Çalışırken, kitap okurken ya da bir şeyler izlerken tatlı bir şeyler atıştırmayı kim sevmez ki? Ancak evde vakit geçirirken sıkça tükettiğin tatlı atıştırmalıklar, sonrasında fazla kilo olarak geri dönebilir. İşte bu yüzden senin için birbirinden lezzetli, pratik ve sağlıklı atıştırmalık tarifleri hazırladım! Hadi birlikte mutfağa girelim!

Kurabiye Canavarlarına: Unsuz, Şekersiz Çikolatalı Kurabiye


Sadece birkaç malzemeden oluşan, şekerini muzdan alan enfes bir kurabiye tarifi ile karşındayım! Kurabiyen ünlü “Chocolate Chip Cookie” ile yarışacak kadar leziz!

Malzemeler:


  • 2 adet yumurta

  • 2 adet olgunlaşmış muz

  • 1 su bardağı şekersiz fıstık ezmesi

  • 1 paket vanilya

  • 2 çorba kaşığı bal

  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu ya da karbonat

  • 2 yemek kaşığı bitter damla çikolata


Hazırlanışı:


  • 2 adet olgunlaşmış muzu bir çatal yardımıyla püre haline getir. Kurabiyene tat katması için mutlaka olgun muz kullanmalısın.

  • Muz püresinin üzerine tüm malzemeleri ekle. Önce bir kaşıkla malzemeleri iyice karıştır. Ardından elinle hamuru daha homojen hale getir.

  • Bir dondurma kaşığından yardım alarak hamurdan eşit parçalar alıp yağlı kağıt serdiğin tepsiye yerleştir.

  • Önceden ısıttığın 200 derece fırında yaklaşık 8-10 dakika arası pişir. Fırından çıkardıktan sonra tel üzerinde soğutup keyifle ye!


 

Bir İtalyan Klasiği: Şekersiz Tiramisu Topları


Kahvenin yanına pratik ve pişirmeden hazırlayacağın bir tarif mi arıyorsun? O halde tiramisu toplarını mutlaka dene!

Malzemeler:


  • 1,5 su bardağı süt

  • 1 çay bardağı irmik

  • 2 yemek kaşığı labne

  • 1 yemek kaşığı

  • 1 tatlı kaşığı kakao

  • 1 tatlı kaşığı kahve (granül kahve ya da Türk kahvesi kullanabilirsin)


Hazırlanışı:


  • Süt ve irmiği küçük bir sos tenceresinde pişir.

  • Ilıyan muhallebiye bal ve labneyi ekleyip karıştır.

  • Diğer tarafta kahve ve kakaoyu bir kapta birleştir.

  • İrmikli karışımdan küçük toplar yapıp kahve ve kakaoya bula.

  • Hazırladığın tiramisu toplarını bir saklama kabına alıp 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra çay ya da kahveyle keyifle tüket!


 

Tahin Aşıklarına: Şekersiz Tahinli Sufle


Suflenin harika dokusu bu sefer çikolata değil tahinle birleşiyor. Pratik ve şekersiz bu tarife bayılacaksın!

Malzemeler:


  • 1 adet yumurta

  • 1 adet olgunlaşmış muz

  • Yarım su bardağı yulaf unu

  • 5 yemek kaşığı süt

  • 1 çay bardağı tahin

  • 1 çay kaşığı kabartma tozu ya da karbonat


Hazırlanışı:


  • Yumurtanın beyazını ve sarısını ayır. Sarısını bir karıştırma kabına alıp püre haline getirdiğin muzla birleştir.

  • Ardından yulaf unu, süt, tahin ve kabartma tozunu da ekleyip karıştır.

  • Bu arada fırınını 200 derece çalıştırmaya başlayabilirsin.

  • Diğer bir tarafta yumurtanın beyazını bir mikserden ya da çırpıcıdan yardım alarak iyice köpürt. Bembeyaz bir köpük elde edene kadar devam et.

  • Hazırladığın köpüğü diğer karışımla bir araya getir. Ama dikkat et köpük sönmesin. Bu nedenle nazikçe bir – iki kez karıştırman yeterli.

  • Hazırladığın sufle karışımını sufle kaplarına bölüştür ve bir tepsiye alarak fırına ver.

  • 10 dakika kadar pişirip fırından al. Ilık hale geldikten sonra afiyetle yiyebilirsin.