Yazın en favori tatlısı dondurma, büyük-küçük hepimizin sevgilisi değil mi? Öyle ki yaratıcı dondurma çeşitleri için düzenlenmiş özel bir gün bile var. Ben de bu özel günü harika bir şekilde geçirmen için 1 Temmuz Dünya Yaratıcı Dondurma Çeşitleri Günü’ne özel evinde kolayca hazırlayacağın gurme dondurma tarifleri ile geldim! Haydi mutfağa!

Tadı, Kokusu, Rengi Efsane: Domatesli Dondurma


Yaz güzellerinden domatesi dondurmanda da görmeye ne dersin? Çok ferah, çok leziz bu tarifi mutlaka dene!
 
Malzemeler:


  • 3 büyük olgun kırmızı domates

  • 1 su bardağı pudra şekeri

  • 4 yemek kaşığı bal

  • 1 paket krem şanti

  • 1 bardak süt

  • 1 tutam tuz

  • 1 tutam toz zencefil


Hazırlanışı: 


  • Domatesleri yıka ve bir 10 dakika kadar kaynar suda beklet. Böylece kabukları kolayca soyabileceksin.

  • Bekleme süresi dolunca domatesleri soğuk suya at ve kabuklarını soy. Bir blender yardımıyla püre haline getir.

  • Diğer tarafta süt ve krem şantiyi çırp ve kremanı hazırla.

  • Son olarak tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alıp homojen bir hale gelene kadar iyice karıştır.

  • Karışımı kapaklı bir kaba dök ve dondurucuya al.

  • 1 saat sonra çıkarıp alt üst olacak şekilde güzelce karıştır.

  • Yeniden dondurucuya at ve gece boyunca beklet.


Sabaha dondurman hazır!

 

Aroması Yeter: Tarçınlı Dondurma 


Tarçının o mis kokusu ve aromasının dondurmayı bambaşka bir seviyeye taşıdığı tarçınlı dondurmayı çok seveceksin!
 
Malzemeler:


  • 1 su bardağı şeker

  • Yarım bardak süt

  • 1 su bardağı krema

  • 2 adet çırpılmış yumurta

  • 1 paket vanilya

  • 2 çay kaşığı toz tarçın


Hazırlanışı:


  • Süt ve şekeri bir tencereye al ve şeker eriyinceye kadar kısık ateşte karıştır.

  • Ardından tencereyi ocaktan al ve karışım soğuyunca yumurtaları ekleyip iyice çırp.

  • Yumurtalar ile sütlü karışım homojen hale gelince tencereyi yeniden ocağa al. İçine kremayı ekle.

  • Karışım kremamsı, kalın bir form alana kadar karıştırarak pişir.

  • Sonrasında ocaktan alıp soğut.

  • Soğuyan karışımı dondurma makinesine al. İyice karıştırıp kıvam alınca bir kaba aktarıp dondurucuya at!


Dondurma makinesi sayesinde dondurmayı birkaç kez dondurup karıştırma işlemini yapmana gerek kalmayacak!

 

Romantik Bir Tat: Lavanta


Kokusuyla hayranlık uyandıran lavanta, yemeklere olduğu kadar tatlılara da harika bir tat veriyor. Dondurmada ise bambaşka bir lezzet sunuyor!
 
Malzemeler:


  • 2 su bardağı krema

  • 4 yemek kaşığı bal

  • 2 yemek kaşığı kuru lavanta

  • 2 yumurta

  • 1 tutam tuz


Hazırlanışı:


  • Yumurta ve lavanta hariç tüm malzemeleri bir tencereye al ve kısık ateşte karıştırarak kaynat.

  • Kaynayan karışımı soğuması için beklet. Soğuduktan sonra çırpılmış yumurtaları ekle ve iyice karıştır.

  • Yeniden ocağa al ve kremamsı bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirmeye devam et. Kaynamak üzereyken lavantayı ekle.

  • Hazır hale gelen ve soğuyan krema karışımını dondurma makinesinde karıştırıp kıvamlandır.

  • Bir kaba alıp dondur ve sonrasında keyifle tüket!


Evde gurme dondurmalar yapmak özellikle de dondurma makinesi kullanıyorsan çok pratik! Eğer hala bir dondurma makinen yoksa gittigidiyor.com'da aradığın ürünü kolayca bulabilirsin. Dondurma makinesi ve teknoloji kategorisinde yer alan diğer ürünler için yapacağın alışverişlerde Hopi ile %2 paracık kazanmanın da tadını çıkar!