Bayramlık tatlı tarifleri de Hopi’nden geliyor!

Bayram için şöyle ev halkının ağzına layık, ortamı şenlendirecek ama seni de çok yormayacak bir tarif hazırlıyorsan önerdiğim evde kolay tatlı tarifleri tam sana göre! Birini seç ve bayramda ağızları tatlandır!

Karıştır ve Fırınla: Revani

Karıştır ve Fırınla: Revani

Revani evde kolay tatlı yapmak isteyen pek çok kişinin başvurduğu, üstelik de bayramlar sofralarına da en çok yakışan tatlılardan biri!

Malzemeler

Kek Malzemeleri:
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 bardağı süt
  • 1,5 bardak irmik
  • 1 bardak un
  • 1’er paket kabartma tozu ve vanilin
  • 1 limonun kabuğunun rendesi 
Şerbet Malzemeleri:
  • 3 bardak şeker
  • 4 bardak su
  • Birkaç damla limon suyu

Yapılışı

  • Şeker ve suyu bir tencereye alıp şerbeti hazırlamak için kaynat. Kaynamaya çıkan şerbetin içine birkaç damla limon suyu ekledikten sonra yaklaşık 10 dakika daha kaynatıp soğuması için ocaktan al.
  • Fırını 180 dereceye getir ve revaninin kek hamurunu hazırla.
  • Bir karıştırma kabının içerisine yumurta ile şekeri al, çırpıcı ya da mikser yardımıyla homojen hale gelip köpük köpük olana dek karıştır.
  • Ardından süt, sıvı yağ, limon kabuğu rendesi, un, irmik, kabartmaz tozu ve vanilini de karıştırma kabına al. Kek hamuru kıvamına gelene kadar güzelce karıştır.
  • Revani hamurunu pişirme kabına alıp önceden ısıttığın fırına ver. 35 dakika, kontrollü bir şekilde pişir.
  • Fırından çıkan sıcak revaninin üzerine soğutulmuş şerbeti boşalt.
  • Tatlı şerbetini çekince dilimleyip servis et.
Afiyet olsun!

Kahveye Eşlikçi: Tiramisu

Kahveye Eşlikçi: Tiramisu

Bayram tatlıları sadece ağır, şerbetli tatlılar olacak değil ya. Bu bayramda ev halkını tiramisu ile mutlu et!

Malzemeler

  • 28 adet kedidili bisküvi
  • 6 yumurtanın sarısı
  • 1 bardak şeker
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 400 gram mascarpone ya da labne peyniri
  • 1 paket vanilin
  • 200 ml krema
  • 2 bardak kahve
  • Üzerini süslemek için kakao

Yapılışı

  • Bir tencereyi suyla doldurup ocağa al.
  • Su kaynayınca tıpkı benmari üsulünde olduğu gibi karıştırma kabını suya değmeyecek şekilde tencerenin üzerine yerleştir.
  • Karıştırma kabının içerisine yumurta sarılarını alıp iyice çırp.
  • Çırptığın yumurtaların üzerine şeker ve süt ilave et. Şekerler eriyene kadar çırpmaya devam et.
  • Şekerler eriyince kabı tencerenin üzerinden al ve soğumaya bırak.
  • Soğuyan yumurtalı ve şekerli karışımı soğuk bir karıştırma kabına alıp üzerine peyniri ve vanilini dök. Karışımı çırparak köpürt.
  • Son olarak sıvı kremayı ekle. Ancak dikkat et ki kreme sönmesin. Bunun için çırpmak yerine bir kaşık ile yukarıdan aşağıya yavaşça karıştırarak sıvı kremayı karışıma yedir.
  • Diğer tarafta 24x24 ya da biraz daha küçük kare bir fırın kabına, kahveye batırdığın kedidili bisküvileri diz.
  • Üzerine kremanın yarısını sür. Bir kat daha kahveye buladığın kedidillerini diz. Kalan kremayı da bisküvilerin üzerine döküp üzerini düzelt.
  • Son olarak kremanın üzerine kakao serpip tatlını en az 1 gece buzdolabında dinlendir.
  • Buzdalabından çıkardığın tatlını dilimleyerek servis et.
Afiyet olsun!

Çıtır Çıtır Bir Güzel: Milföy Pasta

Çıtır Çıtır Bir Güzel: Milföy Pasta

Bayram tatlısı olarak hızlı tatlı çeşitleri arasından seçim yapmak istiyorsan milföy pasta çıtır çıtır ve leziz bir seçim olacak!

