Yazın en sevdiğin meyve çilek mi? Sonbahar ve kış aylarında çileğin o taze mi taze, tatlı mı tatlı tadını özlüyor musun? O zaman yazın en güzel çilekleriyle birkaç kavanoz çilek reçeli hazırlayabilir, buzdolabına atıp istediğin zaman tüketebilirsin.

Ev yapımı çilek reçeli, tazecik çileklerin tadına varmanın en güzel yolu. Ayrıca çok az malzemeyle evde nefis bir çilek reçeli yapmanız mümkün. Önemli olan doğru çilek reçeli tarifini uygulamak. İşte bu yüzden en lezzetli çilek reçelini ortaya çıkarman için doğru tarifi senin için araştırdım. Gel, birlikte göz atalım!

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?

Tadına bayıldığın anne reçelini yapmak için bir konserve ustası olmana gerek yok. İster 1 kilo çilek reçeli, ister 5 kilo çilek reçeli yapmak iste, ihtiyacın olan temel malzemeler çilek, su ve şeker. Aromalandırmak ise tamamen senin zevkine kalmış. Üstelik hazırladığın reçeli istersen buzdolabında istersen de buzlukta saklayabilirsin. Yıl boyu reçel krizi anlarında yapman gereken tek şey dolaptan bir kavanoz çilek reçeli çıkarıp afiyetle yemek!
 
Birazdan vereceğim farklı çilek reçeli tarifi ile hünerini konuşturabilir, marketten hazır aldığın çilek reçellerini unutabilirsin. Ayrıca, bahçende ya da balkonunda kendi çileklerini yetiştiriyorsan bu tarif, onları değerlendirmenin en kolay ve en lezzetli yöntemi. Hazırsan başlayalım!
 
Malzemeler:

  • 1 kilo çilek
  • 1,5 kupa şeker
  • 1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • İsteğe göre  2 yemek kaşığı meyve pektini
Hazırlanışı:

Harika bir çilek reçeli yapmak için öncelikle çilekleri iyice yıkadığından emin ol. Çilekleri yıkadıktan sonra yaprak kısmını dilersen bir bıçak yardımıyla, dilersen de kabuk soyucu pratik mutfak aletlerinden biriyle temizle. Zevkine göre çilekleri birkaç parçaya bölebilir ya da bütün şekilde kullanabilirsin.
 
Ayıkladığın çilekleri bir tencereye al, üstüne şeker, limon suyu ve pektini ekle. Malzemeleri karıştırmadan biraz güneş ışığında bekletme işlemi uygularsan reçelin daha lezzetli olabilir. Daha sonra malzemeleri karıştırıp orta ateşte pişmeye bırakabilirsin. Çilekler kaynatma aşamasında suyunu salmaya başlayacak. Bu esnada köpüklenen kısmı ara ara bir kevgir yardımıyla temizlersen reçelinin yapısı daha berrak olur. 
 
Reçel istediğin kıvama gelene kadar kaynatmaya devam edebilirsin. Pişen çilek reçelini sıcakken kavanozlara paylaştırıp ağızlarını kapatabilirsin. İşte harika çilek reçelin hazır! Eğer lezzetli bir dağ çileği reçeli tarifi arayışındaysan aynı tarifi dağ çilekleri ile de deneyebilirsin. Üstelik içine biraz vanilya atarsan aromasının ne kadar güzel olacağına sen de şaşıracaksın.
 
Yapması kolay, yemesi olay bu çilek reçeli tarifini denemek için bu harika teklifi sakın kaçırma, olur mu?

Senin için seçtiğim diğer içeriklere göz atmak ister misin?