2024 yazına damga vuracak kıyafet, ayakkabı, aksesuar ve saç modası hakkındaki tüm detaylar için okumaya hemen başla!



Moda, tıpkı hayat gibi tekerrürden ibarettir. Belli bir dönem çokça rağbet gören kıyafetler, ayakkabılar, aksesuarlar ve hatta saç stilleri, bir süre sonra o çağın gerekleriyle birlikte tekrar moda olabilir.  Biz de bu yazıda, 2024 yaz modası içinde yer alan trend kıyafetler, çantalar, ayakkabılar ve saç renklerini senin için derledik. Okumaya devam ederek 2024 ilkbahar yaz modası hakkında detaylı bilgiler edinmen mümkün.




2024 Yaz Giyim Modası




2024 yaz modası kadınların merakla beklediği trendlerle dolu. Bu sene off-duty stilden polo yaka şıklığına, mini etek ve şortlardan düşük bel pantolonlara, straplez elbiselerden püsküllü parçalara pek çok farklı tarzı görmek mümkün. Aşağıdaki listede 2024 yaz giyim modası içinde hangi parçalarla sıklıkla karşılaşacağını görebilirsin.


Mini Cazibesi


2024’te en çok göreceğin kombinler arasında pantolonsuz gibi görünenler var. Altlar o kadar kısalacak ki ceketlerin, tişörtlerin altına bir şey yokmuş gibi görünecek. Dolayısıyla bu sene mini mini şortlar, etekler, şort etekler oldukça moda. Bunları da stile uygun biçimde ister tişörtlerle ister bluzlarla istersen de ceketlerle bir araya getirerek kullanabilirsin.


Püskül Esintisi


2024 yaz modası içinde püsküllere de yer var. Özellikle sahillerde görmeye alışacağımız püsküllü plaj elbiseleri ve pantolonları bu trendin en çok tercih edilen parçalarından. Dünyaca ünlü markaların da koleksiyonlarında kullandığı püsküller trençkotlardan ceketlere, elbiselerden pantolonlara kadar sayısız üründe görülebiliyor.


Zamansızlığın Adresi Trençkot


Sadece bu senenin değil her dönemin olmazsa olmazlarından biri olan trençkot, 2024 yaz modası içindeki yerini çoktan almış bile. Saten, keten, pamuklu ya da farklı tipteki kumaşlarda karşımıza çıkan bu dış giyim ürünleri ile farklı tarzlarda çok hoş görünmek mümkün. Şık ve zarif olmak istediğin her an, omzuna alacağın bir trençkotla harikalar yaratabileceğini unutma!


Metalikler


2024 yaz modası renkleri arasında en çok öne çıkan ne, diye soracak olursan cevabı, metalikler, olarak verirdik. Elbiseden bluza, etekten tişörte pek çok parçada kullanılan bu parlak renkle tüm bakışları bir anda üzerinde toplaman mümkün. 2023 yılında hayatımıza tekrar giren metalik gümüş ve altın renkli kıyafetler, bir süre daha dolabımızda kalacak gibi görünüyor. Sen de 2024 yaz modasına uyarak metalikleri gardırobundan eksik etmemeye özen göster!




2024 Yaz Ayakkabı Modası




2024 yaz ayakkabı modası içinde kısa topuklu ve sivri burunlu ayakkabıların yanı sıra seni şaşırtacak stiller de yer alıyor. Okumaya devam ederek ilginç 2024 yaz ayakkabı modasını öğrenebilirsin.




Çorap ve Topuklu Birleşimi


Çoğumuzun “Asla giymem!” diyebileceği bir stil var sırada: Çorapla topuklu ayakkabı kombini. Sınır tanımayan moda dünyası, yine yapacağını yaptı ve çorapla topuklu ayakkabıyı bir araya getirdi. Üstelik bu tarzda, çorabı topuklu ayakkabının içinde giyebileceğin gibi üzerine de giymekte özgürsün. Yaratıcılık istiyorsan, al sana!


