Pratik ve leziz bir krep tarifi mi arıyorsun? Hem tuzlu hem de tatlı seçeneklerde kullanabileceğin tam kıvamında bir krep hamuru hazırlamak için okumaya devam et!

Meseleye Temelden Başlayalım: Krep Tarifi


İster kahvaltılık ister ana yemek için krep tarifi ara hiç fark etmez. Temel krep tarifi hep aynıdır. İşte tam kıvamında krepler hazırlamak için ihtiyacın olan tarif!

Malzemeler:


  • 2 yumurta

  • 1 bardak su

  • 1 bardak süt

  • 1 bardak un

  • İstediğin miktarda tuz

  • Pişirmek için sıvı yağ




Hazırlanışı:




  • Önce sıvı malzemeleri iyice çırp.

  • Ardından un ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir kıvama gelene kadar karıştır.

  • Hazır hale gelen krep hamurundan bir kepçe alıp azıcık yağladığın ve fazla yağını bir peçete ile aldığın krep tavasına dök.

  • Hamuru tavaya iyice yay.

  • Hamurun üst kısmında minik minik gözler oluştuğunda arkasını çevir. Her iki tarafı pişirince tavadan al.

  • Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarla.


 Bu hamur 2 kişilik krep tarifi olarak fazlasıyla yeterli olacaktır. Ancak bu miktar senin için yeterli değilse 4 kişilik krep tarifi olması için malzemelerin ölçüsünü 2 ile çarpabilirsin. Tek kişilik krep tarifi arayışındaysan da malzemeleri yarı yarıya kullanabilirsin.

Vegansan, süte alerjin varsa ve “Krep tarifi sütsüz de yapılır mı?” diye düşünüyorsan süt yerine badem, yulaf sütü kullanabilirsin. Glutensiz besleniyorsan  tarifi glutensiz unla da hazırlayabilirsin.

 



Kahvaltılık Krep Tarifi Çeşitleri 


Tam kıvamında krep tarifim ile enfes krepler hazırladın. Şimdi sıra onları kahvaltılık krep tarifi haline getirmekte. İşte kreplerini kahvaltılık hale getirecek küçük dokunuşlar:


  • Peynirsiz yapamayanlardansan krep hamurunu pişirmeden önce içerisine biraz kaşar peyniri ya da beyaz peynir rendeleyebilirsin. İşte sana peynirli krep tarifi! Hatta aroma katması için hamura azıcık da dereotu katabilirsin.

  • Kahvaltılık tatlı krep tarifi mi arıyorsun? Hamurun içine azıcık pudra şekeri ya da toz şeker ekleyebilirsin. Krebini sonradan tatlandırmak istiyorsan hamuruna çok az tuz atıp piştikten sonra üzerine çikolata, çikolata kreması, fındık, fıstık ezmesi, bal-kaymak, tereyağı-reçel sürebilirsin. Bu leziz tatlıları özellikle de krebin sıcakken sürersen malzemeler eriyecek ve tarifin daha da enfes hale gelecektir.

  • Şekersiz besleniyorsan ama tatlı krep tarifi istiyorsan meyvelerden faydalan. Krebini lezzetlendirmek için çilek, muz, kivi, yaban mersini, böğürtlen gibi meyveler kullanabilir bu meyvelerin üzerine azıcık şekersiz fıstık ezmesi gezdirebilirsin.



 



Ana Yemek Ayarında Krep Tarifleri 


Krep sadece kahvaltıda yenen bir lezzet değil. Krep birbirinden doyurucu ve leziz harçlar ve beşamel sos ile ana yemek haline de getirilebiliyor.
 
İşte en basit adımlarıyla krebi ana yemek haline getirmenin yolları:


  • Öncelikle iç harcını hazırla. Sebze, tavuk ya da et… istediğin malzemeleri yağda pembeleştirdiğin soğanla kavur. Dilediğin baharatlarla lezzetlendir.

  • İç harç için sana minik önerilerim var. Ispanak krepli tariflere en yakışan sebzelerden. Sebze değil tavuk ya da et kullanmak istiyorsan da etlerini sadece baharatlar ile değil renkli biberler ve yeşilliklerle de tatlandırmayı unutma.

  • Harcı hazırladıktan sonra ılınmaya bırak ve diğer tarafta kreplerini hazırlayıp pişir.

  • Son olarak kreplerinin içini harçla doldurup sar.

  • Dilersen doğrudan servis et dilersen de bir beşamel sos hazırla, fırın kabına dizdiğin krep rulolarının üzerine beşamel sosu döküp rendelenmiş kaşar peyniri ile lezzetlendir.

  • Fırına verdiğin krepleri kaşar peyniri ve beşamel sos kızarınca fırından al.


İşte tatlı ve tuzlu krep tarifi önerilerim! Dilediğini pişir, sofralarını pratik bir lezzetle şenlendir!