Alman pastası, pek çok kafe ve benzeri işletmelerin menülerinde sıkça yer alırken uzun zamandır evlerde misafir ağırlarken de masaları donatıyor. Yemekten sonra, çay - kahvenin yanında ya da öğlen atıştırmalığı tadında afiyetle yiyebileceğin Alman pastası, kendine has yapısı ve kolay yapımı ile de rağbet görüyor. Hem top top ve mini olarak hem de pastanın dilimleri şeklinde Alman pastası hazırlayabilirsin. Sen de mutfaktaki hünerlerini geliştirmek, misafirlerine / müşterilerine enfes bir tatlı sunmak için Alman pastası tarifini sayfamızdan öğrenebilir, hemen kolları sıvayabilirsin!

Alman Pastası Nedir?


"Berliner" adı ile de bilinen Alman pastası, geleneksel bir tatlı. Kökeni ise 1800'lü yılların Amerikasına kadar gidiyor. ABD'de bir şef olarak çalışan Samuel German'ın hazırladığı pastanın çok beğenilmesinin ardından bu tatlıya "German’s Chocolate Cake" yani "Alman’ın Çikolatalı Pastası" adı veriliyor. Adı Almanca, yaşadığı yer ABD, kökeni ise İngiltere olan şef Samuel German'ın hazırladığı bu pasta zaman içerisinde bugünkü hâlini alıyor ve Alman pastası olarak anılmaya başlanıyor. Ayrıca günümüzde farklı pek çok ülkede farklı şekilde adlandırılıyor. Yani buradan Alman pastasının uluslararası çapta üne kavuşmuş enfes bir tatlı olduğu sonucu da çıkıyor. Bu kıtalar arası şöhretine rağmen Alman pastasının evde yapımı da bir o kadar basit ve pratik. Yumuşacık bir pandispanyanın arasına eklenen son derece leziz bir krema ile sen de evinde Alman pastasını hazırlayabilirsin. Bir diğer özelliği ise donut formunda, yuvarlak ve mini olarak da hazırlayabilirsin bir pasta formunda hazırlayıp dilim dilim de sunabilirsin.



Tencere, tava gibi pasta hazırlığında gerekli mutfak ekipmanlarını hemen bu sayfadaki kampanyamız ile satın alabilir, Paracık kazanabilirsin!


Pratik Alman Pastası Tarifi


Alman pastası tarifleri içerisinde pratik olanı hızlı ve kolay şekilde yapıldığı için çok ilgi görüyor. Bu tarife göre Alman pastası malzemeleri ise şu şekilde:



Kek için:




  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 2 adet yumurta

  • 3 çay bardağı un

  • 1 çay bardağı süt

  • 1,5 çay bardağı şeker

  • 1 paket kabartma tozu



Krema için:




  • 1 çay bardağı şeker

  • Yarım litre süt

  • 1 paket vanilya

  • 1 adet yumurta

  • 3 yemek kaşığı un

  • 1 yemek kaşığı tereyağı



Hazırlanışı:



Pratik Alman pastası nasıl yapılır dersen yapılışı kadar açıklaması da bir o kadar kolay! Kolaylık olsun diye onu da madde madde anlatalım:




  • Öncelikle kekin hazırlığı için derin bir kabın içinde yumurta ile şekeri iyice köpürüp rengi beyaza çalana kadar karıştır.

  • Daha sonra sırasıyla; yağ, un, süt ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam et.

  • Kekin hamuru içinse hazırladığımız bu karışımı, yağladığımız tepsiye dök ve 160 derecede ortalama 5 dakika kadar beklettiğin fırına ver.

  • Ara ara keki kontrol edebilirsin. Hamurun üzeri pembe rengini alana dek pişirmeye devam et.

  • Ardından keki fırından al ve soğumaya bırak.

  • Krema içinse malzemeleri tek tek tencereye ekle ve kısık ateşte koyulaşana dek pişir.

  • Krema koyulaşınca bir kenarda soğumaya bırak. Önceden soğumaya bıraktığın keki ikiye böl ve ortasına kremayı döküp eşit bir şekilde yay.

  • Daha sonra kekin üstünü kapatabilirsin. Süsleme içinse üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsin.

  • Ardından pastayı buzdolabında 1 saat kadar soğumaya bırakıp sonrasında servis yapabilirsin.


