Tuzlu kek mi olur deme birbirinden lezzetli tuzlu kek tarifleri burada seni bekliyor. Haydi gel bu benzersiz lezzetlere birlikte bakalım!



Çay saatlerinin olmazsa olmazı keki hiç tuzlu denedin mi? Cevabın hayırsa doğru yerdesin. Kahve ve çay saatlerinin olmazsa olmazı olan kekler farklı lezzetleri ile karşımıza çıkıyor. Tatlı keklerin aksine doyurucu özelliğe sahip olan tuzlu kekler, zengin içerikleri ile de besleyici bir özelliğe sahip. Çeşitli malzemeler kullanılarak yapılabilen tuzlu kek tarifleri birden farklı yapılışı ile her damak zevkine hitap ediyor. Peynirden zeytine, baharata ve sebzeye kadar geniş bir malzeme skalasına sahip olan tuzlu kekler, alışılmışın dışında sofralar oluşturabilmene yardımcı olacak. Pratik yapılışları ve farlı sunum seçenekleriyle misafirlerinize ikram edebileceğiniz atıştırmalıklardan ziyade günlük atıştırmalık ihtiyacını da karşılayabilmene yardımcı oluyor. Senin için sen sevilen tuzlu kek tariflerini bu yazıda topladık. İşte o lezzetlerin nasıl yapıldığını öğrenmek için okumaya devam et.



Tuzlu Kek Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Tuzlu kek nasıl yapılır, sorusunun cevabına geçmeden önce tarifleri uygularken dikkat etmen gerekenleri önceden söyleyelim.


  • Tuzlu kek için kullanacağın malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisin. Bu kekin homojen ve daha kabarık olmasını sağlayacaktır.

  • Unu eleyerek kullanman pürüzsüz bir kek hamuru elde etmene yardımcı oluyor. Dolayısıyla unu elemeli ve unun içine kabartma tozunu ekleyerek içine koymalısın.

  • Kekin içine peynir zeytin gibi ana malzemeleri ekledikten sonra nazikçe karıştırmalısın. Bu esnada fazla çırpmamak önemli. Aksi takdirde kek sertleşebilir ve tüm malzeme dibe çökebilmektedir.

  • Fırın mutlaka önceden ısıtılmış olmalıdır. Kekin güzel bir şekilde kabarması için fırının önceden ısıtılmış olması önemlidir. Dolayısıyla sen kekini hazırlarken fırında o sırada ısınabilir.





Yapımı Pratik 2 Tuzlu Kek Tarifi


Tuzu kek yaparken nelere dikkat edeceğimizi öğrendikten sonra sıra geldi bu enfes keklerin nasıl yapacağımızı öğrenmeye. Senin için yapımı en çok tercih edilen 4 tuzlu kek tarifini ele aldık. Haydi gel bu lezzetin nasıl yapıldığına birlikte bakalım.


1.Sebzeli Kek




Tuzlu kek tarifleri arasında sebzeli kek tarifi en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. İçinde birden farklı sebzenin olduğu bu kek tarifi oldukça besleyici özelliği ile de dikkatleri çekiyor. İşte nasıl yapıldığı!

Malzemeler




  • 2 adet yumurta

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 1 adet rendelenmiş havuç

  • 1 adet rendelenmiş kabak

  • 1 su bardağı mısır

  • 2,5 su bardağı un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 tatlı kaşığı kekik



Yapılışı




  • İlk olarak derin bir kap al. Ardından yumurtaları kabın içine kır ve iyice karışan kadar karıştır.

  • Süt ve sıvı yağı da ekleyerek karıştırmaya devam et. Ardından un ve kabartma tozu ekleyerek karıştırmaya devam etmelisin. Bu noktada pürüzsüz bir kıvam elde etmen önemli.

  • Rendelenmiş havuç, kabak ve mısırı da ekleyerek karıştırmaya devam et.

  • Son olarak da tuz, karabiber ve kekik ilave ederek malzemeleri nazikçe karıştır.

  • Sıra geldi artık fırına atmaya fakat önce kek kalıbını yağlamalısın. İster sıvı yağ istersen de tereyağı ile yağlayabilirsin.

  • Ardından kek hamurunu kalıbın içine dökerek önceden 180 derece ısıtılmış fırına koy. 35-40 dk. pişir.

  • Kekin pişip pişmediğini ara sıra kontrol edebilirsin. Piştikten sonra fırından çıkararak soğuma bırak.

  • Kek soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsin.





2. Zeytinli Peynirli Kek




Peynirli kek tarifi bir de içinde zeytin oldu mu tadından yenmez. Kahvaltı sofralarının aranan lezzetlerinden olmaya aday zeytinli peynirli kek tarifine hadi gel birlikte bakalım.
 
Malzemeler


  • 3 yumurta

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 1 çay bardağının yarısı tereyağı

  • 3 su bardağı un

  • Yarım paket kabartma tozu

  • 70 gr. süzme peynir

  • 100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri

  • 2 yemek kaşığı siyah zeytin

  • Nane

  • Karabiber

  • Çörek otu


 
Yapılışı


  • Tüm malzemeleri ekleyebileceğin büyüklükte bir kap alarak yumurtaları kırmakla başlayabilirsin.

  • Yumurtaları çırptıktan sonra yoğurt, sıvı yağ ve tereyağını ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alıncaya dek çırp.

  • Ardından un ve kabartma tozu ekleyerek koyu bir kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam et.

  • Koyu bir kıvam elde ettikten sonra süzme peynir, kaşar peyniri ve zeytini de ekleyerek malzemelerin dibe çökmemesi için spatula ile karıştır.

  • Üstüne tuz ve karabiber ekleyerek karışımı kek kalıbına dökebilirsin.

  • Fırına atmadan önce üstüne çörek otu serpiştirerek önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında ortalama 15 dakika pişir.

  • Fırının derecesini 5 dakika sonra 150 dereceye düşürerek bu şekilde devam edebilirsin. Pişirme sürecinde kontrollü olman ideal kıvamı yakalamak için önemli olduğundan ara sıra kürdan ile kontrol etmeyi unutmamalısın.

  • Ardından pişen keki fırından çıkararak oda sıcaklığında soğumaya bırakabilirsin.

  • Soğuduktan sonra dilimleyerek tüketebilirsin. Afiyet olsun!


 
Farklı lezzetler tüketmeyi seviyor, özellikle kahvaltı sofralarını yeni lezzetler ile hareketlendirmek istiyorsan Değişik Yumurta Tarifleri yazımıza göz atarak yeni tarifler deneyebilirsin.