İşe Götürmelik Şipşak Tarifler
İşe geri dönme vakti geldi. Haliyle öğle yemeğinde ne yiyeceğini de düşünmeye başladın. Hiç merak etme, senin için işe rahatlıkla götürebileceğin, akşamdan şipşak hazırlayacağın tarifler hazırladım.
Çok Doyurucu, Çok Leziz: Nohut Salatası
Senin için ısıtmadan, kolaylıkla tüketebileceğin, akşama kadar tok tutacak, lezzetli bir salata tarifim var. Hafif Ege esintileri de içeren bu salatayı sabah bile kolayca hazırlayabilirsin.
Malzemeler:
- 1 bardak haşlanmış nohut
- 1 adet salatalık
- 1 adet domates
- 4 / 5 adet zeytin
- Yarım bardak beyaz peynir
- 1 adet kapya biber
- 1 dal dereotu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon suyu
- Arzu ettiğin miktarda tuz, karabiber
Hazırlanışı:
- Salatalık, domates, dereotu ve kapya biberi küçük küçük doğra.
- Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ortadan kes.
- Ardından tüm malzemeleri bir kapta buluşturup güzelce karıştır.
- Salatanı kolayca hazırlamak için konserve nohut kullanabilir ya da dilersen hafta sonundan nohut haşlayıp 1’er bardaklık porsiyonlarda dondurucuya atabilirsin. Böylece canın ne zaman isterse bu leziz salatayı kolayca hazırlayabilirsin.
Leziz ve Besleyici: Avokado Tost
İçeriğindeki zengin yağlar ile besleyici ve çok sağlıklı bir meyve olan avokado ile pratik ama çok da leziz bir tost yapmaya ne dersin?
Malzemeler:
- Yarım olgunlaşmış avokado
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 4 dilim taze kaşar peyniri
- 4 dilim kepekli ya da tam buğday tost ekmeği
- Arzu ettiğin miktarda tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
- Avokadoyu bir çatal yardımıyla ez.
- Limon suyu, tuz, karabiberi ezdiğin avakadoya ekle.
- Tost ekmeğinin içine önce kaşar peyniri dilimini koy, sonra bir parça avakado püresi ekle. Üzerine yeniden kaşar dilimi koyup en üstü yine tost ekmeği ile kapat.
- Diğer ekmeklerle de bu şekilde bir tost yap.
- Tostlarını dilersen tavada biraz zeytinyağıyla dilersen tost makinesinde pişir.
Sevdiğin Fast Food Restoranı Aratmaz: Çıtır Tavuk
Öğle yemeğinde leziz bir kaçamak yapmak istiyorsan çıtır tavuk tarifini mutlaka dene. Dışı kıtır, içi yumuşacık bu tarifin yanına dilersen biraz da patates kızartıp harika bir menü hazırlayabilirsin.
Malzemeler:
- 250 gram tavuk kanadı ya da budu
- Yarım şişe soda
- 2.5 yemek kaşığı un
- 2 yumurta
- 1.5 su bardağı mısır gevreği ya da herhangi bir sade kahvaltılık gevrek
- Arzu ettiğin miktarda tuz, karabiber
- Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı:
- Tavuk kanatlarını ya da butlarını sodaya batırıp çıkar ve başka bir işlem yapmadan yaklaşık 20 dakika kadar buzdolabında beklet.
- Bu arada mısır gevreğini rondodan geçirip un haline getir. Bir kase içinde tuz ve karabiberle harmanla.
- Ayrı bir kasede yumurtaları çırp.
- Diğer bir kaseye de unu al.
- Derin bir tavaya sıvı yağı alıp iyice kızdır.
- Bekleyen tavukları çıkartıp önce una, sonra yumurtaya, son olarak da mısır gevreğine bula.
- Kızmış yağa atıp her bir yanı altın rengini alana kadar kızart.
- Kızarttığın tavukları bir peçetenin üzerine çıkartıp fazla yağlarını al.
Afiyet olsun!