Hindi eti sevenler buraya! Okumaya devam ederek leziz mi leziz hindili yemek tariflerini öğrenebilir, denemeye başlayarak sevdiklerine mis gibi sofralar kurabilirsin.


Portakal soslu sote hindiden fırında bütün hindiye, iç pilavlı hindi but tandırdan köri soslu hindiyi, susamlı hindi filetodan hindi haşlamaya sayısız seçenek sunan hindili yemek tarifleri gerek senin gerekse konuklarının bayılacağı lezzetlerden. Eğer sen de hindi etini seviyorsan senin için özel olarak hazırladığımız hindi yemek tariflerini okumaya hemen başla!



Fırında Bütün Hindi




Hindili yemek tariflerinde ilk sırayı fırında bütün hindiye ayırdık. Özellikle yılbaşı ve özel günlerde tercih edilen bu lezzetli yemeği pişirmeye başlamak için ilk olarak, etin dış ve iç kısımlarını soğuk suyla iyice yıkayıp kurulaman gerekir. Ardından hindinin dışını ve içini tuz ve karabiberle iyice ov. Tercihen, hindinin altına ve göğüs kısmına yağ sürerek daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayabilirsin. Bu noktada, hindiyi marine etmek için zeytinyağı, limon suyu, sarımsak, biberiye, kekik ve adaçayı gibi aromatiklerle hazırlanan bir karışımı efsane olacaktır. Hindiyi marine edip buzdolabında birkaç saat veya bir gece boyunca dinlendirirsen daha lezzetli bir sonuç elde edeceğini de belirtelim.
Pişirme aşamasında hindiyi önceden ısıtılmış 175°C fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirmeye bırak. İlk birkaç saat hindinin üzerini, önce yağlı kağıt ve sonra alüminyum folyo ile kapatarak pişirirsen dışının yanmasını engelleyip içinin daha iyi pişmesini sağlarsın. Pişirmenin son 30-45 dakikasında ise folyoyu çıkarman gerekecek ki hindinin üzeri güzelce kızarsın. Pişirme süresince hindiyi ara sıra tepside biriken yağ ve sularla ıslat. Bu arada hindinin iç sıcaklığının 75°C olduğundan emin ol. Piştikten sonra hindiyi fırından çıkarıp dilimlemeden önce en az 20 dakika dinlenmeye bırakmanda yarar var. Bu, etin daha sulu ve lezzetli olmasını sağlar, unutma!



Hindi Rulo




Değişik hindi tariflerinde sırada hindi rulo var. İç harcı ıspanaklı hindi rulo hem özel günlerde hem de günlük yemeklerde misafirlerini etkileyecek şık ve lezzetli bir tarif. Bu tarif için yaklaşık 1,5 kg kemiksiz hindi göğsü, 4 dilim doğranmış pastırma, 3 orta boy doğranmış soğan veya 1/2 küçük soğan, 2 diş ezilmiş sarımsak, 2 su bardağı doğranmış taze ıspanak, 1/2 yemek kaşığı taze kekik veya biberiye, 1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peynirine ihtiyacın olacak. Hindi göğsünü dövüp düzleştirdikten sonra harcı üzerine yayarak sıkıca sar ve mutfak ipi ile bağla. Önceden ısıtılmış 190°C fırında yaklaşık 1 saat 15 dakika kadar, iç sıcaklık 74°C olana kadar pişirmeye bırak.
Bu tarifin iç harcını hazırlamak içinse bir tavada pastırma parçalarını çıtır hale gelene kadar kavur. Ardından soğan, sarımsak ve mantarları ekleyip hepsini, mantarlar suyunu çekene kadar pişir. Ispanakları ekleyip soteleyerek baharatlarla tatlandırmayı da unutma. Bu karışımı hindi göğsünün üzerine yaydıktan sonra ruloyu sıkıca sarıp fırına ver. Pişirme işlemi tamamlandığında ise dilimleyip servis yapmadan önce ruloyu birkaç dakika dinlendir. Bu tarif, hindi etine farklı bir tat katarak hem göze hem damağa hitap eden harika bir ana yemek sunmanı sağlar.



Tayvan Usulü Hindili Pilav




Hindi yemekleri çeşitleri arasında Uzak Doğu mutfağının sevilenlerinden olan Tayvan usulü hindili pilav, son derece leziz bir tarif. Bu lezzetli tarifi uygulamak için öncelikle hindi göğsünü haşlayıp didikleyerek başla. Ardından ince dilimlenmiş arpacık soğanlarını sıvı yağda altın rengi olana kadar kızart. Bir sos hazırlamak için hindi haşlama suyuna soya sosu, şeker, tuz ve karabiber ekleyerek kaynat. Bu sos, pilava karakteristik lezzetini verecektir. Pilavı kaselere bölüştürüp üzerine didiklenmiş hindi eti ve kızarmış arpacık soğanlarını ekleyebilirsin. Üzerine sosu gezdirerek servis ettikten sonra dilersen taze soğan ve kişniş ile süslemekte de özgürsün.
Bu tarif, pirincin ve hindinin mükemmel uyumunu ortaya koymasıyla sevilenler arasındadır ve evde kolayca hazırlanabilir. Özellikle aile yemeklerinde ya da özel günlerde sunabileceğin doyurucu ve besleyici Tayvan usulü hindili pilav, farklı bir tat denemek isteyenler için son derece ideal. Bu yemek, Tayvan mutfağının otantik tatlarını evine taşır ve sofralarına yeni bir soluk getirir​. Mutlaka dene!



Hindi Köfte




Hindi köfte ile lezzetli hindi tarifleri yazımızı sonlandırıyoruz. Hindi köfte, ince kıyılmış hindi eti, baharatlar ve diğer malzemelerle yoğrulur ve ardından küçük köfteler haline getirilir. Eğer evinde bir kıyma makinesi yoksa eti, kasapta çektirebilir ya da bir kesme tahtası üzerinde kendin kıyabilirsin.
Kıyma makinesi demişken en kullanışlı modeller için Kıyma Makinesi Tavsiyeleri başlıklı yazımızı da buraya bırakalım!
Bir tencerede yağda kızartılabilen veya fırında pişirilebilen bu yemeği, soslu veya sosuz olarak servis etmek mümkün. Genellikle pirinç ya da pilavı gibi bakliyatlar veya tandır ekmeği ile harika uyum sağlayan hindili köfte hem doyurucu hem de lezzetli bir seçenek. Özellikle aile yemekleri veya özel davetler için ideal olan bu yemeğin baharatları ve sosu ise kişinin tercihine göre değişebilir. Artık tarife geçebiliriz!
Hindi köfte yapmak için öncelikle ince kıyılmış hindi eti, rendelenmiş soğan, ekmek kırıntısı, yumurta, doğranmış taze yeşillikler ve çeşitli baharatlar bir kasede karıştırılır. Karışım yoğrulur ve küçük köfteler haline getirilir. Artık yemeği, ister bir tavada istersen de fırında pişmeye bırakabilirsin. Bu aşamada küçük bir tavsiye verebiliriz: Köfteleri ister piştikten sonra ister pişmeden önce soslayarak servis edebilirsin. Sıcak olarak servis edildiğinde bu nefis yemek, sofranı şenlendirecek ve herkesin beğenisini kazanacak. Bizden söylemesi.