Yaz sıcakları için klima arayışında mısın? O halde az yakan, ekonomik ve bir o kadar da verimli klima tavsiyelerimizi okumaya ne dersin?


Her ne kadar bazı yörelerde kış aylarında da kullanılsa da özellikle sıcak zamanların kurtarıcı elektronikleri arasında üst sıralarda yer alan klimalar, pek çok farklı marka ve modelde karşımıza çıkıyor. Peki, sen hangi klima alınmalı, sorusunun cevabını biliyor musun? Eğer bilmiyorsan üzülme! Senin için derlediğimiz klima tavsiyeleri arasından bütçene ve amacına uygun olanlara göz gezdirerek satın alma kararını kolaylaştırabilirsin. Klima alırken dikkat edilmesi gerekenler ile yazımıza başlıyoruz.




Klima Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?




Klima alırken nelere dikkat edilmeli sorusunun yanıtları arasında mekanın büyüklüğü, enerji sınıfı, gürültü seviyesi, filtreleme teknolojisi, marka ve kullanım kolaylığı gibi unsurlar özellikle öne çıkmakta. Aşağıdaki listede bu unsurlara, açıklamalarıyla birlikte ulaşabilirsin.


  • Mekanın Boyutu: Klimanın çalışacağı odanın büyüklüğü, seçilecek klima modelini belirlemede önemli bir faktör. Örneğin büyük odalar için daha yüksek BTU (Isı Transfer Ünitesi) kapasitesine sahip klima modelleri tercih edilmeli.

  • Enerji Sınıfı: Klimanın enerji verimliliği, uzun vadede elektrik faturasını düşük tutmak için kritik bir öneme sahip. Enerji verimliliği etiketleri üzerindeki SEER (Mevcut Enerji Verimlilik Oranı) değerine bakarak daha düşük enerji tüketen modelleri tercih etmek faydalı olabilir.

  • Gürültü Seviyesi: Klimanın iç ve dış ünitelerinin gürültü seviyeleri, konfor açısından mühim. Özellikle yatak odaları gibi sessizlik gerektiren alanlarda düşük ses seviyesine sahip modelleri tercih ederek mekana serinletirken konforuna da olumlu katkı sunabilirsin.

  • Filtreleme Teknolojisi: Klimanın hava filtreleme sistemi, iç mekandaki hava kalitesini artırmak için son derece önemli. HEPA filtreli modellerin; toz, polen ve diğer alerjenleri etkin şekilde temizleyerek daha sağlıklı bir ortam sağlayabileceğini unutma!

  • Kullanım Kolaylığı: Klimanın kullanımı ve bakımı kolay olmalı. Uzaktan kumanda, programlanabilir zamanlayıcılar ve otomatik temizlik fonksiyonları gibi özellikler, kullanıcı deneyimini iyileştiren yegane özelliklerden.

  • Marka ve Garanti: Güvenilir bir markanın ürünlerini tercih etmek, uzun vadeli performans ve müşteri hizmetleri açısından gerekli. Ayrıca alışveriş öncesi, klimanın garanti süresi ve satış sonrası destek de dikkate alınmalı.






Mitsubishi Heavy SRK45ZSP-W(S) Silver Serisi A Enerji Sınıfı 15000 BTU Inverter Klima


En iyi klima tavsiyeleri arasında yer alan Mitsubishi Heavy SRK45ZSP-W(S) Silver Serisi A Enerji Sınıfı 15000 BTU inverter klima, yüksek performansı ve verimliliği ile dikkat çeken bir model. Bu klima, 15000 BTU kapasitesiyle geniş odaları hızlı ve etkili bir şekilde soğutabilir. Inverter teknolojisi sayesinde ise ürün, enerji tüketimini optimize eder ve uzun süreli kullanımda bile düşük elektrik faturaları ile bütçeni korur. Ayrıca Mitsubishi ailesine mensup bu cihaz, modern tasarımı ve gümüş renkli dış gövdesiyle mekana şıklık da katar. Kolay kullanım sağlayan dijital ekran ve uzaktan kumanda özellikleri ile de kullanıcı dostu olan ürün, hava temizleme filtresi ve rahat uyku modu gibi fonksiyonları sayesinde iç hava kalitesini artırarak daha sağlıklı bir ortam sağlar. Kısacası bu klima için uzun yıllar boyunca güvenilir bir performans sunmasıyla kullanıcılar arasında popülerdir, diyebiliriz.




