Her ortama uygun kravat nasıl seçilir, kusursuz bir biçimde kravat nasıl bağlanır? Detaylar burada!


Kim demiş kravatın modası geçmiş diye? Bugünlerde çok sık takmasan da bazı özel etkinlikler ve günler için kravat takmak, dolayısıyla da kravat nasıl bağlanır bilmek gerekir. Kravat bağlamak konusunda başarılı olan erkeklerle birlikte henüz bu konuda ustalaşmamış olanlar da var. Bununla birlikte kravat bağlanmasını bilen erkeklerin bir kısmı sadece tek bir yöntemle sınırlı kalıp diğer kravat bağlama teknikleri konusunda bihaber olabiliyor. Bu kapsamlı rehberimizde kolay kravat bağlamak konusuna detaylı olarak değineceğiz, her erkeğin mutlaka bilmesi gereken üç klasik kravat düğümünü göstereceğiz ve birbirinden şık kravat modelleri arasından nasıl seçim yapılacağına bakacağız.

 

Kravat Nasıl Bağlanır 1: Dörtlü Düğüm


1. Kravatını yakanın etrafına dola. Kalın uç solda, ince uçtan 7-8 santim aşağıda olmalı.
2. Kalın ucu ince ucun önünden çaprazla.
3. Kalın ucu ince ucun arkasına sar ve sağdan sola yatay olarak çaprazla.
4. Kalın ucu yatay olarak düğümün önünden sağdan sola doğru getir. Parmağını bu yatay bandın altına kaydır.
5. Kalın ucun ucunu yukarı ve içeri doğru çevir ve boynunun etrafındaki ilmeğin altından kaydır.
6. Kalın ucu parmağınla açık tuttuğun ilmeğin içinden geçir.
7. Kalın ucu ilmeğin içinden sonuna kadar çek ve düğümü sıkıca sık.
8. Düğümü bir elinle nazikçe tutup diğer elinle ince ucundan çekerek sık.
 

Dörtlü düğüm, kravat bağlamayı öğrenmekte olan yeni başlayanlar için en popüler kravat düğümlerinden biridir. Bu sadece kravat bağlamanın kolay yolu değil, aynı zamanda en eski yöntemlerden - İngiliz atlıların diğer ellerinde dört atın dizginlerini tutarken eşarp bağlamak için icat ettikleri söylenir, adı da buradan gelir. Bu düğüm, kravatın uzunluğundan daha azını gerektirir, bu da onu normal uzunlukta bir kravat bağlamaya çalışan uzun boylu erkekler için mükemmel bir seçim haline getirir. Dar olan formu, dar kesim yakalar ve düğmeli yakalı gömlekler için mükemmeldir. Hem bu bağlama türüne uygun kravatları hem de birbirinden şık ve kaliteli gömlekleri Hopi’ye özel Boyner kampanyasıyla satın almaya ne dersin?
 


Kravat Nasıl Bağlanır 2: Yarım Windsor Düğümü


1. Kravatı yakanın etrafına, geniş ucu sağ tarafına, ince ucu ise sol tarafına, yaklaşık olarak göğüs kafesine gelecek şekilde geçir.
2. Geniş ucu ince ucun önünden sağdan sola çaprazlayarak çenenin altında bir X şekli oluştur.
3. Bağın geniş ucunu ince ucun etrafından ve arkasından yatay olarak geçir.
4. Geniş ucu yukarıdan ve X'in açıklığından geçir ve sıkıca çek.
5. Geniş ucunu sağ elinle tut ve ince ucun üzerinden sağdan sola doğru öne doğru sar.
6. Sol elinle üçgeni sağlam tutarak geniş ucunu göğsüne doğru getir ve ilmeğin arkasından X'in üzerinden geçir.
7. Sol elinin işaret parmağını kullanarak X üzerinde oluşan üçgeni aç ve geniş ucunu sonuna kadar çek.
8. Uzunluğu ayarlamak için, bağın ince ucunu aşağı çekerken düğümü yakana doğru çek. Düz ve eşit olduğundan emin olmak için yatay halkayı ayarlaman gerekebilir.
 

Dörtlü düğümde olduğu gibi Yarım Windsor da kravat bağlamayı yeni öğrenmeye başlayan erkekler için çok uygundur. Bu düğüm, orta genişlikte ve kalın kravatlar için mükemmel bir seçimdir. Çok yönlü olmakla birlikte en popüler kravat düğümleri arasındadır. Yarım Windsor, daha büyük Windsor düğümünden daha kısa bir kravat uzunluğu gerektirdiğinden, standart uzunlukta bir kravat takmak isteyen yapılı ve uzun boylu erkekler için de harika bir alternatiftir. D’S Damat marka benzersiz kravatlardan birini tercih ederek bu şık kravat düğümünü deneyebilirsin.

