Son zamanların sevilen pasta modellerinde olan butik pastalar, farklı modelleri ile sevdiklerini mutlu etmene yardımcı olabiliyor. Peki butik pastaları kendinin de yapabileceğini biliyor muydun? Cevabın hayırsa o halde doğru yerdesin. İşte butik pata yapımı hakkında bilmen gerekenler…



Sanatın ve lezzetin buluşma noktası olan butik pastalar, bambaşka lezzetleri deneyimlerden şık tasarımları ile ortamı hareketlendirebilmeni sağlıyor. Özel anlara tatlı bir dokunuş katmak için tercih edilen bu pastalar çoğunlukla yaş günleri için bir seçenek olsa da evlilik yıldönümü, anneler günü veya babalar günü gibi anlamlı günlerde de tercih edilebiliyor. Yumuşak dokusu ve eşsiz lezzete sahip olan bu pastalar kişisel zevklere göre lezzetlendirilebiliyor. Peki butik pasta yapımı nasıldır? Uğraştırıcı bir yapım aşamasına sahip olsa da oldukça basit bir yapımı bulunan butik pastaları sen de evinde rahatlıkla yapabilirsin. Böylece sevdiklerini şaşırtabilir, lezzetli pastan ile tüm beğenileri toplayabilirsin. Bunun için tek ihtiyacın olan nasıl yapacağını öğrenmen. Senin için araştırıp hazırladığımız butik pasta yapımı yazımızı inceleyerek adım adım dilediğin butik pastayı yapabilirsin.




Butik Pasta Nedir?




Butik pasta, özel tasarım olarak yapılan pasta türleri arasında yer alıyor. Çoğunlukla özel etkinlik veya kutlamalarda tercih edilen bu pastalar farklı tasarımlar ile kişiye özel kişiselleştirilebiliyor. Bu özelliğinden dolayı da butik pasta ismini alıyor. Bu pastalar hem lezzet hem de estetik açıdan da görsel bir sunum yaptığı için ön plana çıkıyor. Yapılışı zor gibi görünse de aslında oldukça basit olan bu pastayı evde de yapabilirsin. Lezzeti ve tasarımıyla sevdiklerini büyülemek istiyorsan butik pasta yapılışı için yazımızın devamında verilen gerekli adımları takip edebilir, sen de kendi istediğin butik pastayı yapabilirsin.




Adım Adım Butik Pasta Yapımı


Son zamanların popüler pastalarından olan butik pastaların evde de yapılabileceğini biliyor muydun? Evde kolay bir şekilde butik pasta yapabilmen için işte o adımlar.




Butik Pasta Yapımı İçin Gerekli Malzemeleri Tamamla




Keki İçin Gerekli Olan Malzemeler:




  • 5 yumurta

  • 1 buçuk su bardağı şeker

  • 1 buçuk su bardağı süt

  • 3 su bardağı un

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 buçuk su bardağı sıvı yağ

  • Bir tutam tuz


 
Kreması İçin Gerekli Olan Malzemeler


  • 1 litre süt

  • 1 buçuk su bardağı toz şeker

  • Yarım su bardağı un

  • 2 yumurtanın sarısı

  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

  • 1 su bardağı nişasta

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kremşanti



İçi ve Süslemesi İçin Gerekli Olan




  • Muz

  • Çilek

  • Damla çikolata

  • Pastacı kreması


İç malzemeleri ve süslemeleri kendi kişisel zevkine göre seçebilir bu alanı dilediğin gibi doldurabilirsin. Tüm bu malzemelere dilersen Happy Center marketleri üzerinden ulaşabilir, 500 TL ve üzeri alışverişlerinde 75 Paracık puan kazanabilirsin.




Butik Pasta Kekinin Yapılışı




Sıra geldi butik pasta hamuru nasıl yapılır sorusunun cevabına. Oldukça basit bir işleme sahip olan pasta kekini hazırlama işleminde ilk olarak ise pandispanya olarak da bilinen kekin ölçülerini doğru oranda koymaya özen göstermelisin. Bunun için sırasıyla şu adımları takip edebilirsin:


  • İlk olarak 5 adet yumurtayı derin bir kabın içine kır.

  • Ardından şeker ve vanilyayı da ekle ve mikser yardımıyla yaklaşık 5 dk. kadar çırp.

  • Homojen bir kıvam aldıktan sonra sıvı yağ ve sütü ekleyerek 1 -2 dk. kadar daha çırpmalısın.