Malzemeler

  • 3 adet milföy hamuru (her biri 4'e kesilmiş)
  • 2,5 bardak süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 bardak sıvı krema
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1,5 çorba kaşığı nişasta
  • Çilek ya da muz

Yapılışı

  • Süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ocakta muhallebi kıvamını alana dek çırp.
  • Kıvam alan pastacı kremasına sıvı kremayı da ekleyip karıştır. Ardından ocaktan alıp soğumaya bırak.
  • Fırını 170 dereceye getirip ısıtmaya başla.
  • Diğer tarafta 3 adet milföy hamurunu her biri 4 dikdörtgen parça olacak şekilde kes.
  • Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine hamurları diz. Hamurların üzerine bir kat daha yağlı kağıt ser. Yağlı kağıdın üzerine de ağırlık yapması adına nohut, fasulye gibi fırında zarar görmeyecek, pişmeyecek bakliyatlar dök. Böylece hamurların kabarmasını engelleyip çıtır çıtır pişmesini sağlayacağız.
  • Milföy hamurlarını fırına verip 25 dakika pişir.
  • Pişen hamurları biraz dinlendir.
  • Hamurun birini alıp üzerine biraz krema sür. İkinci kat hamuru koyup biraz daha krema sür.
  • Üçüncü katı çıkıp biraz daha krema sürdükten sonra milföy pastanın üzerini hamur kırıntılarıyla süsle.
  • Dilersen pastanın aralarına çilek ve muz da ekleyip pastanı daha leziz hale getirebilirsin.
  • Milföy hızlıca bayatladığından pastanı taze taze aynı gün servis etmeyi de unutma.
Afiyet olsun!

Pratik ve Geleneksel: Sütlaç

Pratik ve Geleneksel: Sütlaç

Geleneksel bayramlık tatlı tarifleri arasında sütlacın yeri ayrı. Üstelik evde pratik tatlı hazırlamak isteyenler için de ideal.

Malzemeler

  • 5 bardak su
  • 6 bardak süt
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 3 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1,5 bardak şeker
  • Süslemek için tarçın ve fındık

Yapılışı

  • Pirinçleri yıka ve 5 bardak suyu boşalttığın tencereye al. Pirinçleri yumuşayana dek pişir.
  • Pirinçler yumuşayıp pişince üzerine 5 bardak sütü boşaltıp bir tur karıştır.
  • Sütün kaynamasını beklerken 1 bardak sütü ve pirinç ununu bir kaseye al. Pirinç unu eriyene kadar karıştır.
  • Tenceredeki süt kaynayınca sütlü pirinç ununu tencereye ilave edip karıştır. 10 dakika daha kaynat.
  • Son olarak tencereye şekeri ilave et. Bir taşım daha kaynatıp hazır hale gelen sütlacı ocaktan al.
  • Birazcık soğuduktan sonra servis edeceğin kaselere al.
  • Sütlaç kaselerini tarçın ve fındık ile süsle.
 Afiyet olsun!

Bir Tane Yetmez: Bardakta Pişmeyen Cheesecake

Bir Tane Yetmez: Bardakta Pişmeyen Cheesecake

Bayramda yapılacak tatlılar arıyorsan bu pratik tarife bayılacaksın. Bardakta pişmeyen cheescake; hafif, pratik ve çabuk tatlı tarifi ile seni çok mutlu edecek.

Malzemeler:

  • 10 tane yulaflı bisküvi
  • 200 gram labne
  • 3 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1-2 damla vanilya özütü ya da 1 paket vanilin

Yapılışı:

  • Bir karıştırma kabının içerisine labne, süzme yoğurt, pudra şekeri, vanilya özütünü mikser ya da çırpma teliyle karıştırıp krema haline getir.
  • Yulaflı bisküvileri toz haline getir.
  • Servis edeceğin bardakların dibine 2-3 kaşık kadar biskivü tozundan yerleştir. Azıcık kaşıkla üzerine baskı yapıp düzleştir.
  • Son olarak üzerine kremandan ekle. Tüm bisküvi ve kremayı bardaklarına bu şekilde paylaştır.
  • Üzerini ister çilek, muz gibi meyvelerle ister de limon, lime kabuğu rendesiyle süsle.
Afiyet olsun!
 
Tüm bu leziz tatlılara alternatif olarak şekersiz, daha az kalorili tatlılar denemek istersen “Diyet Bozmayan 4 Şekersiz Tatlı Tarifi” içeriğime de mutlaka göz at!
 
Evde kolay tatlı tariflerim ile bayramın şeker gibi geçsin! Şimdiden keyifli bayramlar!

Senin için seçtiğim diğer içeriklere göz atmak ister misin?