Bir bilgisayara hiç bilmediği bir algoritmayı anlatmak için kullanılan programlama dilleri, yazılımcıların yeni bir yazılım oluştururken kullandıkları bir yol. Sen de yazılım dilleri hakkında bilgi almak, hangi programlama dili ne işe yarıyor öğrenmek için yazımı okumaya devam edebilirsin. İşte en popüler programlama dilleri!

Web Tabanlı Uygulamaların Vazgeçilmez Parçası: JavaScript


Masaüstü uygulamalar, mobil uygulamalar, oyunlar yaratmak için kullanılan JavaScript internet dünyasında en çok kullanılan programlama dilleri arasında. Özellikle kullanıcı arayüzünün çalışabilir olması için kullanılan JavaScript, oyun geliştirmeden nesnelerin internetine kadar pek çok alanda yazılımcıların işlerini kolaylaştırıyor. JavaScript, tarayıcılar tarafından yorumlandıktan sonra çalışabilir hale geliyor.

 

Android Uygulama Sihirbazı: Java


Bilgisayar yazılımları ve veri tabanları için kullanılsa da en çok Android uygulamalar için kullanılan Java, hem bir Android programlama dili hem de ağlara, veritabanlarına, internet programlarına ev sahipliği yapan bir ortam. Eğer basit, pratik, hızlı, nesne odaklı ve kullanıcı dostu bir uygulama geliştirici arıyorsanız Java dili en ideal kodlama dillerinden.

 

Yeni Başlayanlar İçin İdeal: Python


Kullanımı kolay programlama dillerinden Python ile dilediğiniz alanda üst düzey programlar yazabilirsiniz. Yapay zeka çalışmaları da yapılan ve yeni başlayanlara da önerilen Python programlama dili, YouTube’dan Pinterest’e hatta Instagram’a pek çok platformu da geliştiren bir kodlama dili. Python öğrenmek daha kolay olduğundan yazılım öğrencileri tarafından daha çok tercih ediliyor.

 

Hayal Gücünü Sınırlama: C++


C++, kodlama dilleri arasında en zor ve karmaşık dil olsa da hayal gücünü istediğin gibi yansıtmana ve dilediğin uygulamayı yazmana olanak tanıyor. Kapsamlı ve büyük oyunlar, bilgisayar programları yazılmasına imkan tanıyan C programlama dili, hızlı işleme özelliğiyle de öne çıkıyor. Mozilla Firefox, Adobe yazılımları ve Google Chrome, C programlama dili ile geliştirilmiş uygulamalar arasında.

 

Web Sitelerinin Olmazsa Olmazı: HTML 


HTML kodlama dili, bir web sitesinin görüntüsünü değiştirmeyi ve biçimlendirmeyi sağlıyor. Bu dil sayesinde CSS ile JavaScript bir arada kullanılarak sorunsuz web site arayüzleri hazırlanıyor. Yazı tiplerinden video, buton, görsel yerleşimine kadar tüm ögeler en muntazam şekilde yerini alıyor.
 
“Hangi programlama dilini öğrenmeliyim?” diye soruyorsan işe en popüler programlama dillerine göz atarak ve bu diller hakkında kapsamlı bir araştırma yaparak başlayabilirsin!