Mutfakta ne kadar maharetli olduğunu pasta tarifleri ile herkese göstermeye hazır mısın? Senin için derlediğimiz pasta tarifi listesinde damak tadına uygun enfes seçenekler bulacaksın!

Pandemi dönemi ile de beraber ev mutfağında geçirilen zaman artınca bildiğin gibi pasta tarifi gibi spesifik meraklar da arttı. Ekmek yapımından yoğurt hazırlamaya kadar da pek çok insan bu tip mutfak alışkanlıklarını sürdürüyor. Doğum günleri ve benzeri özel günlerden tut da ev halkının tatlı bir şeyler yiyesinin geldiği zamanlara kadar pasta tarifleri de hayat kurtarıyor. Farklı pek çok malzeme ile hazırlanabilen komplike tarifler kadar yalnızca birkaç malzeme ile kolayca hazırlanabilen pasta tarifleri de var. Peki sen hangisini seçeceksin? Çikolataya mı meyvelere mi ağırlık vereceksin? Senin için hazırladığımız listede damak tadına ve el becerilerine uygun pasta tarifini şak diye bulacaksın!

 



Çikolatalı Pasta Tarifi


Pasta tarifi çikolatalı olanları ile çok ilgi görüyor. Üstelik çikolatanın serotonin seviyesini artırdığına yönelik araştırmalar da mevcut ve bu, mutluluk hissi vermesi ile ünlü. Demem o ki âdet döngüsü içerisinde de çikolatalı pastalar hazırlayabilirsin. Ayrıca bunlar malzemeleri itibarıyla pasta tarifi kakaolu seçenekler içerisinde de yer alıyor. 40 dakikaklık hazırlama, 30 dakikalık pişirme süresine sahip, 7 - 8 kişilik hazırlayabileceğin çikolata pasta tarifi için:



Malzemeler: 4 adet yumurta, 1/2 çay kaşığı tuz, 5 yemek kaşığı soğuk su, 150 gram toz şeker, 2 yemek kaşığı kakao, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu, 3 yemek kaşığı un, 3 - 3,5 yemek kaşığı nişasta ve kek kalıbını yağlamak için 1 yemek kaşığı tereyağı. Krema içinse: 2,5 su bardağı süt, 1/2 su bardağı toz şeker, 1/2 su bardağı buğday nişastası, 2 yemek kaşığı kakao, 140 - 150 gram eritilmiş bitter çikolata ve oda sıcaklığında bekletilmiş 200 gram tereyağı. Son olarak pastanın üzerine de bitter çikolata, beyaz çikolata, krema, pirinç fındık ekleyebilirsin.



Yapılışı: Pastanın kekini hazırlamak için 4 adet yumurta beyazı, yarım çay kaşığı tuz ve 5 yemek kaşığı soğuk suyu bir kaba ekle. Karışım kar haline gelene dek çırp. Yumurta sarılarının üzerine kalan toz şekeri ve vanilini ekle. Yumurta sarılarının rengi açılana ve şeker eriyene kadar çırp. Çırptığın yumurta aklarını yumurta sarılarına ekle ve karıştır. 3 yemek kaşığı un, 3,5 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı kakao ve 1 paket kabartma tozunu bu karışıma ekle ve tekrar karıştır. Kuru malzemeleri de bu sıvı karışıma ilave edip yedir. Karışımı yağlanmış kelepçeli karışıma ekle ve önceden ısıtılmış 180 erece fırında 25 dakika kadar pişir. Pasta kreması içinse derin bir tencerede 2,5 su bardağı sütü, yarım su bardağı toz şekeri, yarım su bardağı nişastayı ve 2 yemek kaşığı kakaoyu koyulaşana kadar karıştırıp pişir. Koyu hale gelen kremaya 140 - 150 gram bitteri ekle ve eriyene kadar karıştırıp ocaktan al. Ayrıca bir sos tavasında da 1 paket kremayı ve 200 gram bitter çikolatayı kısık ateşte eriyene kadar karıştır. Krema ve çikolata iyice birleşince ocaktan al. Pasta kremasının içine 200 gram tereyağı ekle. Mikser ile iyice çırp ve pasta hazırlığına kadar buzdolabında beklet. Pişmiş ve soğumuş pandispanyayı ikiye bölüp alt tabanı bir servis tabağına al. Üzerine ise buzdolabında beklettiğin çikolatalı pasta kremasının 3'te 1'ini ekleyip dağıt. Kalan pandispanyayı ise kremanın üzerine yerleştir. Kalan çikolata kreması da üst kısma yayılsın. Kremanın böyle soğuması için 2 saat kadar buzdolabında beklet. Soğuyan pastanın üzerine ise hazırladığın çikolatalı ganajı dök ve istersen kenarları da pirinç fındık ile kapla. Son olarak 30 gram eritilmiş beyaz çikolatayı pastanın üzerine dağıt. Ardından dilimleyebilir ve servis edebilirsin!



Mozaik Pasta Tarifi


Mozaik pasta sevenler için çabucak hazırlanabilecek bir tarifi seninle paylaşıyorum. Pasta tarifi kolay olmalı diyorsan ve mozaik pastaları seviyorsan bu tarif tam senlik! 20 dakikada hazırlayabileceğin bu tarifle 6 kişikli bir mozaik pasta elde edebilirsin:



Malzemeler: 300 gram petibör bisküvi, 1 su bardağı süt, 3 yemek kaşığı kakao, 5 yemek kaşığı şeker, 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı/margarin, isteğe göre 1 su bardağı ceviz veya fındık.



