Birbirinden nefis yemek tarifleri ile yepyeni lezzet yolculuklarına çıkmaya hazır mısın?

Kendin ya da sevdiklerin için hazırladığın o şık masaları yeni yemek tarifleri ile daha özel hale getirmeye ne dersin? Gurme tariflerime göz at, eksik malzemeler için migros.com.tr’den sipariş ver, gurme lezzetlerin tadını çıkar! migros.com.tr’den yapacağın gıda dışı alışverişlerinde de tüm indirimlere ek %2 Paracık kazanma şansını da değerlendirmeyi unutma.

 



Hafif ve Leziz: Şeftalili Semizotu Salatası



 


 

Bol sulu, tatlı mı tatlı şeftalilerle ferah, hafif bir başlangıç hazırlamaya ne dersin? Yanıtın “Evet” ise şeftalili semizotu salatasını mutlaka dene!



Malzemeler:




  • 1 demet semizotu

  • 1 orta boy şeftali

  • Arzu ettiğin kadar dolmalık fıstık

  • Yarım limonun suyu

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

  • Arzu ettiğin kadar tuz



Hazırlanışı:




  • Semizotlarını yıkayıp sap kısımlarını ayıkla.

  • Küçük bir sos tavasında dolmalık fıstıkları kendi yağıyla renkleri hafif değişene kadar kavur.

  • Semizotlarını salata kasesine al. Üzerine fıstıkları ekle.

  • Şeftalilerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğra. Onları da semizotlarıyla birleştir.

  • Küçük bir kasede limon suyu, tuz ve zeytinyağını birleştir.

  • Salatanın üzerine döküp malzemelerle özleşmesini sağla.

  • Afiyet olsun!



 



Mini İtalyan: Arançini


İtalyanların gurme yemek tarifleri arasında yer alan Arançini, hem başlangıç hem de ana yemek tabağında tamamlayıcı bir öge olarak yerini alıyor. Ben de bu tarifi biraz daha pratik bir şekilde senin için yeniden yorumladım. Bol peynirli, leziz tarife bayılacaksın!



Malzemeler:



Pilavı:




  • 2,5 bardak pirinç

  • 2 kaşık tereyağı

  • 1 litre su (tercihen tavuk suyu)

  • 1 bardak rendelenmiş kaşar

  • 1 adet soğan

  • 1 diş sarımsak

  • Tuz, karabiber

  • Yarım limon kabuğu rendesi



Dış Kaplaması:




  • 2 yumurta

  • 1 bardak un

  • 2 bardak galeta unu



Dolgusu:




  • 2 bardak küp küp doğranmış kaşar



Hazırlanışı:




  • Tavuk suyunu tencereye al ve kaynat. Kaynayan suyun üzerine pirinçleri, limon kabuklarını ekle. Pirinçleri bu şekilde pişmeye bırak.

  • Diğer tarafta soğanı yemeklik olarak doğra. Sarıımsağı da küçük küçük doğra. Bir tavada erittiğin tereyağının üzerine soğan ve sarımsağı ekleyip renk değiştirene kadar kavur.

  • Soğanların içerisine son olarak tuz ve karabiberi ekle.

  • Pişen ve suyunu çeken pirinçleri soğanlı harç ile buluştur.

  • Ardından rendelenmiş kaşar peyniriyle pilavını bağlayıp risotto kıvamına getir.

  • Pilavını soğutup biraz da buzdolabında dinlendir.

  • Dinlenen pilavdan parçalar koparıp elinin içinde yay. Tıpkı poğaça yaparken olduğu gibi içine bir-iki küp kaşar peynir koy ve top haline getir.

  • Hazırladığın topları önce un, ardından çırpılmış yumurta, ardından da galeta ununa batır.

  • Derin ve kızgın yağda kızartıp sıcak sıcak servis et!

  • Afiyet olsun!



 



Enginar Carpaccio


Ege mutfağındaki gurme tarifler arasında yer alan enginar carpaccio vejeteryanlar için de harika bir tarif!



Malzemeler:




  • 3 halka ayıklanmış enginar

  • Birkaç dal taze fesleğen

  • 1 limon

  • Tuz

  • 2 diş sarımsak

  • 1 çorba kaşığı hardal

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

  • 1 çay kaşığı zerdeçal



Hazırlanışı:




  • Enginarları çok ince dilimler halinde doğra. Eğer bıçakla incecik doğrayamıyorsan kalın kesen bir soyucu yardımıyla incecik dilimler kesebilirsin.

  • Doğradığın enginarları kararmaması için limonlu suya yatır.

  • Zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, hardal, tuz, zerdeçal ve 1 limonun suyunu bir kasede güzelce karıştır.

  • Enginarları sudan çıkar ve hazırladığın sosla buluştur.

  • Salatanı ince ince kıyılmış taze fesleğen ile süsle.

  • Afiyet olsun!



 



Baharatların Dansı: Tanduri Tavuk


Hint mutfağının gurme yemek tarifleri arasında tanduri tavuğun yerin ayrı. Tandırda pişmiş gibi lime lime dağılan, yumuşacık bir tavuk pişirmek istiyorsan bu tarifi mutlaka dene.



Malzemeler:




  • 200 gram tavuk but

  • Yarım tatlı kaşığı taze zencefil

  • 1 diş sarımsak

  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

  • 1 bardak süzme yoğurt

  • 2 tatlı kaşığı gram masala

  • 2 tatlı kaşığı taze kişniş



Hazırlanışı:




  • Tavuk butlarının iri parçalar halinde doğra. Derisini kenara ayır çünkü bu tarifte kullanmayacağız.

  • Doğradığın butlarını minik minik doğradığın zencefil, sarımsak ve kırmızı toz biber ile harmanlayıp bir saat marine et.

  • Süzme yoğurt, taze kişniş ve gram masalayı bir kasede güzelce karıştır.

  • Dinlendirdiğin butları bu karışımın içerisine al ve her bir parçaya gelecek şekilde güzelce karıştır.

  • Tavukları şişlere dizip yağlı kağıt serilmiş tepsine al.

  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişir.

  • Afiyet olsun!



 



Yemeklerini Taçlandır: Matcha Limonata


Limonatana hoş bir aroma katıp sofrana yeni bir gurme tarif eklemek için matcha limonata harika bir seçenek!



Malzemeler:




  • 1 litre limonata (tercihen ev yapımı)

  • Birkaç dal nane

  • 1 çay kaşığı matcha

  • 1 tatlı kaşığı agave şurubu



Hazırlanışı:




  • Limonatanın içerisine matcha ve agave şurubunu ekleyip güzelce karıştır.

  • Bardaklara aldığın limonatanı nane yaprakları ile servis et.

  • Afiyet olsun!



 



Balla Tatlanır: Kinoalı Sütlaç


Sütlaca bayılıyor ama daha sağlıklı bir alternatifini arıyorsan gurme tatlı tarifleri içinde öne çıkan kinoalı sütlaç tam sana göre!



Malzemeler:




  • 1 bardak haşlanmış kinoa

  • 2 bardak laktozsuz ya da light süt

  • 4 çorba kaşığı nişasta

  • 1 paket vanilin

  • 1 çay bardağı bal

  • Tarçın



Hazırlanışı:




  • Süt ve nişastayı bir tencereye alıp güzelce karıştır.

  • Karışan iki malzemenin içine kinoları ekle.

  • Vanilini döküp bir-iki tur daha karıştır ve ocaktan al.

  • Son olarak balı ekle.

  • Servis edeceğin kaplara bölüştürdüğün kinoalı sütlacını soğutup tarçınla servis et.

  • Afiyet olsun!

  •