Vestel Flora Doğa Inverter 122 A++ WiFi 12000 BTU Duvar Tipi Klima


Vestel Flora Doğa Inverter 122 A++ WiFi 12000 BTU duvar tipi klima, A++ enerji sınıfıyla düşük enerji tüketimi sağlayarak uzun vadede elektrik faturalarını azaltmaya aday. Ayrıca,Wi-Fi özelliği sayesinde akıllı telefon veya tablet üzerinden klimayı uzaktan kontrol etme imkanı da sunan cihaz, böylece kullanıcıya ekstra bir konfor ve esneklik sunuyor. Bu klimanın, modern tasarımı ve şık görünümüyle her türlü dekorasyona uyum sağlamasıyla kullanıcılardan tam puan alan modellerden olduğunu da belirtelim. Ayrıca, hava temizleme filtresi ve turbo modu gibi işlevleriyle iç hava kalitesini artırarak daha sağlıklı bir ortam oluşturmana da destek verebilir. Özetle, az yakan klima önerileri listemizde yer almaya hak kazanan Vestel Flora Doğa Inverter 122, güvenilir performansı ve modern özellikleriyle beklentilerini karşılayacak şekilde tasarlanmıştır.




Samsung Premium AR18TSHZHWK A++ 18000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima


Ev tipi klima tavsiyeleri içinde en çok tercih edilenlerden biri var sırada: Samsung Premium AR18TSHZHWK A++ 18000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima. Bu cihaz, yüksek performansı ve enerji verimliliği ile dikkat çeken bir model. 18000 BTU kapasitesiyle geniş odaları etkili bir şekilde soğutabilen ürün, A++ enerji sınıfıyla da düşük enerji tüketimi sağlar. Ürünün inverter teknolojisi sayesinde istenilen sıcaklığı hızlı ve hassas bir şekilde ayarlayarak konforlu bir ortam oluşturman mümkün. Tüm bunlara ek olarak klimanın akıllı Wi-Fi özelliği sayesinde kullanıcılar, klimayı akıllı telefonları üzerinden uzaktan kontrol edebilir ve programlayabilir. Ayrıca çeşitli modlar ve özellikler arasında turbo soğutma, uyku modu ve otomatik temizleme gibi fonksiyonları da cabası. Yani Samsung Premium AR18TSHZHWK klima tercih ederek konforunu artırırken bütçeni koruyabilirsin.




Beko 21220 P


Listemizin sonunu portatif klima önerilerinden Beko 21220 P’ye ayırdık. Cihaz, kullanıcı dostu özellikleriyle dikkat çeker. LED ekranlı kontrol paneli sayesinde kullanımı kolaydır ve istenilen sıcaklık ve fan hızı kolayca ayarlanabilir. Uyku modu ve zamanlayıcı gibi pratik fonksiyonlar, klimayı, kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun bir şekilde özelleştirmelerini sağlar. Ayrıca taşınabilir tasarımıyla istenilen yere kolayca taşınabilir ve depolanabilir. Kısacası taşınabilir klima tavsiyeleri içinde yer alan Beko 21220 P portatif klima, kullanıcıların konforunu ve memnuniyetini ön planda tutan bir seçenek.
Ayrıca bu cihazları satın alırken aklının biz köşesinde olması gereken ipuçlarını da öğrenmek için Klima Satın Alma Rehberi başlıklı yazımızı da mutlaka okumalısın.