öncelikle Hindistan cevizinin altında yer alan bu yumuşak yeri bulmalısın.

  • Yumuşak deliği bulduktan sonra tornavida yardımıyla bu deliği delerek içerisindeki suyu bir bardak içine boşaltmalısın.

  • Ardından Hindistan cevizi kabuğunu açmak için bir çekiç gerekmektedir. Eğer çekiç bulamıyorsan büyük bir bıçağın sapını da kullanabilirsin.

  • Çekiç yardımıyla Hindistan cevizinin yanlarına fazla hızlı olmamak koşuluyla vurmalısın. Buradaki amaç Hindistan cevizini çatlatarak kabuklarını ortadan ikiye kolayca ayırmak.

  • Çatlama gördüğün anda bu çatlağı takip ederek daha derin bir çatlak oluşuncaya ve ayrılıncaya kadar vurmaya devam etmelisin. Daha sonrasında derinleşen çatlak kabuğu hiç uğraşmadan ortadan ikiye ayıracaktır.

  • Kabuklar ayrıldıktan sonra içerisindeki beyaz etini de tüketmeye başlayabilirsin. Kabuğundan ayırmak için kaşık veya bıçak tercih edebilirsin.





  1. Fırın Yöntemi




Hindistan cevizi açma yollarından bir diğeri de fırın ısıtmak. Fırın yöntemi ile Hindistan cevizinin sert olan kabuğunu gevşetebilir ve daha rahat bir şekilde kırabilirsin. Bunun için şu adımları izlemelisin.


  • Hindistan cevizinin aşırı sert olan kabuğunu gevşetmek bu meyveyi kolay bir şekilde yiyebilmene yardımcı olacaktır. Bunun için ilk olarak fırını 200 derece ayarlamalısın.

  • Ardından Hindistan cevizini bir tepsiye koy ve ısınan fırına at. Burada 15 dk. beklemesi yeterli olacaktır.

  • 15 dk. sonunda Hindistan cevizi çatlamaya ve gevşemeye başlayacaktır. Çatlamaya başladıktan sonra Hindistan cevizini çıkararak çatlak kısmı bıçak ucuyla hafifçe bastırarak ikiye bölebilirsin.





  1. Derin Dondurucu Yöntemi




Hindistan cevizi yemek için kabuğunu kırmanın bir diğer yöntemi ise derin dondurucu yöntemini kullanmak. Derin dondurucuya konulan Hindistan cevizinin kabuğu yumuşayacağından daha rahat bir şekilde açılacaktır. Bunun için Hindistan cevizini düşük ayarda ayarladığın dondurucuya koymalısın. Yaklaşık olarak 12 saat kadar beklettikten sonra çıkar. 12 saat sonunda Hindistan cevizinin sert kabuğu gevşeyecektir. Böylece daha kolay bir şekilde kırılacaktır. Dondurucudan çıkardıktan sonra çekiç veya bıçak sapı yardımıyla birkaç darbe yarattıktan sonra kabuk kolay bir şekilde açılır.




Hindistan Cevizi Faydaları




Hindistan cevizi sağlık açısından oldukça faydalı olan besinler arasında yer alır. Pek çok farkı formda tüketilen Hindistan cevizi fiziksel sağlık, cilt ve saç sağlığı açısından da oldukça faydalı bir besin kaynağı. Hindistan cevizinin faydalarına baktığımızda şu faydalar ön plana çıkıyor.


  • Hindistan cevizi bir besin kaynağı olarak tüketilebildiği gibi cilt ve saç üzerine de uygulanabilir. Bakım için kullanılan Hindistan cevizi çoğunlukla yağ formunda tercih edilir ve cilde ve saçlara canlılık kazandırmaktadır.

  • Hindistan cevizinin iç yapısı beyaz ve etli bir yapıya sahiptir. Bu etli bölümü dilersen çiğ olarak tüketebilir dilersen de rendeleyerek ya da toz haline getirerek tatlı ve yemeklerde kullanabilirsin. Böylece bağışıklık sisteminin güçlenmesini destekleyerek hastalanma riskine karşı vücudunu koruyabilmen mümkün.

  • Diyet listeleri içerisinde de yer alan Hindistan cevizi, karın yağlarının erimeye başlamasını hızlandırabilir.

  • Tiroid sorunlarına da derman olan Hindistan cevizi gün rahatsızlığın getirdiği sorunları azaltarak daha rahat olmayı sağlamaktadır.

  • Hindistan cevizi vücudun enerji depolamasını destekleyerek gün içinde daha aktif olmana yardımcı olur.


 
Hindistan cevizi kadar badem de faydalı besin kaynaklarından biri. Buna istinaden Badem Sütü Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir? konulu blog yazımız da göz atabilir, sağlığın için faydalı tüm besin kaynakları hakkında bilgi sahibi olabilirsin.