Orkide bakımı nasıl yapılır, orkide çiçeği bakımı için hangi püf noktalarına dikkat etmen gerekir bu yazımda bulabilirsin. Hadi orkide çiçeklerini açtır!

Evde orkide büyütmeye ne dersin?
 Bugüne kadar baktığın orkideleri neden mutlu edemediğini düşünüyorsan bir de benim önerilerime göz at! Senin için orkide bakımı nasıl yapılır adım adım yazdım!

Orkide Toprağı Nasıl Olmalıdır?


Orkide çiçek bakımı aşamasının ilkini yani ekimi yapmadan önce onun rahat edeceği, güzelce büyüyeceği bir toprak seçmen gerek. Onun için en uygunu suyun hızlı akmasına izin veren yani çabuk drene olan bir toprak olacaktır. Kabuk ya da yosun bazlı özel orkide toprakları tam da bu özelliklere sahiptir. Piyasada satılan orkide topraklarını inceleyerek en uygun seçeneği kolayca bulabilirsin.

Orkide İçin İdeal Sıcaklık ve Işık Miktarı Nedir?


Orkide için ideal sıcaklık 23-24 derecedir. Ilık, soğuk ya da çok sıcak olmayan bir ortamda yetiştirdiğin orkidelerin çiçek açması da kolaylaşacaktır. Peki, orkide güneşi sever mi?
Orkide, sıcağı çok sevmese de ışığı sever. Ancak ışığı doğrudan almaları gerekmez. Bu nedenle az güneş alan, güneşin doğrudan gelmediği bir pencerenin önü onun için idealdir. Eğer onu bol güneş alan bir pencerenin önüne koyacaksan güneş her geldiğinde kalın perdelerini çekmen gerekir. Tüm bunların yanında hiç güneş almayan bir odada orkidenin büyüme şansının çok düşük olduğunu da belirtmem gerekir.

Orkide Nasıl Sulanmalıdır?


Orkide çiçeğinin bakımı için sulama oldukça önemlidir. Orkideyi aşırı sulamaktan kaçınman gerekir. Zira fazla su köklerinin çürümesine neden olacağından bitkiyi öldürür. Bitkinin sulama zamanı geldiğini toprağına dokunarak anlayabilirsin. Eğer toprak nemliyse orkidenin suya ihtiyacı yoktur. Toprak kuruysa onu nemlendirecek miktarda ılık su ile sulamak yeterlidir.

Çiçek Açan Orkideye Nasıl Bakılır?


Önerilerimi de dinleyerek orkidene en iyi şekilde baktın. O da sana güzel çiçekler verdi. Şimdi sıra orkide çiçeği bakımı yapmakta. Bunun için üç aşama var: sulama, besleme ve budama.
Orkide çiçek açtıktan sonra sulamaya ekstra dikkat ederek kökleri korumak birinci görevin. Bunun yanı sıra onu orkide toprağına uygun gübreler aracılığıyla besleyerek çok daha güçlü hale getirebilirsin. Son olarak sonbaharda orkide budama işlemini de gerçekleştirerek yeni çiçekler için gerekli ortamı oluşturabilirsin. Orkide budama işlemini yaparken sadece kurumuş, sararmış yapraklar ve çiçek dalları kesilir. Bunun dışında derinden kesim yapmamak ve henüz yeşil, sağlıklı kısımları kesmemek oldukça önemlidir.
Orkide bakımı nasıl yapılır?” sorusunun yanıtını öğrendiğine göre artık evini ya da ofisini çiçek açan, canlı orkidelerle güzelleştirebilirsin!