Çilekli Alman Pastası Tarifi


Alman pastası tarifi çok çeşit sunması ile de işi biraz sana bırakıyor. Özellikle çileğe düşkün olanlar ve tatlılarında mutlaka kullananlar için Alman pastası çilekli tarifi de öne çıkıyor. Tatlına bu çok sevdiğin meyveyi de katmak istersen gereken malzemeler ve hazırlanışı için okumaya devam et!



Kek malzemeleri:




  • 2 adet yumurta

  • 1 çay bardağı süt

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 1,5 çay bardağı şeker

  • 3 çay bardağı un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilin



Krema malzemeleri:




  • 2,5 su bardağı süt

  • 3 yemek kaşığı un

  • 1 çay bardağı şeker

  • 1 adet yumurta sarısı

  • 1 kutu sıvı krema

  • 1 paket vanilin

  • 1 yemek kaşığı tereyağı



Arası için:




  • 1 kase çilek



Hazırlanışı:



Çilekli Alman pastası yapımı da aslında diğeri kadar kolay ve pratik. Standart ve pratik Alman pastasına enfes çilek tadı eklemek istersen onun da tarifi için tüm gerekenler şöyle:




  • 2 adet yumurta ve 1,5 çay bardağı şekeri beyazlaşana kadar çırp. Sonra kalan malzemeleri ekleyip kekin hamurunu oluştur. Hamuru yağladığın tepsiye dök.

  • Keki yaklaşık 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişir. Üstü kızaran kek pişince fırından çıkarıp soğumaya bırakabilirsin.

  • Sıvı krema ve vanilya hariç tüm krema malzemelerini bir tencereye al ve koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişir. Sonrasında ocağın altını kapatıp vanilyaya ekleyebilirsin.

  • Ardından kremanın ilk sıcaklığı geçince sıvı kremayı da ekleyip çırpmaya başla.

  • Daha sonra keki ortadan iki böl ve arasına tüm kremayı döküp eşitçe yay. Ardından dilimlediğin çilekleri de ilave edip diğer parçayı üzerine kapat.

  • Üzerine isteğine göre pudra şekeri serpiştirebilir ve servis edebilirsin.


Çikolatalı Alman Pastası Nasıl Yapılır?


Çikolatasız bir tatlı düşünemiyorsan merak etme! Alman pastasını çikolata ile donatarak da hazırlayıp afiyetle yiyebilir, servis edebilirsin.



Hamur malzemeleri:




  • 1 su bardağı ılık süt

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 1 çay bardağı toz şeker

  • 1 paket instant maya

  • 1 adet yumurta

  • Aldığı kadar un

  • İsteğe göre 1 tatlı kaşığı mahlep



Krema için:




  • Çikolatalı pastacı kreması

  • 3 su bardağı süt

  • 1 çay bardağı un

  • 1 çay bardağı toz şeker

  • 1 yemek kaşığı dolusu kakao

  • 1 paket bitter çikolata

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

  • 1 poşet sade toz kremşanti



Üzeri için:




  • Benmari usulü eritilmiş çikolata



Hazırlanışı:




  • Önce krema hazırlığı için tereyağı, çikolata ve kremşanti hariç tüm malzemeleri muhallebi kıvamında pişir.

  • Sonra bunu ocaktan alıp çikolata ve tereyağını ekleyip karıştır. Karışımın oda ısısına gelmesi gerekiyor. Ardından kremşantiyi ekleyip çırp ve soğuması için buzdolabına koy.

  • Tüm hamurun malzemelerini yoğurma kabına al ve aldığı kadar un ile beraber yoğur.

  • 1 saat mayalanması için üzerini önce streç folyoyla ardından temiz bir örtüyle ört.

  • Mayalanan hamurdan ufak ufak parçalar kopar ve yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştir.

  • Tepside ortalama 20 dakikalık mayalanma sonrasında önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişir.

  • Pişen bu pasta parçalarını temiz bir bez ile ört ve oda ısısına kadar bekle.

  • Soğuyunca üzerini benmari usulü eritilmiş çikolataya batır ve çikolatanın donması için birkaç dakika kadar buzdolabında beklet.

  • Sonrasında ikiye kes ve arasını krema ile doldurup servise hazır hale getir.