2020’un en popüler macera oyunları hangileri merak ediyorsan listeyi mutlaka incelemelisin.
 
Oyun dünyasının büyüleyici gelişme hızı, birçok oyuncuda beklentilerin hızla yükselmesine sebep oluyor. 1990’lardan bu yana oyun dünyasında hikâye kurgusu, grafikler ve oynayış tarzında çok büyük değişimler yaşandı. Bu değişimin en çok dönüştürdüğü alanların başında ise macera oyunları geliyor. PC ve konsol piyasasında geniş bir kitleye hitap eden bu alanda her yıl onlarca yeni oyun görücüye çıkıyor. Macera odaklı bilgisayar oyunları yüksek konfigürasyon gereksinimleriyle dikkat çekiyor. Bununla birlikte, oyuncuların beğeni çıtasının da sürekli yükseldiğini söyleyebiliriz. Hadi 2020’nin en iyi macera oyunları listesini inceleyelim.

Ghost of Tsushima


2020 yılında yayınlanan PC macera oyunları arasında en dikkat çekenlerden biri de Ghost of Tsushima. Bir Samuray hikayesi olan oyunda, Tsushima Adası’nda kalan son samuray Jin Sakai ile bir maceraya çıkacaksın. 13. yüzyılda nostaljik bir maceraya atılmak için Ghost of Tsushima’ya bir şans verebilirsin.

 

Minecraft Dungeons


En güzel macera oyunları arasında gösterilen Minecraft’ı seviyorsan bu oyun tam sana göre! 2020'de Minecraft dünyasına eklenen Minecraft Dungeons, hayatta kalma üzerine kurulu bir macera oyunu. Tamamı küplerden oluşmuş bir dünyada geçen oyun, hayal gücünü dilediğin gibi harekete geçirebilmene olanak tanıyor. Yenpyeni mekanlar ve eşyalar yaratabileceğin Minecraft Dungeons’da düşmanlarınla başa çıkarken zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksın.


Dreams


İsmiyle müsemma Dreams, hayal gücünün ve yaratıcılığın ağır bastığı oldukça özgün bir macera oyunu. Eğlenceli ve maceralı oyunlar listesine yepyeni bir bakış açısı kazandıran oyun, her oyuncuya kendi içeriklerini oluşturmak için sonsuz seçenek sunuyor. Dilediğin her şeyi yapabileceğin oyunda maceranı da oyununu da yaratmak senin elinde!
 

The Last of Us Part II


Aksiyon ve macera oyunları arasında özel bir yeri olan The Last of Us, 2020’de ikinci bölümüyle piyasaya sunuldu. 2013’te piyasaya sürülen The Last of Us’un devam hikayesini oynayacağın oyunda, üçüncü şahıs bakış açısıyla mutasyona uğramış yaratıklardan kurtulmaya çalışacaksın. Bir hayatta kalma oyunu olarak tanımlayabileceğimiz The Last of Us Part II’de çeşitli silahlar ile kendini savunmayı öğrenmelisin.
 
Dünyanın en güzel macera oyunları keşfedilmek için seni bekliyor! 2020’ye damgasını vuran konsol ve PC macera oyunları ile heyecana ortak olabilirsin.