TADINI ÇIKAR
Yaz-Kış Vazgeçilmez 5 Soğuk Kahve Tarifi
Kahvenin tadına da mis gibi kokusuna da doyum olmaz. Güne aktif başlamanı sağlayan, enerjini yükseltip zihnini harekete geçiren bir bardak soğuk kahvenin en az sıcağı kadar hatırı var. İçerisindeki malzemeleri dilediğin gibi değiştirebileceğin, çabucak hazırlanan bu soğuk kahve tariflerini denemen lazım!
Vanilyalı Dondurmalı Frappe
Malzemeler
- 2 yemek kaşığı çözünebilir kahve
- 3 su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 büyük top vanilyalı dondurma
Öncelikle büyük bir bardağa birkaç küp buz koy. Kahve, süt ve toz şekeri bir shaker veya kavanoza koyarak iyice köpük kıvamına gelene dek çalkala. Karışımı bardağa dök ve içine 1 top dondurmayı ilave et. Dilersen tarçın, çikolata sosu ya da krem şantiyle süsleyebilirsin.
Hindistan Cevizli Tropik Kahve
Malzemeler
- 1 kupa demlenip soğumaya bırakılmış soğuk kahve
- 250 ml Hindistan cevizi sütü
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı toz Hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı çikolata sosu (isteğe bağlı)
Kahve, şeker ve Hindistan cevizi sütünü shaker veya bir kavanoz yardımıyla iyice karıştır. Dibine çikolata sosu döktüğün bardağın içine karışımı boşalt. Toz Hindistan cevizi ile bardağın üstünü ya da kenarlarını süsleyebilirsin.
Ice Chocolate Mocha
Malzemeler
- Yarım çay bardağı espresso
- Yarım paket toz kakao (azaltabilir ya da artırabilirsin)
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- İnce kırılmış 5 küp buz
- 1 yemek kaşığı çikolata sosu (isteğe bağlı)
Buz kırıklarıyla bardağını doldur. Espresso, kakao ve sütü bir kâsede güzelce karıştırarak bardağa ekle. Dilersen üzerine, dilersen de bardağın dibine çikolata sosunu ekleyebilirsin. Vanilya, krem şanti ya da toz tarçın ilave ederek bu mükemmel kahvenin lezzetini daha da artırabilirsin.
Alkolsüz Naneli Mojito Kahve
Malzemeler
- 1 kupa demlenip soğumaya bırakılmış soğuk, sütlü kahve
- Yarım çay bardağı nane şurubu ya da 5-6 dal taze nane
- 5-6 küp buz
Tüm malzemeleri blender’a koyarak smoothie kıvamına gelene dek karıştır. Bu kadar hızlı ve kolayca hazırlayabileceğin bu taptaze ve aromatik kahve için nane miktarını damak tadına göre ayarlayabilirsin. Dilersen hem nane şurubu hem de taze naneleri birlikte kullanabilirsin.
Muzlu Tarçınlı Kahve
Malzemeler
- 1 büyük boy muz
- 2 su bardağı süt
- 2-3 top sade dondurma
- 2 yemek kaşığı çözünebilir kahve
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 1 adet çubuk tarçın
Tek yapman gereken muz, süt, dondurma, kahve ve toz tarçını blender’da smoothie kıvamını alana dek çekmek. Karışımı birkaç küp buz koyduğun bir bardağa boşalt. Toz tarçının bir kısmını ve çubuk tarçını en son bardağın üstünü süslemek için kullanabilirsin. Dilersen sade yerine farklı dondurmalar ile kahvenin tadını artırabilirsin.