Kravat Nasıl Bağlanır #3. Tam Windsor Düğümü 


1. Kravatı yakanın etrafına, sağdaki geniş uç belinden 10-12 santim aşağıda olacak şekilde geçir.
2. Geniş ucu ince ucun önünden yatay olarak çaprazla ve çenenin hemen altında bir X şekli oluştur.
3. Geniş ucu yukarı ve X'in arkasından yukarı doğru çıkacak şekilde boynunun etrafındaki halkanın altına sok. X'i yerinde tutmak için bir parmağını kullan.
4. Geniş ucu sonuna kadar aşağı çek.
5. Geniş ucu düğümün arkasına getir ve yatay olarak sağdan sola doğru geçir.
6. Geniş uç ucunu yukarı çevir ve düğümün önünden çapraz olarak çek.
7. Geniş ucu yakanın etrafındaki ilmeğin üst kısmından geçir ve tekrar aşağı indir. Parça, ince ucun solunda çıkmalıdır.
8. Geniş ucu yatay olarak düğümün önünden soldan sağa doğru getir. Bu yatay bir bant oluşturur. Parmağını içinden geçir ve yerinde tut.
9. Geniş ucu, ucu yukarı bakacak şekilde, halkanın altından bir kez daha yakanın etrafına getir.
10. Geniş ucu aşağı doğru çevir ve ucu 8. adımda parmağınla oluşturduğun yatay halkanın içinden kaydır.
11. Geniş ucu sonuna kadar aşağı çek ve düğümdeki tüm kırışıklıkları veya gevşeklikleri düzelt.
 

Boyunda nasıl kravat bağlanır diye sorulduğunda, hep Tam Windsor düğümünden bahsedilir. Double Windsor olarak da bilinen Tam Windsor geniş, üçgen simetrik bir şekle sahiptir ve geniş yakalar ve geniş boyunlu erkekler için oldukça uygundur. Bu yöntem, aynı zamanda üçgen kravat nasıl bağlanır öğrenmek isteyenler için de idealdir. İki sargı nedeniyle Windsor düğümü için ek bağ uzunluğu gereklidir. Boyun ölçüsü daha büyük olan uzun boylu erkeklerin 1,5 metre civarında uzunluğa sahip bir kravata ihtiyacı olacaktır.

 

Takım Elbiseye Uygun Kravat Nasıl Seçilir?


 En kolay kravat nasıl bağlanır öğrendikten sonra sıra takım elbisenle kusursuz bir uyum sağlayacak kravatı seçmeye geliyor. Farklı durumlar, farklı tipte kravatlar gerektirir. Görünümün için en iyi kravatı seçerken göz önünde bulundurmanız gereken çok sayıda kriter vardır.
 
1. Kravat rengi: Siyah kravatlar birçok durumda çok ciddi görünme riski taşır, bu nedenle onları resmi veya kasvetli durumlar için ayırmak en iyisidir. Aksi takdirde, ister kravatın, gömleğin veya takım elbisen olsun, kıyafetinde tek bir cesur rengi vurgulamaya çalışabilirsin. Gömleğinle aynı renk ailesinden bir kravat takmak, bariz bir ölçüde daha koyu olduğu sürece kabul edilebilir. Örneğin, lacivert bir kravatı mavi bir gömlekle eşleştirmek, gömlek mavinin daha açık bir tonu olduğu sürece uygundur.

2. Kravat malzemesi: Mat, dokulu kravatlar daha gündelik, pürüzsüz, parlak kravatlar ise daha resmi görünme eğilimindedir. Örneğin, pamuk, keten ve yün kravatlar daha günlük etkinlikler için harika seçeneklerdir, ancak resmi bir etkinlik için saten veya ipek kravat daha tercih edilmelidir.

3. Kravat modeli: Şal desenli, puantiyeli veya ekose desenli bir kravat, giydiğin diğer şeylerle uyumlu olması koşuluyla kıyafetine boyut katabilir. Bu konuda göz önünde bulundurulması gereken kural, yalnızca tek bir iddialı öğe giymektir. Başka bir deyişle, desenli bir kravat, desenli bir gömlekle, gömlek modeli ince olduğu sürece uyumlu olabilir, ancak hem desenli bir gömlek hem desenli bir ceket tercihi esnasında yine desenli bir kravat takmak, görünümünü alt üst edebilir. Eğer desenlerin birbiriyle uyumlu olup olmadığından emin değilsen ya da ortalığı desenlerle fazla karıştırmış olmaktan çekiniyorsan, her zaman düz renkli ve desensiz bir kravatta karar kılmalısın. Kravatının modelini cep mendilinle eşleştirmekten kaçınmalısın; mükemmel bir eşleşme yerine tamamlayıcı bir görünüm hedeflemelisin.

4. Kravat genişliği: Kravatının genişliği kabaca blazer'ının veya ceketinin yaka genişliğiyle aynı olmalıdır. Aksi takdirde geniş kravatlar çerçeveni daha zayıf gösterebilir. Tersine, ince kravatla ise seni olduğundan daha kilolu gösterebilir.

Kravat Bağlamak ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular


 

En kolay kravat bağlama yöntemi hangisidir?


En kolay kravat düğümü Dörtlü Düğüm olarak bilinir.
 
 

Hangi kravat düğümü en iyisidir?


En iyi kravat düğümü, giydiğin gömleğin türüne ve katılmak üzere olduğun etkinliğe uygun olandır. Daha az resmi durumlar için dörtlü düğüm tercih edilebilir. Daha resmi etkinlikler ve dress code gerektiren organizasyonlar için yarım veya tam Windsor düğümü uygulanabilir.


 

Bir kravatın boyunda asılı haldeyken ideal uzunluğu ne olmalı?


Kravat, bağlandığında ve tamamen boyna yerleştirildiğinde kemer tokasının hemen üstünde bitmelidir.


 

Bir düğün için hangi kravat düğümünü tercih etmeliyim?


Düğün resmi bir etkinlik olduğundan tam Windsor düğümüyle gidilmelidir.