Farklı çalışma prensiplerine sahip kulaklıklar arasından senin ihtiyacına yanıt veren hangisi? Seçimini yapman için derlediğimiz liste burada!

Mevcut kulaklığın koşu yaparken parçaları gümbür gümbür çalmıyor ya da bilgisayar oyunlarında tek eksiğin sağlam bir oyuncu kulaklığı... Senin için en iyi kulaklık modeli hangisi olabilir? Teknolojisinden çalışma prensiplerine, dayanıklılığından ses kalitesine en iyi kulaklıklar listesi farklı pek çok alt dala ayrılıyor. Senin için derlediğimiz listede bu alt dallardaki öncü birçok kulaklığı bulabilir, özelliklerini inceleyebilirsin. Beklentilerine yanıt veren özellikler ile donatılmış kulaklık modelini bulmak için hemen listemize göz atmaya başla!



Dış Seslerden Uzaklaş: Kulak Üstü Kulaklıklar


En iyi kulaklık listesinde, hem bilgisayar oyuncuları hem de dış seslerden izole olmak isteyenler için kulak üstü kulaklıklar başı çekiyor. "Tam boyutlu kulaklık" adı ile de bilinen bu modeller, kafa üstünden geçen bağlantı noktası, kulakları kapatan yastıklı bölümden meydana geliyor. Genellikle ses kalitesi için en ideal olan modelleri de bu grupta bulman mümkün. Bunun en önemli nedenlerinden biri hiç şüphesiz ki kulak üstü kulaklıkların kulağı tamamen saran yapısı sayesinde dış seslerin önünü kesebilmesi. En iyi kulak üstü kulaklık modelleri de bas sistemi, rahat tasarımı, katlanabilen minimal yapısı gibi özellikleri ile kendini gösteriyor. Bu modeller aynı zamanda en iyi oyuncu kulaklığı seçenekleri sunması bakımından da çok yönlü. Hazırsan başlayalım!



En İyi Kulak Üstü Kulaklık Modelleri


Özellikle kulak üstü kulaklık modelleri arasında en iyi kulaklık markaları arayışına çıktıysan Marshall, JBL, C4U, HP gibi üreticiler seni karşılayabilir. Kendine kaliteli kablolu kulaklık almak istiyorsan bu gibi piyasanın öncü markalarına ve modellerine şans verebilirsin. Peki kulak üstü kulaklık alırken nelere dikkat etmen gerekiyor ki en ideal modeli bulabilesin? Onun cevapları da aşağıda!



Kulak Üstü Kulaklık Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


En iyi kulaklık modelleri listeleri neye göre hazırlanır? Tabii ki ürünün sunduğu kaliteye ve belli standartlara göre. Bu kriterleri karşılayan kulaklık marka ve modelleri de her daim en iyiler listelerinde kendine yer edinmesini biliyor. Tam boyutlu kulaklık adı ile de bilinen kulak üstü kulaklıkları incelerken şu temel kriterleri mutlaka incele:




  • Modelin kablolu mu kablosuz mu olduğuna göre bir seçim yapabilirsin.

  • Özellikle bilgisayar oyuncuları kablolu modelleri tercih ederken seyahat edenler, yolculuk yapanlar, egzersiz yapanlar vs. bu modellerin kablosuz versiyonlarını tercih ediyor.

  • Bu kulaklıkların fiziksel formu ve bu anlamdaki rahatlığı da çok önemli. Örneğin, kolay katlanabilen, hafif ve kafa bandına sahip modeller üst düzey konfor sunabilir.

  • Kablosuz modellerin pil ömrü de kesintisiz dinleme için çok önemli. Piyasada 16 saate kadar maksimum pil ömrü gibi özelliklere sahip pek çok kablosuz model var.

  • Gelen çağrılara yanıt vermek, arama yapabilmek için kullanılan kulak üstü kulaklıkları da tercih edebilirsin.