Platform Topuklar


Eskiden anneannelerimizin dolaplarından çıkarıp çıkarıp giydiğimiz platform topuklu ayakkabılar, bu sene de sokaklarda. Dünyaca ünlü markaların da koleksiyonlarından eksik etmedikleri bu trend parçaları sen de kombinlerinde kullanarak 2024 yaz modasına dahil olabilirsin.


Püsküllü Ayakkabılar


2024 yaz giyim modasını anlatırken bahsettiğimiz püsküllü kıyafetlerle harika bir uyum yakalayan püsküllü ayakkabılar, şimdiden podyumlardaki yerini aldı bile. Roksanda, Attico, AZ Factory gibi markalar, yaratıcı yorumlarıyla ayakkabılara püskül ekleyerek meraklılarına sergiliyor. Sen de bu akıma karşı koyamıyorsan kendine bir püsküllü 2024 kombini oluşturmaya hemen başla! Üstelik bunu yaparken Paracık da kazanabilirsin.




2024 Yaz Çanta Modası




Giyim ve ayakkabı derken sırada 2024 yaz çanta modası var. İşte, karşında bu senenin trend çanta modelleri!


Kocaman Sepet Çantalar


Ağzına kadar doldurulmuş kocaman sepet çantalar, bu yılın çanta modasının temellerini oluşturuyor. En ünlü moda ikonlarından Jane Birkin’in salaş tarzından esinlenen bu trend, yaşanmışlık hissini sonuna kadar tattıran yıpranmış görünümlü sepet çantaları öne çıkmakta. Bizden söylemesi.


Kumaş Çantalar


Taşıması kolay, yumuşak formlu ve trend… Daha ne olsun! Yazın sıcak günlerinde sana yük olmayacak kadar hafif ve yumuşak dokulu bu çantalar, 2024 yaz modasının bir parçası. Balenciaga, Loewe, The Row, Dries Van Noten ve daha pek çok ünlü markanın etiketini taşıyan bu ürünlerden edin, modaya kendine kaptır!


Clutch Modelleri


Ve tabi ki clutch’lar! Her senenin olmazsa olmazı bu el çantaları bu sene biraz büyük ve farklı görünüyor. Markaların farklı yorumlarıyla şekillenen 2024 yaz trendi clutch’lar arasında dağınık ve şekilsiz duran modeller önde. Öyle ki Fendi, bu trendi, katlanmış bir omuz çantası formlu clutch tasarımıyla gözler önüne seriyor.




2024 Yaz Saç Renkleri




Platin Sarı


2024 yaz saç renkleri listemizde ilk sırayı çok açık sarılar alıyor. Platin sarısı olarak bilinen bu renk saç, hemen hemen her dönemde moda olmayı başaranlardan. Neredeyse her ünlüde görmeye alışık olduğumuz platin sarısı saç rengi, kendine güvenen güçlü kadını simgelediği için sıkça tercih ediliyor.


Soğan Kabuğu


Bakır kırmızının çok daha yumuşak bir halini yansıtan soğan kabuğu rengi, 2024 yaz modası içinde yer alıyor. Saçlarında değişim isteyenler için harika bir geçiş olan bu renk, özellikle açık tenli kadınlar için ideal.


Koyu Tarçın


Koyu tarçın, tahmin edebileceğin üzere koyu tenlilerde çok güzel duran bir saç rengi. Hele bir de aralarda hafif ışıltılar varsa!


Doğal Gölgeler


2024 yaz saç renkleri listemizin son sırasında ise doğal gölgeli kahverengi saçlar var. Sıcak tonların cazibesi ile soğuk tonların çekiciliğini bir araya getiren bu saç rengini mutlaka denemelisin.

Ayrıca geçen senenin saç modası hakkında da bilgi almak için 2023 Saç Modelleri başlıklı yazımızı okuyabilirsin.