Terlik deyip geçme! Yaz gelince günlük hayatta ve plajlarda adımlarımızı şıklaştıran terliklerimizi ayağımızdan çıkarmıyoruz. Ayakkabı nasıl stilinin tamamlayıcısıysa, terlik de son yıllarda tarzını ifade etmenin bir yolu hâline geldi. Modanın tüm stil kodlarını artık terlik tasarımlarında da görmek mümkün. Sade günlük bir kıyafeti, şık bir terlikle sofistike hâle getirebilir; bikini altına giyilen trend bir plaj terliği ile son derece dikkat çekici görünebilirsin. Düz, topuklu, bağcıklı ya da parmak arası… Bu yaz senin tarzını yansıtan terlikler hangisi? Sezonun en havalı terlik modellerini senin için araştırdım.

Plajın İkonları: Flip Flop Terlikler


Flip Flop, yani parmak arası terlik bu sezon da plajın gözdesi olacak. Modası asla geçmeyen ve plaj terliği deyince akla ilk gelen bu ikonik tasarımlar, hem rahat hem de çok kullanışlılar. Plaj terliği, bu yaz sokak stilinde de söz sahibi. İstersen ayağına geçir ve plaja koş, istersen sıcak yaz geceleri uçuş uçuş bir elbisenin ya da kısa paça bir pantolonun altına giy. Özetle, basit ve kullanışlı bir plaj terliği ile de stil sahibi bir görünüm yaratman mümkün.

Platform Rüzgarı


2019’da topuklar ve tabanlar özgürce yükseliyor. Platform terlik rüzgârı podyumlardan, sokak stiline uzanıyor. İş hayatı için çok uygun olmasa da günlük hayatta platform terlik, bu sezon çok sevilerek kullanılıyor. İpli, bantlı, deri ya da hasır… İster sokakta giy ister plaj terliği olarak kullan! “Modanın sıkı takipçisiyim” diyorsan, platform terlik bu sezon dolabının olmazsa olmazı!

​Mule Terlik Bu Sezon da Hit!


50’li ve 60’lı yılların sembolü Mule terlik bu sezonun da gözdesi… Kalın topukları ve geniş bantlarıyla dikkat çeken bu terlik modelini, ister bir elbiseyle kombinle istersen plaj terliği olarak pareo’nun altına giy… Her şekilde hoş bir hava yaratan Mule terlikleri, bu sezon vitrinlerde çok sık göreceksin.

Hasır Alarmı


Hasır trendi bu yaz sadece çantaları değil, terlik tasarımlarını da etkiledi. “Plaj terliğim yok ve nasıl bir terlik alsam?” diyorsan hemen bir tane edin, çünkü hasır terlik modelleri bu sezon plaj terliği olarak da çok tercih ediliyor. Hem şık hem de kullanışlı bu terlikleri plaja giyebilir ya da bir yaz akşamı mini bir elbiseyle kombinleyebilirsin. Her iki şekilde de fark yaratacaksın!

Tüylü ve Taş Modası Son Hızıyla Devam Ediyor


Tüyler ve taşlar artık sadece gece kıyafetlerinde kullanılmıyor. Terlik tasarımlarında da bu sezon tüyler ve taşlar sıkça karşımıza çıkıyor. Her tasarıma sanatsal ve eğlenceli bir hava katan bu tüylere sen de bayılacaksın. Geçen yıl başlayan ve spor ayakkabılar dâhil her yeri saran taş akımı, bu yaz terlik modellerinde de kendini gösteriyor. “Feminen tarzım konuşsun” diyorsan, tüylü ve taşlı bu tasarımları plaj terliği olarak da kullanabilirsin.

Logo Vurgusu


Bu sezonun en iddialı tasarımlarından biri de logolu terlik. Her markanın kendi logosunu iftiharla işlediği bu tasarımlar, sezonun ön planda olan terlik modelleri arasında. Modayı yakından takip ediyor ve gösterişli tasarımları da seviyorsan, seni en iyi ifade eden markanın logolu terliğini bu yaz ayağından çıkarma!

Gardırobun Kurtarıcısı Klasik Deri Terlikler!


Yaz gardıroplarının kurtarıcısı, ayağı saran tek ya da çift bantları ile deri terlikler… Artık birer klasik olan bu terlik modeli, yaz sezonunda yine en sık göreceğin tasarımlar arasında. Rahatına düşkünsen ama şık da görünmek istiyorsan düz tabanlı ve bantlı bir terlik tam sana göre. Bu seneki yenilikse bantların klasik değil, daha oyuncu olması… Tam parmak arasında olmayan asimetrik ya da çapraz bantlı bu terlikleri, plaj terliği olarak bikinin ya da şortunla rahatça kombinleyebilirsin.