  • Gürültü önleme teknolojisi gibi gelişmiş özellikler sayesinde ihtiyaç hâlinde işitsel izolasyon da mümkün oluyor.



Müzisyenlerin de Kullandığı Kulak İçi Kulaklıklar


Yoksa senin için en iyi kulaklık markası kulak içi kulaklıklar arasında mı? Özellikle koşarken, spor yaparken ve benzeri egzersizlerinde kulak üstü kulaklığın büyük yapısı sana uygun değil mi? Öyleyse kulak içi modeller ile aradığını bulman çocuk oyuncağı. Bu grupta da kablolu ve kablosuz pek çok model var. Müzisyenlerin sahnede kendi seslerini işitmek için kullandığı modeller de bu grupta yer alıyor. Peki hangisi senin için en ideal olanı?



İstersen kulaklık ve türevi teknolojik aletler satın alırken Paracık kazanmak için hemen buraya tıklayabilirsin. Hopi’nin anlaşmalı olduğu markalar sayesinde alışverişlerini katbekat avantajlı hâle çevirebilirsin.



Kulak İçi Kulaklık Alırken Nelere Dikkat Edilmeli


Kulak üstü kulaklıkların büyük formu sana fazla geliyorsa çok daha minimal olan kulak içi modellere de şans verebilirsin. Bunlar da yapısı itibarıyla da kablolu – kablosuz, boyundan birleşen banda sahip vs. modellere göre değişkenlik gösteriyor.



Kablolu Kulak İçi Kulaklıklardan Hangisini Seçmeli?


Ani pil bitmeleri, şarj etme gibi problemler ile uğraşmak istemeyenler çalışmaya her zaman hazır olan bu kablolu modelleri tercih edebiliyor. Bu modeller içerisinde de en önemli kriterlerden biri kablo uzunluğu. Kablosu 1 metre ve üzeri uzunluğa sahip olanlar genellikle ideal kabul ediliyor. Bas verebilme kabiliyeti ve frekans tepkisi de iki önemli kriter. Örneğin, insan kulağı 20 Hz ile 20 kHz arasında duyma yetisine sahip olduğundan frekans tepkisi bu aralıkta olan modelleri tercih edebilirsin.



Kablosuz Kulak İçi Kulaklık Tasarımları


Kabloların hareket kısıtlayan yapısını ortadan kaldırmak istersen de şüphesiz ki bu modeller sana göre. JBL, Xiaomi, Philips, Lenovo gibi markalar bu alanın en popüler markaları arasında. Kablosuz kulak içi kulaklıklarda da şarj süresi en önemli kriter denebilir. Modeline göre farklı pek çok model, bir tam şarjın ardından saatler süren kullanım imkânı sunuyor. Koşu, antrenman gibi ekstrem etkinlikler içerisinde de kullanılabilen bu modeller, bundan ötürü belirli koruma standartlarında da üretilebiliyor. IPX4 gibi koruma sınıflarına sahip modeller, su sıçramalarına karşı dayanıklılık göstermesi ile öne çıkıyor.



Antrenman Yapanlar İçin İdeal Sporcu Kulaklığı


Sporcu kulaklıkları bir yandan kablolu diğer yanıyla kablosuz şekilde değerlendiriliyor. Enseden birleşen bir banda sahip bu modeller, böylece klasik kablolu modeller gibi çalışmıyor. Bluetooth bağlantısına sahip olan sporcu kulaklıkları, bu açıdan “boyun tipi kulaklıklar” adı ile de biliniyor. Spor salonlarından parklara, yürüyüş parkurlarından koşu bantlarına kadar hemen her egzersiz tipinde bu kulaklıkları görebilirsin. Kolay sabitlenebilmesi sayesinde dinamik zamanlarda kulakta olduğu gibi duran bu modeller, telefona bağlı bir kablosu olmaması sayesinde de özgür hareket alanı sunuyor. Bunlar içerisinde de gürültü önleyebilenleri seçebilir, sporunu yaparken dış seslerden uzaklaşabilirsin.