  • Yeteri kadar çırptıktan sonra un ve tuz ekle. Burada unu eklerken yavaş yavaş eklemeye özen göstermelisin. Ardından un tüm karışım ile iyi bir şekilde karışıncaya kadar karıştır ve homojen bir kıvam elde ettiğinden emin ol.

  • Ardından karışımı fırına atmak için bir tepsi içine yağlı kağıt ser ve karışımı tepsiye dök.

  • Sıra geldi karışımı tepsiye dökmeye. Önceden 170 derecede ısıtmış olduğun fırına karışımı at ve ortalama 40 dakika kadar pişir.

  • Pandispanya piştikten sonra fırından çıkartarak soğumaya bırak.

  • Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye keserek iki parça haline getir.






Pasta Kremasını Yaparken Dikkatli Olmalısın




Pasta yapmak uzun süren bir iş olsa da hazırlık aşamasının basitliği süreci oldukça keyifli bir hale getiriyor. Dolayısıyla pasta kekinin soğumasını beklerken fazla vakit kaybetmemek için kremasını yapmaya başlayabilirsin. Butik pastanın kekini hazırladıktan sonra sıra geldi kremasına. Bu aşamada ideal kıvamı tutturabilmek oldukça önemli. Dolayısıyla ölçüleri belirtildiği gibi koymaya dikkat etmelisin. Pasta kremasını yapma aşamasında aşağıdaki adımları takip etmelisin.


  • Derin bir tencere içerisinde süt şeker, un, nişasta, yumurtayı koyarak ocağa koy. Pürüzsüz bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişir.

  • Muhallebi kıvamına gelen kremayı ocaktan kenara al ve soğumaya bırak. İstersen kremanın soğumasını beklerken pastanın süslemelerini ve iç malzemesini ayarlayabilirsin.

  • Soğuyan kremaya tereyağını ilave et ve yaklaşık 10 dk. karıştır. Krema böylece daha yoğun bir kıvam alacaktır.

  • Ardından vanilya ve toz kremşantiyi de ekleyerek 5 dk. daha karıştır.

  • Tüm bu malzemeleri karıştırma işlemi bittikten sonra kremayı bekletmesi kalıyor. Bunun için de buzdolabına koyarak ortalama 2 saat boyunca beklet. İki saatin sonunda pasta kreman hazır.


Pastanı krema ile kaplamak istemiyorsan hazır olarak bulunan pasta şeker hamurlarından da alabilir ve pastanı fazla beklemeye gerek kalmadan daha hızlı bir şekilde de yapabilirsin.




Pastanı Oluşturmaya Başla




Sıra geldi evde butik pasta yapımının en can alıcı noktasına. Pastayı oluşturmaya başlamaya. Pastanın tüm ana malzemelerini hazırladıktan sonra geriye birleştirmesi kalıyor. Bunun için şu adımları takip edebilirsin.


  • İşe pasta kekini iki veya üç parçaya ayırmakla başla. Keki eşit olarak yatay bir şekilde ayır. Bu işlem pastanın katlarını oluşturmanda sana yardımcı olacak.

  • Pasta keklerini ayırdıktan dilersen sonra daha yumuşak bir kıvama gelmeleri için süt ile ıslatabilirsin.

  • Ardından hazırlamış olduğun pasta kremasını pasta keki alt tabanının üstüne sür ve içi için hazırladığı malzemeleri koy.

  • Kekin orta tabanını bir önceki tabanın üstüne yerleştir ve aynı işlemleri tekrarla.

  • Son olarak son kat için pasta kekini yerleştir ve pasta kreması ile tüm pastayı kapla. Bu aşamada istersen şeker hamuru da kullanabilirsin.






Butik Pastanı Dilediğin Gibi Süsle




İşte son aşamaya geldin. Süsleme işlemine. Bu noktada tüm iş hayal gücünü konuşturmana kalıyor. Bu aşamada pastanı istersen meyvelerle süsleyebilir istersen yazı yazabilir istersen de çiçek gibi figürler oluşturarak pastanı kişiselleştirebilirsin. Figür oluşturmada krema torbalarını kullanarak yapmak istediğin figürleri daha basit bir şekilde yapabilirsin. Nasıl bir tasarım yapmak istediğine karar veremiyorsan internet üzerinden fikir alabilir, bu doğrultuda hazırlayabilirsin. Süsleme işlemin de bittikten sonra pastan hazır. Afiyet olsun!
 
Dilersen butik pasta yapımının yanında farklı pasta tariflerinin de nasıl yapıldığını meral ediyorsan Enfes Pasta Tarifleri yazımızı inceleyebilir, pasta yapımını her ayrıntısıyla öğrenebilir, farklı tarifler deneyebilirsin.