Yazın en favori tatlısı dondurma, büyük-küçük hepimizin sevgilisi değil mi? Öyle ki yaratıcı dondurma çeşitleri için düzenlenmiş özel bir gün bile var. Ben de bu özel günü harika bir şekilde geçirmen için 1 Temmuz Dünya Yaratıcı Dondurma Çeşitleri Günü’ne özel evinde kolayca hazırlayacağın gurme dondurma tarifleri ile geldim! Haydi mutfağa!
Tadı, Kokusu, Rengi Efsane: Domatesli Dondurma

Yaz güzellerinden domatesi dondurmanda da görmeye ne dersin? Çok ferah, çok leziz bu tarifi mutlaka dene!
Malzemeler:
- 3 büyük olgun kırmızı domates
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı bal
- 1 paket krem şanti
- 1 bardak süt
- 1 tutam tuz
- 1 tutam toz zencefil
- Domatesleri yıka ve bir 10 dakika kadar kaynar suda beklet. Böylece kabukları kolayca soyabileceksin.
- Bekleme süresi dolunca domatesleri soğuk suya at ve kabuklarını soy. Bir blender yardımıyla püre haline getir.
- Diğer tarafta süt ve krem şantiyi çırp ve kremanı hazırla.
- Son olarak tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alıp homojen bir hale gelene kadar iyice karıştır.
- Karışımı kapaklı bir kaba dök ve dondurucuya al.
- 1 saat sonra çıkarıp alt üst olacak şekilde güzelce karıştır.
- Yeniden dondurucuya at ve gece boyunca beklet.
Aroması Yeter: Tarçınlı Dondurma

Tarçının o mis kokusu ve aromasının dondurmayı bambaşka bir seviyeye taşıdığı tarçınlı dondurmayı çok seveceksin!
Malzemeler:
- 1 su bardağı şeker
- Yarım bardak süt
- 1 su bardağı krema
- 2 adet çırpılmış yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 çay kaşığı toz tarçın
- Süt ve şekeri bir tencereye al ve şeker eriyinceye kadar kısık ateşte karıştır.
- Ardından tencereyi ocaktan al ve karışım soğuyunca yumurtaları ekleyip iyice çırp.
- Yumurtalar ile sütlü karışım homojen hale gelince tencereyi yeniden ocağa al. İçine kremayı ekle.
- Karışım kremamsı, kalın bir form alana kadar karıştırarak pişir.
- Sonrasında ocaktan alıp soğut.
- Soğuyan karışımı dondurma makinesine al. İyice karıştırıp kıvam alınca bir kaba aktarıp dondurucuya at!
Romantik Bir Tat: Lavanta

Kokusuyla hayranlık uyandıran lavanta, yemeklere olduğu kadar tatlılara da harika bir tat veriyor. Dondurmada ise bambaşka bir lezzet sunuyor!
Malzemeler:
- 2 su bardağı krema
- 4 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı kuru lavanta
- 2 yumurta
- 1 tutam tuz
- Yumurta ve lavanta hariç tüm malzemeleri bir tencereye al ve kısık ateşte karıştırarak kaynat.
- Kaynayan karışımı soğuması için beklet. Soğuduktan sonra çırpılmış yumurtaları ekle ve iyice karıştır.
- Yeniden ocağa al ve kremamsı bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirmeye devam et. Kaynamak üzereyken lavantayı ekle.
- Hazır hale gelen ve soğuyan krema karışımını dondurma makinesinde karıştırıp kıvamlandır.
- Bir kaba alıp dondur ve sonrasında keyifle tüket!