Leziz, dumanı üstünde, yumuşacık bir Ramazan pidesi tarifi arıyorsan yazıma hemen göz at!

Ustalığını gösterebileceğin enfes bir tarif ile karşındayım!
 
Ekmekler, poğaçalar, kekler ve birbirinden leziz hamur işlerine olduğu gibi Ramazan pidesine de bayılıyorsan bu yazım tam sana göre! Fırıncıları kıskandıracak ev yapımı Ramazan pidesi tarifi için okumaya devam et!

Ramazan Pidesi Malzemeleri



Hamur İçin:


1 tatlı kaşığı şeker
1 çorba kaşığı kuru maya
100 ml (1 çay bardağı) ılıtılmış su
1 kilo beyaz un
4 bardak su
1 çorba kaşığı tuz

Sosu İçin:


3 çorba kaşığı beyaz un
100 ml (1 çay bardağı) soğuk su
100 ml (1 çay bardağı) sıcak su
1 çorba kaşığı pekmez

Süslemek İçin:


Susam ve çörek otu

Ramazan Pidesi Yapımı: Karıştırma Aşamaları



Malzemeler hazırsa sıra Ramazan pidesi yapımı aşamasında!




  • İşe pidenin üzerine süreceğin sosu hazırlamakla başla. Küçük bir kaseye unu al ve önce soğuk su ile karıştır. Ardından sıcak suyu ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra pekmezi ilave et. Son kez karıştırıp kenara al.

  • Başka bir kasede mayayı aktif hale getir. Bunun için maya, şeker ve ılık suyu karıştır.

  • Derin bir yoğurma kabına ya da yoğurma özelliği olan bir mikser kabına 1 kilo unun tamamını boşalt. Üzerine tuzu ilave et ve karıştır.

  • Ardından kasedeki mayalı karışımı ve suyu da unun üzerine döküp yoğurma işlemine başla.


Mayalama




  • Kıvamını alan hamurun üzerini streçle kapla.

  • Oda sıcaklığında 1 saat mayalanması için bekle.

  • 1 saatin sonunda streci çıkar ve hamurun ellerine yapışmaması için ellerini biraz yağla. Kabaran hamurun havasını almak için ellerinle bastır, hafifçe karıştır. 


Fırına Hazırlık




  • Hazır hale gelen hamuru unlanmış tezgaha al. Hafifçe toparlak bir şekil ver ve iki bezeye ayır.

  • Ayırdığın bezeleri ellerinle top formuna sok. Ardından tezgaha alıp yuvarlak pide şeklini ver. İki pidenin de hamuru hazır!


Süsleme




  • Süsleme aşamasına geçmeden önce fırınını 200 dereceye getirip ısıtmaya başla.

  • Şeklini verdiğin pidelerini yağlı kağıt serilmiş tepsiye al.

  • Önceden hazırladığın pekmezli karışımı tezgaha alma vakti geldi. Ellerini bu karışıma batır ve parmaklarınla hem sosu pideye bulaştır hem de pidenin üzerindeki yatay ve dikey çizgileri oluştur.

  • Parmaklarınla şekil verirken pekmezli sostan bolca kullan. Sosun tüm pide yüzeyine değdiğinden emin ol. Bu sos o muazzam kızarmış pide görüntüsü için sana yardımcı olacak.

  • Sosunla beraber pide üzerindeki şekilleri de verdiğine göre son aşama susam ve çörekotu serpmekte. Dilediğin miktarda susam ya da çörekotu ile pideni süsle.

  • Artık hazır hale gelen pideleri önceden ısıttığın 200 derece fırına ver, üzeri kızarana kadar pişir. Bu yaklaşık 15-20 dakika kadar sürecek.


Evde Ramazan pidesi yapımı işte bu kadar kolay! Ramazan pidesi nasıl yapılır öğrendiğine göre hadi kollarını sıva, sıcacık pidenin tadını çıkar!