Fındık Kremalı Kurabiye Tarifleri
Sen de fındık kremasına bayılıyorsan bu yazı tam sana göre. Okumaya devam ederek enfes fındık kremalı kurabiye tariflerini öğrenebilirsin.
Hemen hemen herkesin çok severek tükettiği fındık, pek çok farklı tarifin içinde yer alır. Kekler, pastalar, dondurmalar derken kurabiyeler de fındık aromalı olduğunda harikadır. Hal böyle olunca biz de bu yazıda fındık kremalı kurabiye tarifleri vermek istedik. Okumaya devam ederek birbirinden leziz fındık kremalı kurabiye yapmayı öğrenebilir, sevdiklerinle tatlı saatler geçirebilirsin. Hazırsan fındık kremasının yapımı ile başlıyoruz.
Fındık Kreması Nasıl Yapılır?
Fındık kremalı tarifler konusuna geçmeden önce fındık kremasının yapılışını öğrenmekte yarar var. Yapımı son derece pratik olan fındık kreması için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı fındık
- Tatlandırmak için bal, akçaağaç şurubu veya Hindistan cevizi
- Bir tutam tuz
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ (kıvamı isteğe bağlı olarak ayarlamak için gerekebilir.)
Yapılışı:
- Fırınını 175°C'de önceden ısıttıktan sonra fırın tepsisine fındıkları tek bir tabaka halinde yay.
- Fındıkları fırında, fındıklar hafifçe kızarıncaya ve hoş bir koku yayılana kadar yaklaşık 10-15 dakika kavur. Bu süre fındıkların cinsine ve fırınının performansına bağlı olarak değişebilir.
- Kavrulmuş fındıkları bir mutfak robotuna veya güçlü bir blender'a aktar. Başlangıçta fındıklar un gibi görünecek; ancak devam ettikçe yağını salacak. Karışım pürüzsüz bir kıvama gelene kadar bu işlemeye devam edebilirsin.
- İsteğe bağlı olarak tatlandırıcı, bir tutam tuz ve sıvı yağı karışıma ekle. Tatlandırıcı kullanıyorsan miktarı damak tadınıza göre ayarlamakta özgürsün.
- Fındık kremasını cam kavanozlara aktar ve buzdolabında sakla. Kavanozlar sıkıca kapatıldıktan sonra fındık kreması, buzdolabında yaklaşık bir hafta kadar taze kalabilir.
Fındık Kremalı Kurabiye Tarifleri
İşte, karşında enfes tatlarıyla üç farklı fındık krema dolgulu kurabiye tarifi!
Portakallı Fındık Krema Dolgulu Kurabiye
Malzemeler:
- 1 su bardağı oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 büyük yumurta
- 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı fındık kreması
Yapılışı:
- Fırını önceden 180°C derecede ısıt. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt ser veya tepsiyi hafifçe yağla.
- Büyük bir karıştırma kabında tereyağı ve toz şekeri kremsi bir kıvama gelene kadar çırp.
- Yumurtayı ekle ve iyice karışana kadar çırp. Ardından portakal kabuğu rendesi ve vanilya özütünü ilave et, tekrar çırp.
- Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştır. Bu karışımı tereyağlı karışıma ekle ve hamur oluşana kadar karıştır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar al, onu avuç içinde hafifçe yuvarla ve hazırladığın fındık kremasından biraz ekleyerek ortasına hafifçe bastır. Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştir.
- Önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika veya kurabiyeler hafifçe altın rengi alana kadar pişirmeye başla.
- Süre sonunda kurabiyeleri fırından çıkar ve soğumaları için tepside birkaç dakika beklet. Daha sonra tel ızgara üzerinde tamamen soğumalarını bekle.
- Soğuduktan sonra ise portakallı fındık kremalı kurabiyelerini servise et. Afiyet olsun!
Kakaolu Fındık Dolgulu Kurabiye
Malzemeler:
- 1 su bardağı oda sıcaklığında tereyağı
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1 büyük yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 2,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı kakao
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı toz fındık
Dolgusu için:
- 1/2 su bardağı toz fındık
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı süt veya krema
Yapılışı:
- Daha önceki tariflerde olduğu gibi fırını 180°C derecede ısıtmakla işe başla. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt ser veya tepsiyi hafifçe yağla.
- Büyük bir karıştırma kabında tereyağı ve toz şekeri kremsi bir kıvama gelene kadar çırp.
- Yumurtayı ekle ve her biri iyice karışana kadar çırp. Ardından vanilya özütünü ekle, tekrar çırp.
- Ayrı bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve tuzu karıştır. Bu karışımı tereyağlı karışıma ekle ve hamur elde edene dek karıştırmaya devam et.
- Fındık dolgusu için bir kasede toz fındık, toz şeker, bal ve sütü veya kremayı karıştır. Kıvamlı bir dolgu elde edene kadar harmanla.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar al, o parçaları avuç içinde hafifçe yuvarla ve ortasına biraz fındık dolgusu ekleyerek hafifçe bastır. Dolgulu hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştir.
- Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika veya kurabiyeler hafifçe altın rengi alana kadar pişir.
- Fırından çıkar ve soğumaları için tepside birkaç dakika beklet.
- Soğuduktan sonra kakaolu fındık dolgulu kurabiyelerini hazır! Afiyet olsun!
Damla Sakızlı Fındık Kremalı Kurabiye
Malzemeler:
- 1 su bardağı oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı damla sakızı özütü
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı iri dövülmüş fındık
Yapılışı:
- Fırını 180°C derecede ısıtıp fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra büyük bir karıştırma kabında tereyağı ve pudra şekerini kremsi bir kıvama gelene kadar çırp.
- Yumurta sarılarını karışıma ekle ve iyice karışana kadar çırp. Ardından damla sakızı özütünü ekle ve tekrar çırpmaya devam et.
- Unu ilave et ve karıştır. Kıvamlı bir hamur haline gelene kadar karışımı yoğur.
- Hamura iri dövülmüş fındıkları ekle ve yoğurmaya devam et.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar al, onları avuç içinde hafifçe yuvarla ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştir. Hamuru üzerine hafifçe bastırarak düzleştirmeyi de unutma.
- Önceden ısıtılmış fırında 12-15 dakika veya kurabiyeler hafif altın rengi alana kadar pişirmeye başla.
- 15 dakikanın sonunda kurabiyeleri fırından çıkar ve soğumaları için tepside birkaç dakika beklet.
- Soğuduktan sonra damla sakızlı fındıklı kurabiyelerin hazır. Afiyet olsun!
İçi fındık kremalı kurabiye tariflerimizi sevdiysen bayram kurabiyesi tarifleri için de Bayram Kurabiyesi Tarifi başlıklı yazımıza göz atabilirsin.