Leziz, doyurucu ve bol proteinli... Bu 3 kelime ilgini çektiyse okumaya devam et!

Düzenli olarak spor yapıyor, yediklerine özen gösteriyorsan ve özellikle de işte, okulda yemek için kolayca hazırlayacağın tarifler arıyorsan protein oranı yüksek salata tariflerim tam senlik! Damak tadına uygun tarifleri seç ve hemen hazırla!




Veganların Favorisi: Portakallı Greyfurtlu Mercimek Salatası


İçeriğinde hayvansal gıda olmayan ama protein oranı yüksek besinler tüketmeye özen gösteriyorsan bu salataya bayılacaksın!



Malzemeler:




  • Yarım demet roka

  • Yarım kırmızı soğan

  • 1 greyfurt

  • 1 portakal

  • 1 bardak haşlanmış mercimek



Sosu İçin:




  • 1 portakalın suyu

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı

  • Arzu ettiğin miktarda tuz



Hazırlanışı:




  • Rokaları yıkayıp iri yapraklar halinde doğra.

  • Portakal ve greyfurtun kabuklarını soyup incecik halkalar halinde dilimle.

  • Kırmızı soğanı piyazlık şekilde doğra.

  • Doğradın sebze ve meyveleri mercimek ile buluştur.

  • Diğer tarafta portakal suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp salatanın sosunu hazırla.

  • Malzemeleri sos ile buluşturup güzelce karıştır.


Afiyet olsun!

 



Omega 3 ve Protein Deposu: Füme Somonlu Kinoa Bowl


Omega 3 almak için klasik ton balıklı salata tarifi yerine leziz bir tarif mi arıyorsun? Füme somonlu bu tarifi mutlaka dene!



Malzemeler:




  • 1 su bardağı haşlanmış kinoa

  • Yarım yeşil kabak

  • Yarım avokado

  • Birkaç dal ıspanak

  • 2-3 dilim füme somon

  • 1 limonun suyu



Hazırlanışı:




  • Kabağın, turbun ve avokadonun kabuklarını soyup incecik dilimle.

  • Ispanakları güzelce yıkayıp ellerinle iri parçalar halinde doğra.

  • Dilimlenmiş füme, kabak, turp, ıspanak, avokado ve haşlanmış kinoyu, servis kasene birbirine değmeyecek şekilde ayrı ayrı yerleştir.

  • Malzemelerin üzerine limon suyunu sık.


Salatan hazır, afiyet olsun!

 



Doyurucu ve Enfes: Çilekli Tavuklu Salata


Izgara tavuğu enfes bir salataya dönüştürecek bu salata tarifi en doyurucu salata tarifleri arasında!



Malzemeler:




  • 250 gram tavuk fileto

  • 1 bardak yıkanmış, yaprakları ayıklanmış taze çilek

  • Birkaç dal ıspanak

  • Yarım avokado

  • Kızartma için zeytinyağı



Sosu İçin:




  • Yarım limon suyu

  • 2-3 kaşık zeytinyağı

  • 1 çay kaşığı hardal



Hazırlanışı:




  • Tavuk filotaları azıcık zeytinyağı döküp kızdırdığın tavada pişir.

  • Pişen tavukları küçük parçalar halinde doğra.

  • Çilek, tavuk, ellerinle parçaladığın ıspanak ve tavuklarla aynı boyutta doğradığın yarım avokadoyu bir salata kasesinde karıştır.

  • Limon suyu, zeytinyağı ve hardalı karıştırıp salatanın üzerine döküp sosu malzemelerle özleştir.


Afiyet olsun!

 



Tüm Lezzetler Bir Arada: Yumurtalı Nohut Salatası