Eğer resmi evraklarla haşır neşir olduğun bir iş yapıyorsan, zor zamanlar önünde demektir. 2019 yazmaya şartlanmış beynine 2020 yazdırmak oldukça zor olacak. Gerçi her yıl bu zorluğu yaşıyorsundur ama bu yıl işin iki kat daha zor çünkü iki rakam birden değişiyor: 1 yerine 2, 9 yerine 0 yazmaya alışmamız gerekiyor. Başa gelen çekilir. :) Neyse 2020'de tek derdin bu olsun diyelim ve bu konuda neler yapabiliriz bir bakalım.

Alıştırma Yapmak


Şimdi telefonunu sakince bir kenara bırak ve eline bir kalem, önüne de bir defter al. Hedefimizdeki sayı "20". Yazabildiğin kadar 20'yi arka arkaya yazmaya başla. Evet bu tuhaf görünebilir ama gelecekte işini çok kolaylaştıracağına emin olabilirsin. Sadece kalem, kağıt da yetmez. Açacağın bir word dokümanının üstünde de çalışman gerek. Ama kopyala yapıştır yapıp hile yapmak yok. Parmakların çalışsın, klavye, kalem, dokunmatik ekran; eline geçen her şey ile 2020 yazarak pratik yapmalısın.
 

Karalamalarda 2020'ye Yer Vermek


Telefonla konuşurken veya toplantılarda konuşulanları dinlerken herkes küçük çizimler, karalamalar yapar. Psikolojik yapına göre çizimlerin şekli değişir. Kimisi tarama yapar, kimisi spiraller çizer, bazıları da üç boyutlu şekiller… Şimdi bu bilinçaltı akışını faydalı bir şeye dönüştürmenin tam zamanı. Kendini farkında olmadan çizim, karalama yaparken bulduğun her anda sihirli sayıyı yazmaya başla: 2020. Eğer bilinçaltına bunu kabul ettirebilirsen iş tamam demektir.
 

2020'yi Hayatına Yaymak


2020'yi sürekli göz önünde bulundurmak iyi bir strateji olabilir. Örneğin hoşuna giden güzel bir takvimi çerçeveletip, her gün göreceğin bir yere asabilirsin. Kullandığın bilgisayarın veya akıllı telefonun masaüstü görüntüsüne kocaman bir 2020 taşıyabilirsin. Baktığın her yerde 2020’yi görmek farkındalığını yükseltecek.
 

Kar Spreyiyle Camlara 2020 Yazmak


Yeni yıl kutlamalarından kalan kar spreyi ile şeffaf zeminleri birer hatırlatıcıya dönüştürebilirsin. Zaten aylarca o camlarda yazılı kalacağı için her gün 2020 ile karşılaşacaksın demektir. Kendi okuyabileceğin şekilde 2020 yazdığın için dışarıdan bakanlar tarihi ters görecektir. Ama bu da onların sorunu. Hangi yılda olduklarını karıştırmak istemiyorlarsa, onlar da evlerinin camlarına okuyabilecekleri şekilde 2020 yazsınlar artık. :)