Geçen sene ertelediğin yurt dışı ziyaretlerini yapmanın vakti gelmedi mi? 2020’de daha önce hiç olmadığı kadar çok seyahat hayalin varsa doğru yerdesin. Motivasyonunu yüksek tut ve hayal et. Önce vizesiz gidebileceğin yerlerin bir listesini yapalım mı? Hem zaman alan bürokratik işlemlerden hem de maddi bir yükten kurtulmanın verdiği hafiflikle kuş gibi uçmaya hazırsan başlayalım.

Ukrayna - Lviv


Lviv batı Ukrayna’da bir şehir. Tarihi dokusu ve butik kafeleri ile mutlaka gidip, görmen gereken bir yer. Tarihi şehir merkezinin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde olduğunu da belirteyim. Şehir Euro bölgesinde yer almadığından, fiyatlar Avrupa’nın pek çok kentine kıyasla uygun.
 

Gürcistan - Tiflis


Hemen yanı başımızda saklı kalmış bir vadi şehri Tiflis. Özellikle Doğu Karadenizliler tarafından sıkça ziyaret edilen bu komşu başkent; kültürel zenginliği ile dünyanın dört bir yanından turist çekmeyi başarıyor. Bu kadar yakınken böyle bir şehri gidip görmemek ayıp olur herhalde.
 

Karadağ - Kotor


Kotor, Karadağ’da küçük bir sahil kasabası. Burası da tarihi ve mimari dokusundan ötürü UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alıyor. Bol bol deniz ürünü yiyip, yaşayan bir tarihin içinde sakinliğin keyfini sürebileceğin Kotor, 2020 yılında seni bekliyor.
 


Sırbistan - Belgrad


Yıllarca Osmanlı İmparatorluğu’nun bir parçası olmuş Sırbistan’ın başkenti Belgrad 2020’de radarımızda. Birçok Osmanlı eserini de ziyaret edebileceğin şehir, Güneydoğu Avrupa’nın en büyük şehirlerinden. Tuna Nehri’nin kıyısında oturup manzaranın keyfini nefis lezzetlerle çıkaracağına eminim.
 

Tayland – Bangkok


Bütün yıl Avrupa’yı ziyaret edecek değilsin ya! 2020 yılında Asya’nın mistik toprakları da seni bekler. Güneydoğu Asya’da yer alan Tayland’ın başkenti Bangkok, ülke içindeki ilk durağın olacak. Elbette son olmasına gerek yok. Tayland’ın her yeri gezmeye değer. Eşsiz doğası ve hiç tatmadığın yemekleri ile Tayland, 2020’de seni misafir etmek için sabırsızlanıyor.