Hayatını Kolaylaştıracak 7 iPhone Uygulaması
Artık hayatın her alanı için özel olarak geliştirilmiş bir iPhone uygulaması mevcut. Üstelik birçoğu kişiselleştirmeye de açık. Bu uygulamalar, bazen vaktini boşa harcadığını hissettiren bazı sosyal medya mecralarının aksine hayatını daha verimli hâle getiriyor.
Günlük koşturmacalarının arasında işlerini organize etmeni ve kendine daha çok vakit ayırmanı sağlayan pek çok uygulama bulunuyor. Mobil uygulama alanında çalışan birçok girişimcinin hedef kitlesine erişme ve aplikasyonunu deneme platformu olan App Store'a girdim ve hayatını kolaylaştıracak 7 faydalı iPhone uygulamasını senin için seçtim:
1. WaterMinder (Su İçme Hatırlatıcısı)
Su içmeyi hatırlamak için su içen birilerini görmen gerekiyorsa, arada öğün atlayıp vücudunu iyice susuz bırakıyor, sonra bir de dehidrasyonun getirdiği baş ağrılarıyla uğraşıyorsan WaterMinder ile su içme alışkanlığını tamamen değiştirebilirsin. Sana vücut ağırlığın ve günlük hedefine göre hatırlatmalar yapan WaterMinder, içtiğin su miktarını da görsellerle yüzde olarak raporluyor.
2. Focus Keeper (Zaman Yönetimi)
Bölünmeden, verimli şekilde çalışmak, dikkatini sadece yaptığın şeye vermek ve işlerini en kısa sürede tamamlamak istiyorsan 1980'lerin sonunda Francesco Cirillo tarafından geliştirilen Pomodoro tekniğini kullanabilirsin. Bir Pomodoro uygulaması olan Focus Keeper, 30'ar dakikalık (25 dakika çalışma ve 5 dakika ara) 4 ayrı faz halinde çalışmanı sağlayan, mola ve işe geri dönme zamanlarını sana zil sesiyle haber veren güzel bir zaman yönetimi uygulaması.
3. Meditopia (Meditasyon)
Eski adı Meditasyon App olan Meditopia, günlük yaşamın stresini yönlendirmeli meditasyon seansları ile atmanı sağlayan harika bir uygulama. Meditopia ile belirli konularda özenle hazırlanmış sesli meditasyonları (stres, kaygı, kabul, şefkat, özgüven, odaklanma, motivasyon, derin uyku, vb.) belirlediğin periyotlarla bir podcast gibi dinleyebilir, kendine ayırdığın bu özel zamanı bir rutine çevirerek hayat kaliteni yükseltebilirsin.
4. JigSpace (3D Dersler)
Bir şeyleri okumak yerine izleyerek daha iyi öğrenenlerden misin? Hakkında bilgi sahibi olmak istediğin şey fiziksel bir şeyse onu tüm açılardan bütün boyutlarıyla görmek mi istiyorsun? O zaman artırılmış gerçeklik uygulaması JigSpace ile "bu şey nasıl çalışır?" diye soracağın hemen her obje ve fenomen hakkında 3D görüntüler eşliğinde ve tamamen interaktif olarak bilgi alabilirsin.
5. XMind (Zihin Haritalama)
Zihin haritalama (mindmap) kavramını daha önce duymuşsundur. Açık kaynak kodlu XMind ile dilediğin içerikle pratik şekilde zihin haritaları oluşturup farklı cihazlarla paylaşabilir, etkili sunumlar hazırlayabilirsin. XMind'ı iş arkadaşlarınla beyin fırtınası yapmak için de kullanabilirsin.
6. YAZIO (Kalori Takibi)
Yazio, kalori takibi yapmanı sağlayan, kilo vermeni kolaylaştırıcı ipuçları sunan, günlük rutinine uygun yemek ve egzersiz programları oluşturmana yardım eden, pratik yemek tarifleri paylaşan ve telefonundaki sağlık uygulamaları ile entegre çalışabilen bir uygulama. Afiyet olsun!
7. Duolingo (Dil Öğrenme)
İngilizce'den Portekizce'ye, Japonca'dan Rusça'ya birçok dili giriş seviyesinde öğrenmene yardım eden Duolingo piyasadaki dil öğreten uygulamaların en iyilerinden biri. Dil becerini oyunlaştırma yöntemiyle geliştirdiği için aynı zamanda oldukça eğlenceli. Günde yalnızca 15 dakikanı ayırarak kısa süre içinde herhangi bir dilde A2 seviyesine ulaşabilir, hangi dili öğreniyorsan o dilin temellerini pratik şekilde oturtabilirsin.
Uygulaman Sana Özelse Telefonun da Öyle Olsun
Madem yeni mevsime yeni kararlar ve yeni mobil uygulamalarla giriyorsun, telefonun da ufak bir değişikliği hak ediyor. Telefonunu adının baş harfi, sevdiğin bir çizgi film karakteri ya da içini açan bir görüntüyle kişiselleştirmek istersen Morhipo'daki ürünlere mutlaka göz at!