The Elder Scrolls III Morrowind, oyuncunun dünyayla ilişkisini koparan, onu koskocaman bir evrende bir başına bırakıp "hadi çık bakalım işin içinden" diyen bir oyundu. Eh, işin içinden çıkma motivasyonunu müziğinden aldın tabii.
Filmi andıran senaryosuyla herkesi kendine hayran eden PlayStation klasiği Fahrenheit'ı hatırlıyor musun? Oyunun tüyleri diken diken eden müziğinin imzası ünlü besteci Angelo Badalamenti'ye ait.
Altı müttefik komandoyla İkinci Dünya Savaşı devam ederken çok gizli görevler peşinde koştuğun strateji oyunu Commandos, oynarken yenilgiyi de zaferi de iliklerine kadar hissedebileceğin melodiler içeriyordu.
2000'lerin başından günümüze pek çok gencin mimarlık eğitimi alma kararının arkasındaki en kuvvetli sebep: The Sims. Simülasyon oyunlarının atası The Sims de tabii ki müzikleriyle unutulmazlar arasında.
Sadece flütleriyle bile destansı bir atmosfer yaratabilen Heroes of Might and Magic, bu listede olmayı en çok hak eden oyunlardan biri.
Koca bir nesli 18'ini doldurmadan otomobil ehliyeti almış gibi hissettiren Midtown Madness, breakbeat soslu funky müziğiyle listeye sıkı bir giriş yapıyor.
Bu listede Commandos'un epiklik seviyesiyle yarışa girebilecek tek müzik tabii ki Age of Empires'ınki.
Kahramanlık temasına doymadıysan sana Halo 3'ten daha iyisini veremem. Besteci Marty O'Donnell, bu muhteşem işinde oyuncunun dünyayı gerçekten kurtarıyor gibi hissetmesi için varını yoğunu ortaya koymuş.
Birkaç jenerasyona damgasını vurmuş, oynamayanın bile çok iyi bilip sevdiği Street Fighther 2, Yoko Shimomura imzalı müzikleriyle listede. Oyundaki tüm karakterlerin dövüş alanına çıkış müziği ayrı ayrı aranje edilmiş. Ben listeye Chun-Li'ninkini aldım ama sen dilersen hepsini tek tek dinleyebilirsin.
Blur'ün “piyasa” grunge ve punk rock şarkılarıyla dalga geçtiği parçası Song 2'yu tüm dünyaya tanıtan tabii ki Fifa '98 olmuştu. Song 2'nun girişini her duyduğunda birileri bir yerlerde güzel goller atıyor.
...Çünkü bu listeyi Super Mario'suz bitirseydim tüm oyun severlere ayıp olurdu.