Seçmece Bunlar: Ferah ve Leziz Karpuzlu Tarifler
Yazın olmazsa olmazlar listesinde yer alan karpuz, sadece bir meyve olarak değil çeşitli tarifleri tatlandıran bir malzeme olarak da kullanılıyor. İşte karpuzla hazırlayabileceğin birbirinden lezzetli tarifler!
Karpuz - Peynirsiz Yapamayanlara: Karpuz Pizza
Bir öğünü hafif bir yiyecekle atlatmak istiyorsan karpuz pizzayı mutlaka dene!
Malzemeler:
- 1 adet karpuz
- 1 su bardağı beyaz peynir
- Taze nane
- Zeytinyağı
Hazırlanışı:
- Dolapta beklemiş ve soğumuş karpuzu öncelikle güzelce yıka. Çünkü güzel bir görsel için kabuğunu da kullanacağız.
- Yıkayıp kuruladığın karpuzdan pizza tabanı gibi yuvarlak bir dilim kes.
- Yuvarlak tabanı bir servis tabağına al.
- Tıpkı pizza keser gibi 8 dilim olacak şekilde kes.
- Her bir dilimin üzerine beyaz peynir ekleyip taze nane ile süsle.
- Son olarak üzerine azıcık zeytinyağı gezdir.
Bu pizza yazın favorisi olacak!
Hem Yemeğin Yanına Hem Tek Başına: Karpuzlu Limonata
Limonatanı karpuzla daha da güzel hale getirmeye ne dersin? Karpuzlu limonata seni bekliyor!
Malzemeler:
- Yarım karpuz
- 3 adet limon
- 1.5 bardak soğuk su
- 3 çorba kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
- Karpuzun kabuğunu kes ve çekirdeklerini ayıkla. Ardından dilimle.
- Diğer tarafta limonları yıkayıp kabuklarını rendele. Sonrasında da bir limon sıkacağı yardımıyla suyunu sık.
- Limon suyu, limon kabukları, karpuz dilimleri, su ve toz şekeri blender’dan geçir.
- Ortaya çıkan karışımı bir süzgeç yardımıyla güzelce süz.
- Süzülen suyu bir şişeye ya da sürahiye aktar.
Karpuzlu limonatan hazır! Dilersen hemen dilersen de biraz daha soğutup servis et!
Yaz Gecesi Rüyası: Karpuzlu Kokteyl
Karpuz ve Hindistan cevizinin lezzetleri bir araya gelince ne olur? Karpuzlu kokteyli dene ve gör!
Malzemeler:
- Yarım karpuz
- 4 bardak Hindistan cevizi suyu
- 2 adet misket limonu
Hazırlanışı:
- Karpuzun kabuklarını kesip çekirdeklerini ayıkla.
- Misket limonlarının suyunu sık.
- Limon suyu, karpuz ve Hindistan cevizi suyunu blender’da buluştur.
- Blender’da iyice parçalanan ve karışıp hazır hale gelen kokteylini doğrudan bardaklara ya da bir sürahiye boşalt.
Yaz akşamlarını serinletmek işte bu kadar basit!
Ferahlıkta Son Nokta: Karpuzlu Dondurma
Daha önce hiç karpuzlu dondurma yedin mi? Her halükarda kendi ellerinle hazırladığın tarif favorin olacak!
Malzemeler:
- Çeyrek karpuz
- 2 bardak süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya
Hazırlanışı:
- Tüm malzemeleri bir blender’a koy ve hepsi iyice karışıp homojen hale gelene kadar karıştır.
- Hazır hale gelen karışımı ağzı kapaklı ve dondurucu için uygun kullanabileceğin bir kaba dök.
- Dondurucuya aldığın kabı 3 saat kadar beklet. Ardından çıkarıp dondurman alt üst olacak şekilde karıştır.
- Bu işlemin ardından dondurmanı bir gece buzdolabında beklet. Sabaha karpuzlu dondurman hazır!
O Bir Sanat Eseri: Karpuz Pasta
Klasik pandispandayan yapılan yaş pastalardan sıkıldın mı? Sana görünümüyle bir sanat eserini andıracak harika bir tarif vereceğim!
Malzemeler:
- 1 karpuz
- 1 su bardağı çilek
- 1 su bardağı kiraz
- 2 paket krem şanti
- 3 çay bardağı süt
Hazırlanışı:
- Karpuzun kabuğunu yıkayıp alt ve üst kısımlarını kes. Böylece her iki ucunu da düzleştirmiş olacaksın.
- Alt ve üst kısımlarını düzledikten sonra karpuzun kabuğunu soymaya başla. Amacımız kabuğu tamamen soymak ve yuvarlak formu bozmadan sadece kırmızı iç kısmın görünmesini sağlamak.
- Karpuzu hazırladıktan sonra diğer tarafta süt ve krem şantiyi çırp. Sonrasında bir yarım saat kadar dondurucuda beklet.
- Donan ve böylece karpuzun üzerinde daha kolay sabitlenecek krema ile karpuzu kapla.
- Son olarak üzerini iyice yıkadığın çilek, kiraz ile süsle. Dilersen kuru yemiş parçaları da serpebilirsin.
Karpuzlu tarifleri hazırlarken ihtiyacın olan malzemeleri İstegelsin sayesinde kolayca sipariş edip kapından sipariş edebilirsin. Evinden çıkmadan alışveriş yapmanın keyfini yaşamanın yanında Hopi’lilere özel 175 TL ve üzeri alışverişlerde 25 TL indirim kampanyasından da faydalanabilirsin!