Yapılışı: Önce bisküvileri kırıyorsun ama kırarken çok fazla ufalama. Margarin veya tereyağını bir tavada erit. Süt, şeker, kakao ve eriyen yağı bir kabın içerisinde iyice karıştır. Bu karışımı, kırdığın bisküvilerin üzerine dök ya da bisküvileri karışımın içine ekle. İstersen bu noktada ceviz ve fıstık da ekleyebilirsin. Sonra bu karışımı iyice karıştır fakat bisküvilerin ezilmemesine özen göster. Sonra karışımı streç folyo arasına al, elinle rulo şekli ver. Buzlukta 2 - 3 saat dinlenmeye bırak ve ardından dilimleyerek servis edebilirsin!



Gerekli pasta malzemelerini alırken Paracık da kazanmak istersen hemen buradan özel kampanyamıza ulaşabilirsin!



Elmalı Pasta Tarifi


Elmalı pasta tarifi de oldukça merak ediliyor çünkü bu pastanın da sevenleri bir hayli fazla. Molalarda, atıştırmalık yeneceği zaman, çaya eşlik etsin diye vs. elmalı pastalar çok tercih edildiğinden günlük hayatın pastası da denebilir bunlara. Yapılışının kolay olması da ekstra tercih sebebi. 20 dakikalık hazırlık ve 15 dakikalık pişirme ile 10 kişilik bir elmalı pasta hazırlamak istersen:



Malzemeler: 1 paket (250 gram) tereyağı, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 4 veya 4.5 su bardağı un. Elmalı iç harç için: 3 adet tatlı elma, 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçın.



Yapılışı: Önce iç harcı hazırlasan daha avantajlı olur. Bunun için elma kabuklarını soyup rendele. Elmaları bir tavaya al ve ocağı hazırla. Üzerine şeker ekle ve elmalar sulanıp tekrar suyunu çekene dek ara ara karıştırıp pişir. Elmalar piştiğinde ise ocağı kapat ve ceviz ile tarçını ekleyip karıştır. İç harcın daha çabuk soğumasını istersen karışımı genişçe bir tabağa koy ve beklet. Gelelim diğer hazırlığa. Elmalı harç soğurken hamur için gereken malzemeleri yoğurma kabına al ve unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğur. Hamurun yarısı kadarını merdane ile aç. Hamura aparatlar ya da bardak ağzı ile daire şekli verip daire olarak kes. Daire şekilli hamurların içine harçtan bol bol ekle ve "D" şeklinde kapatmaya çalış. Pişirme kağıdını yerleştirdiğin tepsiye kurabiyeleri koy. Önceden ısıttığın 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişir, üzerleri pembeleşmeden fırından al. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serp ve tatlın hazır!



3 Malzemeli Pasta Tarifi


3 malzemeli pasta tarifi seçenekleri de çok aratılıyor ve merak ediliyor. Bunlar daha çabuk ve pratik şekilde pasta hazırlamak isteyenler için biçilmiş kaftan. Yakın arkadaşların ansızın sana geldi ve çayın, kahvenin yanına 5 dakikada bir tatlı hazırlamak istiyorsun hani... İşte bu pastalar tam da böylesi durumlarda imdada yetişiyor. Biraz süt, biraz çikolata ve biraz nişasta ile yapabileceğin enfes sütlü tatlını hazırlamaya başla!



Malzemeler: 2 su bardağı süt (400 ml), 2 dolu yemek kaşığı nişasta, 180 gram sütlü çikolata.



Hazırlanışı: Bir kaba süt ve nişastayı alıp karışımı homojen forma ulaşana dek karıştır. Üzerine çikolatayı ekleyip ocağa al. Ocağın küçük gözünde yüksek ateşte pişirirken sürekli karıştır. Kaynama seviyesine gelince orta ateşte 30 saniye kadar pişirmeye devam et ve sonra karışımı ocaktan al. Kullanacağın kabı biraz ıslat ve hazırladığın karışımı sıcak hâldeyken kaba koy. Üzerini düzelt ve oda sıcaklığında soğumaya bırak. Sonrasında ise buzdolabına al ve burada 3 saat kadar beklet. Sonra çıkarıp servis tabaklarına alarak dilimle. Afiyetler olsun!



Sütsüz Kek Tarifi


Pasta tarifi sütsüz seçenekleri ile de öne çıkıyor ve bu grupta özellikle çayın, kahvenin yanına yakışan kekler popülerliğini koruyor. Yaklaşık yarım saatlik hazırlık ve 40 dakikalık pişirme ile 13 - 15 kişilik sütsüz kek tarifi için:



Malzemeler: 5 adet küçük yumurta, 1.5 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı sıvı yağ, yarım çay bardağı sıcak su, 1 su bardağı buğday nişastası, 1 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı soğuk su.



Yapılışı: Oda sıcaklığındaki yumurtaların sarıları ve beyazlarını ayrı kaplara al. Beyazlara 1 su bardağı toz şeker ekle ve 5 dakika kadar kar beyaz olup katılaşıncaya kadar çırp. Yumurtaların sarılarına ise yarım bardak şeker ekle ve çırp. Sonrasında sıcak su ekle ve yine 5 dakika rengi açılıncaya dek çırp. Un, nişasta, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştır. Sonra beyazı bu karışıma 3-4 aşamada ekle ve spatula ile alttan yukarıya doğru yavaşça karıştırıp yedir. Kek hamurundan yarım su bardağı kadar ayırdığın miktarın içine kakao ve su ekleyip karıştır. Hamurun sade olanını kalıba dök ve üzerinde kakaolu hamuru gezdir. 170 derece fırında, kapak hiç açılmadan yaklaşık 40 dakika pişir. Servis etmeye başla!



El çabukluğu ile harika kahvaltı menüleri, atıştırmalıklar hazırlamak istersen Enfes Krep Tarifleri içeriğimizi de inceleyebilirsin!